cuinanatural_teoria

Curs teòric d’introducció a la cuina natural amb Elena Carrió

DIVENDRES 17 DE JUNY

La salut i l’alimentació han estat des de l’antiguitat una de les principals preocupacions de l’ésser humà. I és que els aliments no són només una de les vies de connexió amb la natura i amb els altres éssers vius que habiten aquest planeta, sinó també la base sobre la qual cada dia construïm (i reconstruïm) el nostre organisme, nodrim les nostres cèl·lules i ens desenvolupem com a persones.

Els aliments són, o haurien de ser, font de salut, energia i vitalitat. Cada dia tenim una nova oportunitat d’apropar-nos a aquesta connexió amb la cuina que ens farà estar més sans i complets, més satisfets, inspirats, optimistes i en harmonia amb l’entorn.

OBJECTIUS

1. Aprendre a seleccionar els aliments més apropiats per crear menús saludables, equilibrats i atractius tant per a vegetarians com per a omnívors

2. Familiaritzar-se amb els aliments complets, les seves propietats i efectes sobre l’organisme

3. Identificar els nutrients que necessitem i com obtenir-los combinant una gran varietat d’aliments i aplicant les tècniques de cocció/preparació més apropiades

PROGRAMA

En aquest curs parlarem de la importància de l’alimentació en la nostra salut,analitzant els inconvenients de la dieta moderna i proporcionant nous criteris per a una selecció adequada dels aliments, de manera senzilla i intuïtiva.

Veurem què són els aliments complets o integrals, quines en són les propietats, efectes i formes ideals de preparació per obtenir el màxim profit dels seus nutrients i per ressaltar-ne el sabor. També parlarem de la importància de trobar un equilibri entre el consum de productes animals i vegetals, i d’afavorir aquells productes animals més beneficiosos per a la salut en el cas de dietes no vegetarianes.

Finalment, et donarem les pautes necessàries per dissenyar els teus menús a casa de manera pràctica, senzilla i creativa, a més d’ensenyar-te quins són els instruments i materials de cuina més segurs i lliures de tòxics.

QUI

El curs va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

HORARI

Divendres 17 de juny de 17h a 21.30h

PREU

75 euros (67,50 euros per socis ETS)

INCLOU

– Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats del ingredients emprats
– Informació sobre parament i materials de cuina sans i segurs

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

inscripcio

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 4733

ORGANITZA