Existeix una forma ideal per a cada varietat d’arròs? És important rentar-lo, tot i que sigui ecològic? I deixar-lo en remull? Com eliminem els antinutrients que conté, similars als de les llavors i les llegums? Sabies que els arrossos integrals, a més de conservar tots els nutrients de la clofolla, tenen un índex glucèmic més baix, que fa que els absorbim de forma més lenta i això ens aporta una energia més duradora?

Arròs vaporitzat, nerone, integral rodó, gessamí… en aquest taller descobrirem quines diferències hi ha entre algunes de les múltiples varietats que té aquest cereal amb més de 10.000 anys d’història, i quines combinacions són més adequades segons la seva textura, temps de cocció o sabor. Aprendrem com cuinar-los a favor de la salut i com acompanyar-lo amb els millors productes que ens dóna la terra.

Temps, aigua, temperatura… De què depèn una bona digestió i absorció de nutrients? Com ens pot quedar més o menys aglutinat o més o menys cruixent segons la recepta que vulguem aconseguir?

PROGRAMA

Al taller explicarem les propietats terapèutiques i organolèptiques d’alguna de les varietats més conegudes de l’arròs i us ensenyarem quins són els nutrients principals i com treure’ls el màxim de partit. Farem receptes originals i amb diferents textures i sabors, utilitzant verdures de temporada, espècies, herbes aromàtiques i superaliments.

CUINAREM

· Arròs integral rodó a la cassola amb verdures d’arrel i saludable kimchi.
· Tabulé verd d’arrós vaporitzat amb Kale y mostassa.
· Arròs dolç amb llet de coco i mango

Totes les receptes són sense gluten, lactis ni productes refinats. A més, totes són vegetarianes.

QUI

El curs anirà a càrrec de Cristina Arroyo, tècnica en dietètica i nutrició i naturòpata, per l’IFP Roger de Llúria. Terapeuta nutricional i experta en nutricional cel·lular activa, per l’INCA. Formadora en cuina saludable i deliciosa.

INCLOU

  • Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats.
  • Receptari complet amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats.
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada.
  • Àpat-degustació de tots els plats preparats.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA