Saber fer servir el ganivet de cuina és, per a moltes persones, missió exclusiva dels xefs professionals, però en realitat ho tenim a l’abast si ens agrada cuinar i estem disposats a dedicar una miqueta de temps a practicar. I tot són avantatges: com més destresa tinguis tallant, més temps estalviaràs, et farà menys mandra preparar verdures (i en menjaràs més!), aconseguiràs més bons resultats i podràs donar un toc especial als teus plats amb talls vistosos, variats i que t’inspirin. Tots mengem amb els ulls, i en aquest taller descobriràs l’enorme potencial que despleguen els colors i formes dels aliments i fins a quin punt influeixen en l’estat d’ànim.

PROGRAMA

Aquest és un curs eminentment pràctic en el qual aprendràs:

  • Com triar un bon ganivet de xef, adequat a les necessitats personals
  • Cures i manteniment del ganivet i les taules de tallar
  • Ús del ganivet: postura de les mans, protecció per evitar talls
  • Tipus de talls per a fruites i verdures: els practicarem tots junts, un per un, cada alumne amb el seu ganivet
  • Talls segons el mètode de preparació/cocció (amanides, saltar, ofegar, rostir, papillota, deshidratar…)
  • Talls segons el tipus d’aliment (fulles verdes, herbes aromàtiques, arrels, tiges, fruits…)
  • Talls per a fruites
  • Talls decoratius, per donar un toc professional als plats

Amb tots els aliments que tallem improvisarem plats senzills que podràs degustar al final de la classe o endur-te a casa.

QUI

El curs va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

INCLOU

· Dossier amb apunts teòrics i explicació detallada de l’ús del ganivet i tipus de talls
· Classe de cuina pràctica amb fruites, verdures i herbes aromàtiques
· Improvisació culinària i degustació de tots els plats preparats

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA