capcalera_cuinajapo

TALLER DE CUINA JAPONESA SALUDABLE amb Elena Carrió

Un dels aspectes més atractius de la cuina japonesa és que, a més de ser deliciosa, també és molt beneficiosa per a la salut. De fet, és una de les més apassionants i saludables del món: s’hi utilitzen multitud de verdures, peix fresc, algues, així com aliments i condiments fermentats de manera natural que enriqueixen la nostra flora bacteriana. A més, el seu contingut en greixos és moderat.

La importància que dóna a tallar, coure i presentar els plats, a més de la qualitat dels ingredients, fan d’aquesta cuina un autèntic art culinari ideal per a les ocasions especials, però també per aportar varietat als teus menús diaris.

OBJECTIUS

1. Adquirir les nocions bàsiques de la cuina japonesa per aplicar-la fent servir aliments que nodreixen i equilibren.

2. Introduir varietat en els teus menús setmanals de manera sana, fàcil i creativa, amb nous ingredients com les algues i els condiments japonesos.

3. Aprendre a preparar diferents tipus de sushi, que podràs fer a casa de manera senzilla.

PROGRAMA

En aquest taller parlarem de la filosofia i les qualitats principals que caracteritzen la cuina japonesa. T’ensenyarem a utilitzar els condiments emprats habitualment al Japó (miso, shoyu, tamari, sake, mirin, wasabi, vinagre d’arròs, umeboshi…), així com les propietats, tant culinàries com terapèutiques, que tenen.

Aprendràs a preparar sopa de miso, kinpira de verdures i diferents tipus de sushi a força d’arròs integral, peix i verdures variades (makisushi, futomaki, nigiri, temaki…).

T’ensenyarem la cocció base de l’arròs integral per a sushi i després tu mateix faràs els teus rotllets un per un. Al final de la classe, els degustarem junts… amb bastonets, és clar!

QUI

El taller va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

HORARI

Dijous 15 d’octubre, de 18 a 21:30 h.

PREU

70 € (63 € per a socis de la revista Etselquemenges.cat).

INCLOU

  • Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats dels ingredients utilitzats
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
  • Dinar-degustació de tots els plats preparats

Cada alumne disposarà de la seva estoreta per preparar tots els tipus de sushi individualment.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

Correu: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat
Telèfon: 650 968 473

ORGANITZA