La gent no sol pensar en les possibilitats que els brous ens poden oferir. A més dels seus meravellosos beneficis i sabor deliciós, els brous poden tenir un recorregut molt més variat i original del que normalment acostumem a donar-li. És una llàstima que un aliment tan nutritiu, reconfortant i deliciós no s’utilitzi de manera més habitual (i no només a l’hivern).

Avui volem compartir amb vosaltres unes idees delicioses perquè els vostres brous es converteixin en els reis de moltes de les vostres preparacions.

Com podeu utilitzar el vostre caldo?

  1. En guisats i estofats

Els guisats tradicionalment solen ser rics en nutrients. Però si volem aconseguir que quedin encara més gustosos i tinguin més beneficis, hi ha un petit truc que consisteix a substituir l’aigua de la cocció per un brou de qualitat. Això afavoreix que els ingredients quedin ben impregnats i que es barregin entre si per realçar-ne el sabor. A més, si heu utilitzat verdures en la preparació, sempre podeu triturar-les amb part de la salsa i servir un plat encara més potent i exquisit.

  1. Convertiu el vostre brou en una deliciosa salsa

Sabíeu que és superfàcil preparar salsa a partir d’un brou? Només heu d’abocar-lo en una cassola i fer-lo bullir. Podeu afegir-hi espècies al gust.

Mentrestant, en un recipient petit, barregeu aigua freda amb l’espessidor que utilitzareu (arrowroot, kuzu o midó de blat de moro) fins que es dissolgui.

Aboqueu-ho a poc a poc sobre el brou i reduïu el foc a mig-baix. Aneu remenant fins que es faci més espès. Amaniu amb sal i pebre si ho veieu necessari. I quan tingui la textura que voleu, serviu-ho calent per acompanyar puré de patates, verdures estofades o algun tipus de carn (com gall dindi, mandonguilles, etc.). Ja veureu quina delícia.

  1. Per potenciar el sabor de l’arròs o altres cereals

Tots sabem que per preparar paelles o risottos és normal utilitzar el brou de peix o algun brou de pollastre. Generalment, però, quan cuinem arròs com a acompanyant ho acostumem a fer amb aigua. Per què no aprofitar el brou de verdures, de pollastre o d’escudella per aconseguir un sabor més intens i convertir el vostre senzill acompanyament en un plat més deliciós? Segur que més d’un acaba repetint.

I podeu fer el mateix amb altres cereals com el blat sarraí, la quinoa, el mill, el cuscús… I no us oblideu de l’”arròs de coliflor“!

  1. Per preparar porridge salat

Sí, ho heu llegit bé, porridge salat! La majoria de nosaltres coneix aquest plat que molta gent pren per esmorzar i que acostuma a anar acompanyat de beguda vegetal, fruita i alguna crema de fruita seca. És a dir, en coneixem la seva opció dolça. No obstant això, aquesta variant reconfortant i digestiva també es pot versionar per aconseguir un bon dinar o sopar. Simplement heu de substituir la beguda vegetal per brou vegetal o de pollastre (o el que més us vingui de gust) i acompanyar-ho amb verdures i ous cuits. Espectacular.

  1. Afegiu-lo al vostre puré de patates

Feu servir el brou per substituir la llet o l’aigua del vostre puré de patates. Així aconseguireu un plat saborós i més saludable. I no us oblideu d’afegir una bona dosi de vegetals i proteïna de qualitat per convertir el vostre plat en un 10.

Els brous són deliciosos, i encara que és cert que no cal tenir uns grans dots culinaris per saber-ne fer, sí que requereixen paciència i llargues hores per aconseguir aquests sabors intensos i agradables.

Així que, si voleu gaudir d’aquestes preparacions -i estalviar-vos temps a la cuina-, una molt bona alternativa és comprar els brous prèviament cuinats. Si ho acabeu fent així, us recomanem que us fixeu en els ingredients, per assegurar-vos que no porten potenciadors de sabor (com el glutamat monosòdic) o altres ingredients poc saludables. I sempre que sigui possible, opteu per coccions que utilitzin ingredients ecològics.

A Amandín teniu una varietat de brous fantàstica. Hi trobareu, per exemple, brou de pollastre, brou de verdura, sopa de ceba o genmai miso. Tots ecològics, amb certificat sense gluten, baix contingut en greixos i algun d’ells vegà, alt en proteïnes o amb molta fibra.