Els actes de Barcelona giraran al voltant dels menjadors escolars, amb la finalitat de fomentar una alimentació de qualitat, justa, sostenible, ecològica i saludable a les escoles dels nostres fills i estan dirigits tant a nens com a adults.
En format de World Café (cafè mundial), s’organitzaran tres “taules de conversa” amb diferents temes de debat i diversos experts en cada matèria: una primera taula sobre menjadors escolars, amb el cuiner de menjadors ecològics i integrant del moviment Slow Food, Marc Esteve; una segona taula enfocada a la nutrició i la importància de saber menjar bé, amb la nutricionista infantil Carolina Harboe i la directora d’Etselquemenges, Núria Coll; i una tercera taula de debat sobre la cadena de producció i consum, amb l’activista i col·laboradora d’Etselquemenges Esther Vivas i l’investigador i activista contra el malbaratament alimentari Paco Muñoz. La trobada està pensada perquè els assistents canviïn de taula cada 30 minuts i, així, puguin conversar amb tots els experts de cada matèria.
- Clica aquí per a més informació sobre l’acte
- Clica aquí per inscriure’t a l’acte
Paral·lelament, els nens i nenes que participin al taller sensorial utilitzaran fruites i verdures de temporada per elaborar pigments que es transformaran en pintures. Amb els ingredients que sobrin d’aquest taller, es prepararan spreads, sucs i un pica-pica per compartir.
L’organització dels actes va a càrrec de MammaProof, Nyamnyam, Delicooks, ¡La colmena que dice sí! i Apocapoc BCN, diverses associacions que han sumat forces per unir-se a la campanya mundial de Food Revolution Day.
Food Revolution Day
Aquesta campanya internacional, impulsada per Jamie Oliver, un conegut cuiner i animador infantil del Regne Unit, vol impulsar l’educació saludable a les escoles per aconseguir “crear un moviment sostenible que inspiri les famílies a tornar a cuinar i doni força a les persones d’arreu del món per lluitar contra l’obesitat i totes les malalties relacionades amb els hàbits alimentaris”. Amb aquests objectius, Oliver ha engegat una petició global per aconseguir que els líders dels països del G20 incloguin educació sobre alimentació saludable a les escoles.
Les vies de participació a la campanya Food Revolution Day són:
- Organitzar esdeveniments saludables i de conscienciació sobre hàbits alimentaris i compartir les fotografies dels actes a través de #FoodRevolutionDay.
- Sumar-se, des de les escoles, a la classe virtual d’Oliver: descarregar-se els materials didàctics i gratuïts del web i elaborar algunes de les receptes proposades.
- Signar el manifest del Food Revolution Day.
El nostre compromís amb l’alimentació infantil saludable
Des dels seus inicis, ara fa quatre anys, Etselquemenges s’ha compromès amb la divulgació d’hàbits de vida saludable i en la lluita a favor de l’alimentació infantil ecològica i equilibrada: la revista compta amb les seccions “Embaràs”, “Alimentació 0-3”, “Fills feliços” i “Contes”, on hi col·laboren experts en alimentació infantil, com ara la doctora Anna Bonamusa, la nutricionista Olga Brunner, la psicòloga Yolanda Garcia o la cuinera Nani Morè, impulsora de l’Associació “Menjadors ecològics”, un projecte que també ha comptat amb l’impuls d’Etselquemenges.
Just fa una setmana, Etselquemenges ha fet el salt al paper amb una primera revista dedicada, en exclusiva, a l’alimentació infantil, ETSnen: 80 pàgines a favor de la criança natural, en què es tracten temes com les vacunes infantils, la cura de la febre, la lactància materna o l’alimentació vegana en criatures. ETSnen s’ha presentat a la fira BioCultura 2015, on ha venut centenars d’exemplars. La revista, que es pot comprar en línia i també a les botigues Veritas, tindrà una periodicitat semestral i publicarà la segona edició el proper hivern.