L’Ariadna arriba a la tele amb el tàper del dinar. Són quarts d’una del migdia i li espera una llarga jornada fins a l’hora del TN. Després soparà a casa i poc perquè entre que arriba i se’l prepara ja és molt tard. Amb l’alimentació, l’Ariadna és tan responsable i prudent com a la vida. Ens trobem als jardins de TV3 i per uns moments la gespa em trasllada, per edat i afinitats, a un campus universitari.

A veure què portes per dinar?

Espàrrecs i tonyina amb reducció de soja i sucre moreno. M’ho he fet abans de venir. No acostumo mai a menjar al restaurant de la tele. Prefereixo preparar-m’ho jo. També porto fruita i te. Mira olora aquest te. A mi m’encanta. És te verd amb xocolata. M’encanta i no fa massa que l’he descobert!

I això?

Ah! Això és un descobriment. Són bossetes individuals per posar el te i són d’usar i tirar. És molt més còmode que l’estri metàl•lic, que l’has de rentar, goteja, etc.

Sé que pot semblar estrany però amb un entrecot no disfruto!

Els Matins

A partir del mes de setembre l’Ariadna haurà de canviar molt els seus hàbits alimentaris. El fet d’assumir la presentació de “Els Matins” de TV3  farà que s’hagi de llevar cap a les 5 de la matinada. Actualment esmorza dues vegades perquè no dina fins a les 15h. Li encanta el pa amb tomàquet i a primera hora pren fruita. Amb l’Ariadna ja hem quedat, però, que quan porti un temps fent Els Matins tornarem a parlar per comprovar com ha adaptat la seva dieta.

 

Tens pinta de cuidar-te molt Ariadna...

Una mica sí, sí. He practicat molt esport, feia natació d’alta competició i cap als 20 ho vaig deixar de cop. La metge que ens ha portat sempre als de la família i que és naturòpata em va dir que aquest canvi brusc l’hauríem de controlar i em va parlar de la dieta dissociada. Em va ensenyar a combinar bé els aliments a cada àpat i al cap dels anys, per inèrcia, ja sé que no m’he de menjar un plat de pasta (hidrats) i un tall de carn (proteïna).

I al llarg d’aquests anys ho has anat complint. I et trobes bé?

Si. Bé, fa uns tres anys tenia força molèsties a l’estómac. No era res greu però no m’havia passat mai i, de seguida, vaig tornar a la doctora. Només feia falta posar una mica d’ordre i va ser llavors quan em va parlar dels grups sanguinis. I els aliments que em va dir que reduís segons el meu grup (A+) eren la llet i la carn. Però és que el cos ja m’ho demana. De llet no en prenc des de l’adolescència i iogurts en menjo algun però de llet de cabra o d’ovella. I de carn tampoc en consumeixo. La veritat és que sóc de peix. Jo, sincerament eh, sé que pot semblar estrany però amb un entrecot no disfruto!

Amb què disfrutes?

Amb un bon arròs de verdures, un cous cous amb suc de llimona i taronja macerats, arròs ratllat amb tomàquet, uns xipirons o un gall de Sant Pere tan bo com el que vaig menjar fa poc a Roses un dia que hi vaig anar a fer submarinisme. Oh! Quin peix! I vi negre. Abans no en prenia però des de fa un temps l’estic descobrint i a les nits, a vegades, me’n prenc una copeta.

Ara que parles de l’arròs ratllat amb tomàquet...quin record culinari tens de la infància si et faig tancar els ulls i fer memòria ara mateix?

El llucet enfarinat amb pa amb tomàquet. La meva mare ens el donava per sopar al meu germà i a mi a la taula de la cuina. Ben fregidet.

El teu germà també es cuida?

El meu germà és enginyer agrònom i fa un temps va intentar tenir un hort propi ecològic però em trucava, pobre, desesperat i em deia: les fruites i les verdures no tenen gust a res Ariadna! El tenia a Sant Fost i vés a saber, potser el sòl, el terreny, no era un bon lloc per plantar.

Quan surts et controles molt?

És que si em passo, el cos m’avisa. Sempre intento acabar l’àpat sense estar tipa del tot. Que quedi un raconet. No és que tingui força de voluntat és que m’escolto molt el cos i sé que si em salto els meus aliments de sempre, em trobo fatal. I el “post” és molt pitjor. A més ho tinc comprovat: si menjo malament, em poso malalta. És automàtic! El cos m’avisa en tot moment.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll