capcalera_nadal_cat

Taller de cuina natural de Nadal amb Elena Carrió

Celebrar Nadal sovint implica àpats interminables en què es menja en excés i s’abusa dels greixos, les proteïnes animals, les farines, els refinats, el sucre i l’alcohol. Aquests plats es consumeixen gairebé diàriament, cosa que ens acidifica i acaba saturant el nostre organisme, i ens fa sentir empatxats, pesats i sovint menys vitals i desperts.

No obstant això, fer celebracions i compartir menjars deliciosos no està renyit amb mantenir l’equilibri. Només cal posar en pràctica uns criteris mínims de salut a l’hora de compondre els nostres menús, de manera que puguem gaudir d’un dia especial sense que el nostre organisme se’n ressenti.

OBJECTIUS

  • Identificar els aliments i formes de preparació que ens sobrecarreguen i dificulten la digestió, així com les combinacions d’aliments que cal evitar
  • Desenvolupar la creativitat a la cuina i adquirir noves idees que ens permetin innovar en els menús per a ocasions especials
  • Prevenir els empatxos, el malestar digestiu i seguir cuidant-nos, alhora que fem celebracions fora de la rutina diària

PROGRAMA

En aquest taller obriràs el teu ventall de possibilitats per crear menús nadalencs saludables i originals, que se’t posaran molt bé i t’evitaran els empatxos i l’acidesa propis d’aquestes festes.

T’ensenyarem a preparar receptes originals i molt saboroses, emprant ingredients nutritius i saludables que t’ajudaran a mantenir l’equilibri àcid-alcalí durant les festes de Nadal. També et donarem algunes receptes curatives per afavorir la digestió, l’eliminació i tractar les indigestions.

QUI

El taller va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

DATA

Dissabte 12 de desembre, de 10.30 a 14h. (degustació de 14.30 a 15h.)

PREU

70 €/persona (63 € per a socis de la revista Etselquemenges.cat).

INCLOU

  • Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats
  • Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
  • Dinar-degustació de tots els plats preparats

Nota: totes les receptes seran vegetarianes, excepte una que contindrà peix. Els menús són aptes per a persones que no consumeixen gluten ni lactis.

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

Correu: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat
Telèfon: 650 968 473

ORGANITZA