“Ful Mudammas”, puré de faves tendres

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

Recepta aromàtica d’origen egipci que barreja el puré de faves amb tahina, all, bitxo, oli, julivert i llimona i que, servida amb ceba tendra i pa de pita, es converteix en un plat sorprenent, deliciós i ple de beneficis.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 250 g de faves tendres
  • 2 grans d’all
  • Sal marina
  • Julivert fresc
  • El suc d’1 llimona
  • 2 c.s. de tahina*
  • 1 pessic de bitxo
  • Oli d’oliva primera pressió bio
  • Aigua mineral
  • 1 ceba tendra
  • Cogombre
  • Tomàquet
  • Pa de pita

* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

“Ful Mudammas”, puré de faves tendres

Plat principal, Aperitius  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Recepta aromàtica d’origen egipci que barreja el puré de faves amb tahina, all, bitxo, oli, julivert i llimona i que, servida amb ceba tendra i pa de pita, es converteix en un plat sorprenent, deliciós i ple de beneficis.


Ingredients

  • 250 g de faves tendres
  • 2 grans d’all
  • Sal marina
  • Julivert fresc
  • El suc d’1 llimona
  • 2 c.s. de tahina*
  • 1 pessic de bitxo
  • Oli d’oliva primera pressió bio
  • Aigua mineral
  • 1 ceba tendra
  • Cogombre
  • Tomàquet
  • Pa de pita
* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Elaboració

  1. En un morter piqueu l’all, el julivert picat i la sal marina. Afegiu el suc de llimona, el bitxo, la tahina, l’oli i l’aigua fins a obtenir una pasta uniforme; ni massa líquida ni massa espessa.
  2. Per coure les faves tendres, escaldeu i traieu la pell perquè quedi un gust més fi. Un cop cuites, simplement tritureu a la batedora amb la salsa de tahina reservant-ne una mica per adornar. A l’hora de servir el puré, acompanyeu-lo de ceba tendra, pa de pita, cogombre, tomàquet o els vegetals que més us agradin.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. En un morter piqueu l’all, el julivert picat i la sal marina. Afegiu el suc de llimona, el bitxo, la tahina, l’oli i l’aigua fins a obtenir una pasta uniforme; ni massa líquida ni massa espessa.
  2. Per coure les faves tendres, escaldeu i traieu la pell perquè quedi un gust més fi. Un cop cuites, simplement tritureu a la batedora amb la salsa de tahina reservant-ne una mica per adornar. A l’hora de servir el puré, acompanyeu-lo de ceba tendra, pa de pita, cogombre, tomàquet o els vegetals que més us agradin.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat