TALLER DE CUINA JAPONESA SALUDABLE

Un dels aspectes més atractius de la cuina japonesa és que, a més de ser deliciosa, també és molt beneficiosa per a la salut. De fet, és una de les més apassionants i saludables del món: s’hi utilitzen multitud de verdures, peix fresc, algues, així com aliments i condiments fermentats de manera natural que enriqueixen la nostra flora bacteriana. A més, el seu contingut en greixos és moderat.

La importància que dóna a tallar, coure i presentar els plats, a més de la qualitat dels ingredients, fan d’aquesta cuina un autèntic art culinari ideal per a les ocasions especials, però també per aportar varietat als teus menús diaris.

OBJECTIUS

1. Adquirir les nocions bàsiques de la cuina japonesa per aplicar-la fent servir aliments que nodreixen i equilibren.

2. Introduir varietat en els teus menús setmanals de manera sana, fàcil i creativa, amb nous ingredients com les algues i els condiments japonesos.

3. Aprendre a preparar diferents tipus de sushi, que podràs fer a casa de manera senzilla.

PROGRAMA

En aquest taller parlarem de la filosofia i les qualitats principals que caracteritzen la cuina japonesa. T’ensenyarem a utilitzar els condiments emprats habitualment al Japó (miso, shoyu, tamari, sake, mirin, wasabi, vinagre d’arròs, umeboshi…), així com les propietats, tant culinàries com terapèutiques, que tenen.

Aprendràs a preparar sopa de miso especial, kinpira de verdures i diferents tipus de sushi a força d’arròs integral, verdures variades i peix (opcional )

T’ensenyarem la cocció base de l’arròs integral per a sushi i després tu mateix faràs els teus rotllets un per un. Al final de la classe, els degustarem junts!

QUI

El taller va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

INCLOU

· Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats dels ingredients utilitzats

· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada

· Degustació de tots els plats preparats

Cada alumne disposarà de la seva estoreta per preparar tots els tipus de sushi individualment.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/ Berlinès, 3 (Barcelona)

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

TALLER DE CUINA JAPONESA SALUDABLE