Curs de cuina natural de primavera-estiu amb Montse Vallory

Objectiu: crear plats equilibrats i deliciosos, utilitzant l’àmplia varietat d’aliments naturals complets

 

Elaboració de receptes principalment vegetarianes (algunes inclouen peix), amb aliments integrals i ecològics, sense lactis, blat, soja o sucre refinat.

Showcooking de tècniques culinàries saludables per incorporar aquests aliments a la cuina diària i explicació de les seves propietats segons el criteri naturista i la dietètica oriental.

Al final del curs els alumnes podran:

  • aplicar els 7 Criteris per a una tria saludable dels aliments
  • crear polaritat al plat combinant varietat de sabors, colors i textures
  • planificar un menú equilibrat i satisfactori
  • identificar el material de cuina recomanable i les tècniques culinàries que potencien els beneficis dels aliments

 

Pizza de polenta. Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

Pizza de polenta. Foto: Pau Esculies. Cuina: Montse Vallory

PROGRAMA

  1. Concepció holística de l’alimentació
  2. Criteris per a una selecció saludable dels aliments
  1. Explora la cuina dels aliments integrals complets

Una manera fàcil de familiaritzar-te amb l’àmplia varietat d’aliments saludables i de tècniques culinàries per preparar plats principalment vegetarians, deliciosos i satisfactoris, potenciant els nutrients i transformant o eliminant els antinutrients.

  1. Com planificar un menú equilibrat i satisfactori

Com crear un menú adaptat a les teves necessitats, equilibrat i satisfactori que t’alliberi de desitjos irrefrenables, augmenti la teva energia i millori la teva salut en general.

  1. Principis per a l’equilibri
  2. La varietat, clau de l’èxit

Aprèn l’art de crear plats combinant varietat de sabors, colors, textures i mètodes de cocció. El Diari d’ingredients: un sistema fàcil per gestionar la varietat.

  1. La cuina pràctica, sana i ecològica

Estris de cuina i aparells recomanables. Principis d’higiene en la manipulació i conservació d’aliments. Idees per a una cuina ràpida i fàcil.

Les classes s’imparteixen en català. Els apunts i receptaris s’entreguen en castellà.

HORARI

Curs teoric-pràctic de 27 horas, en 9 classes de 3 hores de cuina demostrativa i showcooking.

201512161606

Grup tarda 16:30-19:30h: els dimarts 19 abril – 14 juny

Grup matí 10-13h: els dimecres 20 abril – 15 juny

PREU

General: 450€. Descompte per a socis d’Etselquemenges: 405€ 

INCLOU

  • dossier d’apunts en castellà
  • receptari de la pràctica culinària en castellà
  • demostració culinaria amb material saludable
  • degustació i  begudes recomanables

LLOC

La nova Aula de cuina de Bio Space
València, 186 (Muntaner/Casanova). Barcelona

INSCRIPCIONS

Es poden fer online, per mail, o per telèfon (dilluns-dissabte): 93 453 1573 Lydia, Núria (matins), Meri (tardes).
Cal fer la inscripció, com a mínim, 1 setmana abans de la data d’inici.

ORGANITZA