keffir

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) els defineix com a “microorganismes vius que, quan es consumeixen en quantitats adequades, són un benefici per a la salut”.

Aquests microorganismes amics ajuden a completar el procés digestiu, són molt importants per al sistema defensiu i alguns participen en la producció endògena de vitamines.

Les espècies més utilitzades com a probiòtics són Lactobacillus i Bifidobacterium, però també trobem el llevat Saccharomyces cerevisiae i algunes espècies d’E.coli i Bacillus que també es fan servir com a probiòtics [1].

Per què són necessaris o quins beneficis tenen

Els probiòtics modifiquen favorablement l’equilibri de la flora intestinal; inhibeixen el creixement de bacteris perjudicials; promouen una bona digestió; poden donar suport al sistema immunològic, especialment quan una persona pren antibiòtics –que afecten indiscriminadament els bacteris beneficiosos i els patògens.

Article exclusiu per socis
Jordina Casademunt
Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut