capcalera_osteoporosi

Cuina per a l’osteoporosi i la salut òssia

La salut dels ossos depèn en gran manera de l’alimentació. La dieta moderna, rica en aliments refinats i desnaturalitzats, tendeix a desmineralitzar l’organisme gradualment, debilita l’esquelet i aplana el camí a l’osteoporosi. Quan els ossos es debiliten, es tornen més propensos a les fractures òssies, que constitueixen l’autèntic problema de fons.

En contra del que podem pensar, els lactis no són la solució per reforçar els ossos: de fet, un excés de calci pot fer que es tornin massa durs i rígids, i per això menys flexibles i més proclius a trencar-se. Es tracta més aviat d’evitar determinats aliments perjudicials, introduir alguns hàbits senzills i molt beneficiosos i potenciar en els menús diaris aquells aliments que tenen un efecte terapèutic per a la salut òssia.

En aquest curs aprendrem que mantenir uns ossos sans, forts i flexibles depèn de diversos factors que treballen de forma coordinada i harmoniosa, en equilibri.

El curs d’adreça tant a persones que vulguin prevenir l’osteoporosi com a les que en tenen i volen fer servir l’alimentació com a eina terapèutica.

PROGRAMA

Durant el curs parlarem de: 

  • L’os com a teixit viu: estructura i metabolisme
  • Què és l’osteoporosi: tipus i implicacions per a la salut
  • Dieta moderna i osteoporosi: aliments que desmineralitzen l’organisme i debiliten els ossos
  • Els lactis i el mite del calci
  • Alimentació per a la salut òssia. Nutrients necessaris per als ossos i com obtenir-los mitjançant aliments complets preparats de la manera adequada

QUI

El taller va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

HORARI

Diumenge 24 d’abril, de 10 a 18 h (pausa per menjar de 14.30 a 15.30 h).

PREU

120 € (108 € per a socis de Etselquemenges.cat).

INCLOU

  • Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats.
  • Receptari complet amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats.
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
  • Àpat-degustació de tots els plats preparats.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

Correu: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat
Telèfon: 650 968 473

ORGANITZA