La setmana passada, a la secció de cosmètica vam parlar d’un programa integral per evitar la pell de taronja amb cosmètica i tractaments naturals. Però també és molt important tenir-ne cura amb l’alimentació. Si subministrem a l’organisme els nutrients adequats, juntament amb una bona hidratació i exercici físic, podrem millorar l’aspecte de la pell i evitar que s’accentuï el problema de la cel·lulitis.

Primer de tot: com es produeix la cel·lulitis?

La temuda pell de taronja afecta el 95% de les dones –independentment de si tenen sobrepès– i, tot i que la cel·lulitis i els quilos acostumen a anar de bracet, fins i tot les que practiquen exercici físic de manera continuada no se n’escapen.

Apareix com a resultat d’una alteració del teixit conjuntiu, del sistema circulatori i limfàtic. En determinades zones del cos hi ha un excés d’aigua, greix i toxines localitzades. El greix es queda concentrat en un entramat constituït per fibres de col·lagen, i això redueix l’oxigenació dels teixits i afecta la circulació sanguínia i limfàtica.

Passos per evitar o disminuir la pell de taronja

Fer una dieta de desintoxicació: amb una pauta nutricional adaptada a les necessitats i amb l’ajuda de plantes depuratives que ajudin en aquest procés de desintoxicació i que afavoreixin l’eliminació d’excés de líquid retingut.

Aportar nutrients que enforteixin el teixit conjuntiu, com és el cas del silici, nutrient que ajuda a la formació de fibres de col·lagen, i afavoreix la reestructuració de la dermis. Com a resultat s’aconsegueix una pell més ferma i saludable.

Aportar complements nutricionals específics que millorin l’aspecte de la pell, com els enzims de la pinya, la bromelaïna, que ajuden a disminuir la inflamació de la zona i tenen un efecte diürètic.

Fer exercici físic de manera regular per activar i millorar la circulació.

Acompanyar tot aquest procés amb un tractament de cosmètica.

Per què les dones tenen més problemes de cel·lulitis que els homes?

El teixit conjuntiu és el veritable camp de batalla on la cel·lulitis estén els seus efectes. Tot i que la funció d’aquest teixit és la mateixa en homes que en dones, les seves característiques són diferents per a cada sexe. Per començar, el teixit conjuntiu de les dones està dissenyat per estendre’s durant l’embaràs: és més tou i elàstic i les seves fibres presenten una disposició paral·lela. Gràcies a les hormones femenines del teixit conjuntiu, hi ha la capacitat d’adquirir una flexibilitat més gran, sobretot a les natges, glutis i bust. Aquesta flexibilitat és la que predisposa a desenvolupar pell de taronja.

Quan apareix?

Pot començar a desenvolupar-se durant la pubertat, justament quan els ovaris comencen a produir estrògens. A causa d’aquest “despertar” hormonal, les dones tenen tendència a concentrar teixit greixós en malucs, natges i cuixes, però també hi ha períodes clau de la vida en què la pell de taronja tendeix a augmentar: embaràs i menopausa. D’altra banda, la falta d’exercici físic dificulta una bona irrigació sanguínia. Aquesta situació provoca que, a poc a poc, s’acumulin toxines que poden ser eliminades i que acaben dipositant-se precisament a les cèl·lules greixoses, que tenen una gran capacitat per absorbir aigua i greix.

Les causes principals de l’aparició de la pell de taronja

Entre les diferents causes podem trobar desequilibris hormonals –les hormones influeixen en la manera com creixen i es disposen les cèl·lules greixoses, per això és normal que la pell de taronja aparegui en les etapes de desenvolupament sexual i hormonal de la dona, adolescència, embaràs i menopausa–; insuficiència circulatòria; mala oxigenació –per això és important respirar bé i fer-ho conscientment; factors hereditaris; sedentarisme; tabac i alcohol; estrès i insomni; roba ajustada, que dificulta la circulació sanguínia.

Per què perd elasticitat el teixit conjuntiu?

A mesura que passen els anys, la capacitat de regeneració del col·lagen disminueix, però també hi ha altres factors que fan perdre l’elasticitat del teixit conjuntiu, com l’abús de dolços –ja que quan hi ha un excés de sucre, l’organisme l’emmagatzema al teixit adipós–, i també la falta de nutrients essencials i la falta de moviment. Una vida sedentària fa que el teixit conjuntiu no elimini correctament les impureses i això impedeix que funcioni correctament.

Vols guanyar 100€ en salut natural amb productes Eophy cada setmana?

Només cal entrar al bloc de Psaging i seguir els passos.

Descobreix Silhouette per a dietes d’aprimament
Amb L-carnitina, aranja, te verd, mate, i dent de lleó. Afavoreix la utilització de greix com a font de combustible. Per a més informació sobre els complements nutricionals Eophy: www.eophy.com

 

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic