ACTIVITATS

Taller de masses sense gluten

El gluten és una proteïna difícil de digerir que es troba en molts aliments que consumim diàriament, de vegades sense adonar-nos-en. Avui cada cop més persones tenen intolerància o sensibilitat al gluten, que no només causa problemes digestius, sinó moltes altres molèsties, i que pot arribar a afectar seriosament la salut en els casos més severs.

Tothom que vulgui fer una dieta saludable es beneficiarà de reduir o eliminar el gluten, però recórrer als productes comercials sense gluten com a substitutiu no és una bona opció, ja que solen contenir farines refinades, additius, fècules i sucres concentrats, que també perjudiquen el sistema digestiu, a més de tenir un alt índex glucèmic.

PROGRAMA

En aquest taller, volem demostrar-te que eliminar el gluten de la dieta no implica renunciar a determinats plaers, no està renyit amb la varietat ni la creativitat a la cuina, i a més millorarà les teves digestions, salut i qualitat de vida. Et mostrarem moltes alternatives saludables per preparar masses sense gluten a casa, sempre a partir d’ingredients de la millor qualitat (cereals integrals en gra, farines o flocs integrals, greixos saludables, verdures, fruita seca…) que et resultin satisfactòries i se’t posin bé, i que no facin mal al sistema digestiu, sinó que l’ajudin a mantenir-se sa i feliç.

Parlarem de…

  • Dieta sense gluten i salut digestiva: per què no cal abusar de les masses, encara que no tinguin gluten i siguin saludables
  • Ingredients saludables que pots fer servir per substituir les farines amb gluten en diversos tipus de masses
  • Com combinar els ingredients per tenir una bona digestió. La importància de l’índex glucèmic
  • Ingredients no recomanables, que perjudiquen la salut digestiva

I prepararem un pa de pessic, pastes salades, creps, base per a pizza i galetes que podràs endur-te a casa al final del curs.

Totes les receptes no tenen gluten, fècules, farines refinades, additius ni sucre. A més, no porten lactis, tret d’una que porta mantega ecològica de llet crua.

QUI

El curs va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

HORARI

Divendres 10 de març, de 17 a 21 h.

PREU

75 € (67,5 € si ets soci d’Etselquemenges.cat).

INCLOU

· Dossier amb apunts teòrics i receptari amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
· Degustació de totes les receptes preparades, que podràs endur-te a casa al final del taller

LLOC

Barcelona Cuina Natural
c/Berlinès, 3 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

inscripcio

Més informació a: inscripcions@barcelonacuinanatural.cat / 650 968 473

ORGANITZA

PUBLICITAT

amunt