ELS PONENTS

marcvergeMarc Vergés és graduat en dietètica i nutrició i diplomat en nutrició humana per la Universitat de Barcelona. És especialista en dietoteràpia i en medicina naturista i, en concret, en ayurveda i medicina tibetana. Té també un màster en fitoteràpia.

Montse Reus és dietista amb perspectiva evolutiva. Formada en Dietètica a l’IFPS Roger de Llúria, dirigit per la doctora Olga Cuevas, s’ha format en cuina terapèutica a la mateixa escola i amb la xef Montse Vallory. És llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB i Màster en Desenvolupament Sostenible per la Universitat de Londres.

DE QUÈ VA LA XERRADA?

 • Sabies que un 90% de la població té problemes inflamatoris o autoimmunes?*
 • Tens problemes inflamatoris crònics o repetitius com ara al·lèrgies, pell atòpica, asma, dolors articulars, síndrome de l’intestí o còlon irritable…?
 • Tens desordre metabòlic: diabetis, hipertensió, colesterol elevat, excés de pes…?
 • Sovint passes processos infecciosos com cistitis, rinitis, gastritis, sinusitis, artritis, dermatitis…?
 • Estàs diagnosticat d’alguna alteració autoimmune?
  • Problemes de pell: psoriasi, dermatitis herpetiforme, vitiligen, escleroderma…
  • Malalties d’òrgans específics: hipotiroïdisme de Hashimoto, hipertiroïdisme de Graves, malaltia de Crohn, colitis ulcerosa, endometriosi, celiaquia, artritis reumatoide, espondilitis anquilosant, uveïtis, diabetis tipus 1…
  • Malalties que afecten tot el cos: fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica, esclerosi múltiple, escleroderma, lupus…

Si el cos et dóna aquests senyals d’alarma convé que coneguis la dieta paleo i tot el que pot fer per ajudar-te a millorar la teva salut o la de la teva família.

QUÈ S’HI EXPLICARÀ?

L’evidència científica que indica que el manteniment d’aquestes alteracions es deuen, en bona part, a un tipus d’alimentació excessivament basat en aliments proinflamatoris (farines, cereals, lactis, begudes envasades, greixos alterats…).
La dieta paleo proposa una alimentació basada en la lògica evolutiva i pot donar bons resultats a l’hora de reduir els estats inflamatoris, com també les alteracions autoimmunes.
Descobreix la llista exhaustiva dels aliments que poden perpetuar l’estat inflamatori i coneix tots els que et poden ajudar a millorar, com combinar-los i quina ha de ser la base dels teus plats.
* Dada extreta del llibre de la doctora Amy Myers: The Autoimmune Solution. Prevent and reverse the full spectrum of inflamatory symptoms and disease.

A QUI VA ADREÇADA?

A totes les persones amb processos inflamatoris i infecciosos recurrents o bé que tinguin malalties autoimmunitàries.
Als terapeutes que vulguin actualitzar coneixements en estratègies nutricionals antiinflamatòries efectives.
A totes les persones interessades en la relació entre salut i nutrició que no es conformen amb les estratègies nutricionals clàssiques i obsoletes.

PREU

15 euros (socis de l’ETS, 12 euros)

QUAN?

Dissabte 13 de juny, d’11 h a 13 h.

ON?

elizaldeLloc: Casa Elizalde. c. València, 302. Barcelona
Inscripcions obertes. Places limitades!
conferencies@etselquemenges.cat
Cal fer la inscripció via correu electrònic per poder-hi assistir.