L’equip de Vida Sana ha estat treballant àrduament des d’abans del confinament i la situació d’alarma generalitzada amb l’objectiu de buscar alternatives a les dates que tenien previstes, del 7 al 10 de maig. Han aconseguit mantenir el mateix emplaçament, al Palau Sant Jordi de Barcelona i les dates definitives seran del 24 al 27 de setembre.

En el comunicat que ha emès, l’Associació Vida Sana es mostra molt compromesa amb la promoció de l’alimentació ecològica des de fa quaranta anys i també durant aquesta crisi: “Com hem fet durant aquests quaranta anys continuarem treballant amb fermesa per promocionar l’alimentació ecològica, la sostenibilitat, el respecte a la biodiversitat, els drets humans… passi el que passi. Sigui quin sigui l’origen d’aquesta crisi, nosaltres seguirem promocionant l’alimentació ecològica i els seus mons afins. Amb la mateixa força i il·lusió que des de fa quatre dècades, la nostra aposta pel sector bio té avui el mateix compromís. No hi ha treva. Potser, sortint d’aquesta situació, arribi el gran moment de l’alimentació ecològica a casa nostra, ja que la ciutadania ara té molt de temps per reflexionar i per adonar-se com ha de ser el món a què aspirem.”

L’associació apunta que tot el que està passant, com va passar amb “les vaques boges” o “les dioxines en els pollastres”, per exemple, farà que molta gent més se sumi al canvi cap a una alimentació descontaminada i descontaminant, a un món rural viu, a una societat més descongestionada i verd. També proposa que cal deixar enrere l’economia petrodependent i fer passos de gegant, ja, cap a un món ecològic, humanitzat i bonic.

Finalment recorda: “Ara més que mai cal estar units davant aquesta crisi sistèmica, i convertir-la en oportunitat per al canvi necessari.”