Taller de cuina de plantes silvestres i flors

Els nostres avantpassats cuinaven amb les plantes silvestres i flors que creixien als seus camps i jardins. Aliments frescos, ecològics, saludables, plens de nutrients i molt gustosos. Els avis ens ensenyaven les plantes comestibles i com cuinar-les, tradicions que s’han anat perdent amb el pas del temps, els nous estils de vida i perquè ja no es transmet el coneixement a través de la convivència amb aquesta generació de la família.

OBJECTIUS

Amb aquest taller volem donar a conèixer i recuperar cultures gastronòmiques dels avantpassats per adaptar-les a la cuina actual utilitzant plantes silvestres i flors del nostre entorn. Us ensenyarem que les plantes ens aporten proteïnes, vitamines i minerals; i aprendrem a elaborar i enriquir els àpats diaris d’una manera fàcil, sana i aromàtica. Us ensenyarem a preparar una crema d’ortigues i emprar els colitxos, la borratja i el plantatge com a verdures, fer amanides saboroses i coloristes, i aromatitzar els plats amb la sàlvia, el marduix o la menta.

MENÚ

  • Crema d’ortigues amb nyoca.
  • Amanida de primavera amb fonoll, rosella, dent de lleó, pimpinella, borrissol, bosses de pastor, xicoira, all rosa, cosconilla i més.
  • Bunyols de glicines i d’acàcies.

merceesteve

QUI

El taller va a càrrec de la Mercè Esteve,
cuinera especialista en cuina de les flors i plantes silvestres.

HORARI

Dissabte 23 de maig d’11h a 13.30h

PREU

42€ ( Socis 38€ )

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

Correu: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat
Telèfon: 650 968 473

ORGANITZA