El 27% dels elaboradors ecològics de tot l’Estat són catalans
LOrigen_Rocanegra2

Catalunya destaca per ser la comunitat amb més agroindústria relacionada amb l’elaboració de pa, begudes, fabricació de pinsos) i l’elaboració de productes carnis. Segona en l’elaboració de productes lactis i tercera en la transformació hortofrutícola i elaboració d’olis.

Tot i que el creixement a l’Estat està sent moderat els darrers anys, Catalunya continua protagonitzant augments importants que la situen al capdavant en molts cultius, ramaderia, agroindústria transformadora i comercialització, tal com ha explicat el president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Daniel Valls.

Pel que fa a superfície agrícola ecològica, Catalunya se situa tercera darrere d’Andalusia i Castella-la Manxa i per davant d’Extremadura i Múrcia. L’any 2014, Catalunya va assolir la quarta posició en operadors registrats, amb un total de 3.286 i té 105.805 hectàrees dedicades a l’agricultura ecològica. Per cultius, Catalunya destaca en xifres amb els cultius d’horta, vinya i oliveres. Origen-Hostanic

Podeu conèixer un bon reguitzell dels productors ecològics que tenim al país a la secció l’Origen, que ha coordinat amb visites sobre el terreny durant tres anys la doctora amb Medi Ambient, Neus Monllor.
Aquesta notícia també és una bona oportunitat per recordar que els conceptes “producte de temporada”, “collita pròpia”, “quilòmetre zero”, “local i de proximitat” són excel·lents, però no volen dir que necessàriament aquests productes siguin ecològics. Val la pena familiaritzar-nos amb aquests conceptes, perquè en alguns casos hi ha empreses que no fan producte ecològic i utilitzen tota aquesta terminologia a la seva campanya de màrqueting empresarial, cosa que pot confondre el consumidor.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll