Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquestes barretes de cereals són un dolç energètic i nutritiu que escalfa el cos gràcies a la fruita seca i a la canyella que conté, i són una opció ideal per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç.
La recepta admet qualsevol cereal inflat. Les galetes d’arròs s’esmicolen amb les mans, fins que en resulti una part en pols, la qual ajuda a compactar la massa quan es barreja amb la melassa. Si no es pot consumir melassa d’arròs, es pot fer servir xarop d’atzavara.
Aquesta alternativa a les barretes de cereals convencionals resulta ideal per a un berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat.
Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines i minerals. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot el contrari, els mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti fruita seca i llavors ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.