Cooperatives de consum

Territori

Barcelona

30 panxes. Cooperativa de consum de la Sagrera, Barcelona

La cooperativa 30 panxes està formada per un grup de persones disposades a consumir d’una manera socialment més justa i respectuosa amb el medi ambient. Per aquest motiu, a més d’haver creat la seva pròpia cooperativa, formen part de la Coordinadora Catalana d’Organitzacions de Consumidors de Productes Ecològics.

30 panxes aposta per un model de consum beneficiós per a la salut, per a la societat i per al medi ambient, per al consum de productes locals, ecològics, de temporada, de comerç just i d’inserció social. La cooperativa treballa per establir relacions de confiança amb els productors i distribuïdors i reduir així la presència d’intermediaris.

C/ Antonio Ricardos, 10 Local de Queviure.
Barcelona.
Web: http://30panxes.wordpress.com
Correu electrònic: cooperativalasagrera@gmail.com

Altermercat SCCL, Mollet del Vallès

Altermercat és una cooperativa de consum i serveis que treballa per generar un model de relacions comercials basat en la solidaritat, l’autogestió, el compromís amb el medi ambient i la justícia social, facilitant la relació entre consumidors, productors i entitats de l’economia social i solidària. Tenim punts diversos punts de recollida a Barcelona, Ripollet i Mollet del Vallès.

Àngel Guimerà, 5. 08100 Mollet del Vallès

Telèfon: 93 593 77 27

Web: www.altermercat.cat

Correu electrònic: altermercat@altermercat.cat

Associació Arrel Verda de Vallromanes

L’Associació Arrel Verda de Vallromanes és una cooperativa que ha nascut amb l’objectiu d’unir els productors i els consumidors de productes ecològics i totes les persones interessades a millorar la seva salut i el seu entorn. La cooperativa vol donar suport als productors de conreu ecològic de la comarca del Vallès Oriental per poder assegurar-los una distribució òptima de la producció. També promou i fa tota mena d’activitats relacionades amb el món de l’alimentació i la salut.

Comte Alba de Liste, 8, Vallromanes                                                                                              Web: http://arrelverda.blogspot.com/
Correu electrònic: arrelverda@gmail.com

Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana, Granollers

Es tracta d’una associació de consumidors i productors de productes ecològics interessats en la millora de la salut de les persones i en la cura del seu entorn, i disposats a fer un canvi d’hàbits a l’hora d’omplir el cistell.

Carrer Joan Pere Fontanella, 45 I 08401 Granollers
Telèfon: 93 870 95 13
Web: www.lamagranavallesana.cat
Correu electrònic: lamagranavallesana@gmail.com

Brotemanía, Terrassa

Productora de brots germinats.

Adreça: P. I.Can Parellada C/ Júpiter nº 15, local 4 Terrassa. Barcelona.
Telèfon: 636.88.92.53
Web: https://brotemaniablog.wordpress.com/
Correu electrònic: brotemania@gmail.com
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=uv6ynWudBIg

Compra conjunta d’Àgora Vilamajor

La compra conjunta a pagès i a ramader vol promoure el consum d’aliments de manera responsable, eliminant la figura de l’intermediari i comprant els productes directament als productors. La pràctica de la compra de proximitat i de productes de temporada afavoreix la producció autòctona i redueix les despeses de transport i combustible. La cooperativa està oberta a la participació de tothom qui ho vulgui.

Av. de Catalunya s/n, Sant Antoni de Vilamajor
Telèfon: 637216723
Web http://agoravilamajor.blogspot.com.es
Correu electrònic: agoravilamajor@gmail.com

Cooperativa de Consum Crític Arrels

La Cooperativa de Consum Crític Arrels té com a objectius principals:

  • Consumir de manera conscient, crítica i responsable, tenint en compte aspectes socials, laborals, mediambientals i de la salut.
  • Crear lligams camp-ciutat i productor-consumidor.
  • Establir contacte directe amb productors de proximitat, i eliminar així intermediaris i quilòmetres entre l’hort i el plat.
  • Potenciar la pagesia del país, dignificar les seves condicions de vida i garantir-ne el futur, que és també la garantia de la sobirania alimentària.
  • Fomentar la pràctica de la producció ecològica com a font de salut per a la terra i per a les persones.
  • Funcionar de manera autogestionada i assembleària.

 

Carrer Sardenya, 256-260. Barcelona.

Web: http://www.lacruilla.cat/cooperativa-de-consum-critic-arrels/

Cooperativa de Consum Keras Buti

Keras buti és una cooperativa de consum per a la distribució i venda de productes agroecològics i de proximitat (produïts al Parc Agrari del Baix Llobregat), que neix per a posar en pràctica la sobirania alimentària al mateix temps que defensem el nostre patrimoni agrícola i recuperem vincles amb els nostres veïns i veïnes del barri.

Keras buti neix a L’Hospitalet de la col·laboració entre LaFundició i l’associació Lacho Bají Calí al 2018, i en l’actualitat compta amb 3 nodes de repartiment a la ciutat i està obrint un altre al barri de la Marina (Barcelona).

Adreça: C/Prado 11 (Bellvitge), C/Mossen Jaume Busquets 4 (Torrassa), Carrer d’Enric Prat de la Riba, 165 (S.Josep) Hospitalet.

Més info: whatsapp al 687878781

Web: lafundicio.net/kerasbuti/

Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela, Terrassa

La cooperativa neix l’any 2001 com una cooperativa de consum responsable i agroecològic dins de l’Ateneu Candela. Som un grup de persones que s’uneixen per dur a terme un consum crític, compromès i coherent amb un conjunt de criteris de compra acordats per tots i totes, així com per crear un projecte transformador que reflexioni i trenqui les lògiques de producció-distribució-consum de l’actual sistema econòmic i social.

En l’actualitat, formen la cooperativa unes 40 unitats de consum que de forma autogestionada tenim accés a una amplíssima gama de productes procedents de la producció agroecològica, molts dels quals d’explotacions properes o d’indústries alimentàries també de l’entorn, i també procedents de producció artesanal i/o de comerç just.

Adreça: c/ Sant Gaietà, 73, Terrassa.
Web: www.lacoopecandela.wordpress.com
Correu electrònic: infocoopecandela@gmail.com

Cooperativa Integral Catalana, Barcelona

La Cooperativa Integral Catalana CIC és una iniciativa en transició per a la transformació social des de baix, mitjançant l’autogestió, l’autoorganització i el treball en xarxa.

de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h                                                                                                          AureaSocial, Carrer de Sardenya, 263
08013 Barcelona
Telèfon: 935535611/ 635031636
Web: https://cooperativa.cat/
Correu electrònic: info@cooperativaintegral.cat

Cooperativa Tota Cuca Viu

Som la Cooperativa Tota Cuca Viu (TCV) una cooperativa de consum agroecològic que va néixer a Barcelona l’any 2000. Som unes 20 unitats de consum (cadascuna pot ser una família, companys de pis, amics que s’ajunten o persones individuals) en total unes 100 persones. Existeixen models de cooperativa de consum per a tots els gustos. En el cas de TCV, apostem per una organització horitzontal i assembleària.

Aquest tipus d’organització ens permet menjar ecològic, local i de temporada, sense que ens costi un ronyó. Però no només tenim criteris respecte al nostre funcionament intern, també volem un contacte proper i transparent amb els productors; que el consum no només sigui ecològic, sinó el més proper possible, donant suport als petits agricultors que s’oposen al model productiu industrial i afavorint relacions laborals més justes que les que es donen habitualment en el sector agrícola. Minimitzem així el consum de recursos i la generació de rersiduos innecessaris.

Carrer Fonollar, 15
Ciutat Vella / Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
08003 – Barcelona
Mail totacucaviu@pimienta.org

Cydonia, Barcelona

Cydonia som una cooperativa de consum ecològic i responsable del Poblenou que, des del 1996, ens proveïm preferentment de producció local d’aliments i altres productes per abastir totes les necessitats dels socis que formem Cydonia, tot fent del consum un acte conscient i ètic.

Passatge Bosch i Labrús 16. Poblenou. Barcelona

Web: https://www.cydoniabcn.org/

Correu electrònic: cydonia@cydoniabcn.org

E. I. Sambucus, sccl, Manlleu

La cooperativa produeix i distribueix aliments ecològics (verdures, hortalisses, plantes aromàtiques i infusions), afavoreix la inserció social de persones amb risc d’exclusió i ofereix serveis de restauració. Totes les activitats que practiquen giren entorn de la terra, l’horta i la cuina. Per això conreen, transformen, venen, expliquen, eduquen i cuinen.

Ctra. de Vic a Manlleu, km. 6 – Finca La Rierola
Telèfon: 622 030 457
Web: www.sambucus.cat
Correu electrònic: sambucus@sambucus.cat

Ecomola

Cooperativa de consum ecològic.

Crta. Sabadell-Matadepera Km. 6,4

08227 Terrassa

Tel: 937350220

Web: http://www.ecomola.cat/

Economat Social, SCCL

La Cooperativa l’Economat neix de les ganes d’afavorir el consum de productes ecològics i de promoure la cultura. Situada al barri de Sants-La Bordeta de Barcelona, la cooperativa serveix productes ecològics a socis, col·laboradors i famílies consumidores.

 

Carrer Jocs Florals nº 153 Sants, Barcelona

Telèfon: 626911053

Web: http://leconomatsocialcoop.wordpress.com

Correu electrònic: economatcoop@gmail.com

El Garrofer, Badalona

Som un col·lectiu de persones que ens hem organitzat amb dos objectius principals: consumir de forma ecològica i responsable, fomentant el comerç just, el consum de proximitat i la relació personal entre productors i consumidors. Fomentar la formació d’un estat d’opinió i de conducta sostenible a partir de la difusió de valors ecològics, solidaris i justos. Mitjançant aquests objectius entenem que podem treballar per construir formes de vida més sanes i respectuoses amb les persones i el medi ambient.

Tota persona major d’edat que comparteixi les nostres idees i que estigui disposada a participar activament en l’associació pot ser sòcia del Garrofer.

Adreça: C/ Isaac Peral, 48. 08912, Badalona

Telèfon: 655 326 005

Web: http://associacioelgarrofer.wordpress.com

Email: associaciogarrofer@gmail.com

El Rebost del Delta

Grup de consum ecològic, crític i responsable de Gavà, va nèixar ja fa 7 anys i durant aquests anys moltes famílies han participat i participan. Si ens vols conèixer, vina qualsevol dijous per l Ateneu la Màquia de 18:30 a 20:00 i veuràs els productes que comprem.

Adreça: C/ San Nicasi, 41 de Gavà
Telèfon: 616 020 040
Web: http://rebost.wordpress.com/
Email: rebostdelta@gmail.com

El Rodal

A Sabadell hem creat una cooperativa de consumidores i usuaris sense afany de lucre (El Rodal SCCL) per crear i gestionar l’ecobotiga. La cooperativa té diferents nivells de participació:

  • El Consell rector: formada per activistes, porta la gestió i condueix la cooperativa.
  • El grup promotor: persones implicades en la cooperativa que fan diferents tasques en funció de les necessitats i del temps de què disposen.
  • Les sòcies i els socis: són la base del projecte, les que prenen les decisions importants en assemblea i qui escull el Consell rector.

 

Adreça: Carrer de la Unió, 46, 08201 Sabadell, Barcelona
Telèfon: 639 477 608
Web: www.elrodal.coop/
Correu electrònic:

General: elrodal@elrodal.coop
Botiga i proveïdors: botiga@elrodal.coop
Compra online: elrodal@elrodal.coop
Activitats: socies@elrodal.coop

El Rusc

El Rusc té 4 anys de vidai  està format per 20 famílies que aposten pel consum crític, transformador, de confiança i proper, per això s’organitza per comissions i les decisions es prenen de manera assambleària.

La cooperativa funciona amb el sistema de cistella tancada de verdura provinent de Cal Elies d’Argentona i també compta amb productes com ara els cereals, carn, conserves, sabons, productes de comerç jus, formatge o pa. Els productes es recullen els dijous a la tarda.

Carrer St. Lluís, 7. Barcelona (Gràcia)
Telèfon: 93 41 60 486
Web: https://cooperativaelrusc.wordpress.com/
Dijous de 18.30 a 22h
Correu electrònic: xlanovacoope@gmail.com

Estèvia

Associació de consum ecològic i responsable. Tots els productes provenen de l’agricultura biològica i de proximitat.

Carrer Ferrocarril, 14. Barcelona.

Web: https://esteviapoblenou.wordpress.com/

Correu electrònic: esteviapoblenou@gmail.com

Fent País, Manresa

Fent País és la primera cooperativa d’oci i turisme responsable de Catalunya. Els socis gaudeixen de descomptes i promocions en allotjaments, restaurants, cellers, activitats a la natura, culturals i altres. La xarxa compta amb més de 200 empreses i entitats adherides que comparteixen un compromís ferm amb el territori i el desenvolupament local.

C/ Urgell 16, 2n. Manresa. 08241

Telèfon: 90 013 19 09

Web: www.fentpais.cat

Correu electrònic: hola@fentpais.cat

Germinal, Barcelona i Rubí

És una cooperativa de consum de productes ecobiològics molt potent amb socis i diverses seus a Barcelona i Rubí. Totes les tasques organitzatives funcionen amb comissions i la col·laboració dels socis. Els dimecres és el dia que arriben els aliments al local i el dijous és el dia de recollida. Organitzen moltes activitats i tenen una revista pròpia: el Troc.

Seu de Barcelona: Carrer Rossend Arús, 74
08014 Barcelona
Telèfon: 93 296 69 59
Web: www.coopgerminal.coop
Dimecres de 20 a 22 h

 

Grup de Consum Nàfent Verd, Barcelona

Un projecte entorn de l’ecologia, l’agroecologia, el decreixement i el consum. NàfentVerd neix com un dels primers nuclis actius de l’associació, reunint un grup de persones i unitats familiars cara a organitzar-nos per a rebre verdures de varietats locals, de proximitat i de temporada cultivades sota criteris agroecològics. Els objectius generals de nàfentVerd els resumim en: Crear hàbits de consum crític i ecològic, explorar formes d’organització i possibilitats de l’agroecologia com a eix transformador, difondre experiències entorn l’agroecologia, participar en grups de treball i reflexió i fer accessible l’agroecologia a tothom.

Continuem cercant noves famílies o nuclis que vulguin incorporar-se, i poc a poc anar fent créixer la xarxa de contactes per accedir a productes i aliments saludables i de qualitat a preus justos i assequibles. I comencem a realitzar tallers entorn la idea del fet a mà, i participar en grups de treball i xarxes entorn l’agroecologia, plans de denvolupament local, projectes educatius i de divulgació… Si ens vols conèixer pots passar els dimecres pel local de 18.30 a 19.30 i 21 h a 22h consulta l’agenda, o bé registrar-te als butlletins per a rebre la informació actualitzada del projecte a la teva bústia de correu.

Tres Senyores 10. Barcelona

Telèfon: 659 61 30 79

Web: http://nafent.info/wordpress

Correu electrònic: nafent.info@gracia.info

Hortgànic, Barcelona

Hortgànic és una associació de famílies i pagesos que s’han organitzat per menjar productes ecològics de la terra i sense intermediaris. Durant tota la setmana, fins al dilluns a la nit, els usuaris poden anar fent les nostres comandes a l’apartat de “Cistella” i els dijous de la setmana següent a la de la realització de la comanda, ja poden anar a recollir la nostra cistella al Grup de Consum al qual pertanyen, el més proper de la Xarxa de Consum Sostenible Hortganic. Hi ha grups a Sitges, Cabrils, Gràcia, plaça Universitat, Poblesec, el Raval, Poblenou, Sants, el Born, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt i Sabadell.

Carrer Blanqueria, 11
08003 Barcelona
Telèfon: 93 192 44 54
Web: www.hortganic.org

La cistella, Badia del Vallès

Creada el 2008, La cistella té avui dia catorze cooperativistes que ofereixen productes ecològics: cistelles de fruita i verdura, pa i ous de gallines criades en llibertat i amb productes ecològics. Ocasionalment, també venen carn de vedella i volen començar a comercialitzar llets vegetals biològiques i sucs naturals.

Carrer Burgos, 18
Badia del Vallès.
Telèfon: 93 180 94 21
Web: lacistelladebadia.blogspot.com
Correu electrònic: lacistella@gmail.com

La Fresca

La Fresca és una cooperativa jove, creada el mes de gener de 2013 per 20 famílies, i amb ganes de sumar-ne moltes més. La cooperativa treballa amb el sistema de cistella tancada que els proveeix La Kosturica de Can Marquès i també comercialitza productes com arròs, pasta, llegums o vi.

C/ del Robí, 5 baixos, Barcelona (Gràcia)                                                                                                            Web: http://cooperativalafresca.blogspot.com/                                                                                            Correu electrònic: cooperativa.lafresca@gmail.com

La Garrofa, Vilanova i la Geltrú

La Garrofa Agroecològica del Garraf és una cooperativa formada l’any 2012 amb l’objectiu de fomentar el consum i la producció de productes agroecològics a les comarques del Garraf i del Penedès, i també l’economia cooperativa.

 

Carrer Jardí 81, Vilanova i la Geltrú
Telèfon:938 144 917
Web: www.lagarrofa.cat
Correu electrònic: info@lagarrofa.cat

La Magrana, La Garriga

La Magrana és una associació de persones que ens hem ajuntat per poder accedir a opcions de consum ecològic i de qualitat a un preu accessible. Vam començar l’any 2009 i de mica en mica hem anat introduint diferents productes.

Ronda del Carril 49, La Garriga.

Telèfon: 938714985

Correu electrònic: associaciolamagrana@gmail.com

La Sargantana, Badalona

Associant-te a la cooperativa La Sargantana participes en una empresa d’economia social, formada per socis treballadors i socis de consum, que basa el seu funcionament en els principis de democràcia, participació, igualtat i compromís amb la ciutat de Badalona. Gaudeixes de descomptes especials en la carta del restaurant i també en totes les activitats culturals que es proposen des de La Sargantana. Reps puntualment informació per correu electrònic de totes les activitats tant culturals com gastronòmiques, que duu a terme la cooperativa, així com aquelles que sorgeixin del moviment cooperatiu català.

Carrer de Sant Sebastià, 2
08911 Badalona
Telèfon: 93 464 22 16
Web: www.lasargantana.org

La Seca, Barcelona

Som una cooperativa de consum agroecològic, autogestionada i assambleària, formada per un grup de consumidores conscients, que volem transformar el món amb el nostre consum. Comprem directament la fruita i la verdura al productor, que és un pagès del Baix Llobregat. Altres productes com els ous, els iogurts i les conserves, els demanem a cooperatives i proveïdores de proximitat. Evitem els envasos i demanem a granel sempre que podem.

Carrer Hortes 10, Barcelona.

Telèfon: 653 03 59 05

Web: https://coopelaseca.wordpress.com/

Correu electrònic: info@laseca.org

La Vinagreta de Vilanova i la Geltrú

La Vinagreta és una cooperativa de consum responsable que va néixer l’estiu del 2009 de la inquietud d’un grup d’amigues i amics de Vilanova i la Geltrú amb ganes de trobar vies per consumir de manera més responsable, entenent que el consum és quelcom que caracteritza les nostres societats benestants i que l’exercim sense cap mena de control social.

És un espai de trobada de consumidors que ens organitzem per consumir productes ecobiològics i de proximitat, i intentem resoldre així les qüestions de sobirania alimentària, ecologia, economia alternativa i salut que tant ens preocupen. També ens beneficiem de la compra en grup i evitem així els intermediaris.

Plaça Llarga, número 19.
Vilanova i la Geltrú. 08800
Web: http://lavinagreta.blogspot.com.es
Correu electrònic: lavinagretavng@gmail.com

L’Eixida, Teià

L’Eixida és una cooperativa formada per famílies de Teià, el Masnou i Alella que s’han associat amb l’objectiu de promoure el consum responsable, saludable i respectuós amb el medi ambient.

Carrer Passatge de la Riera, 72
08329 Teià
Web: eixidateia.wordpress.com
Correu electrònic: difusio.eixida@gmail.com

 

Les Trementinaires de Vallcarca, Barcelona

Cooperativa de consum agroecològic i crític vinculada als barris del Coll i Vallcarca i creada al 2008. Els dimecres és el dia que arriben els productes al local. S’organitzen a través de comissions i es reuneixen en assemblea un cop cada dos mesos. Actualment està formada per 25 unitats familiars. Els trobareu els dimecres de 19.30 h a 21 h, al local del carrer Aldea, 8. La comissió de Benvinguda us donarà tota la informació que necessiteu.

C/ Aldea, 8 08023 Barcelona

Web: https://trementinaires.wordpress.com/

Correu electrònic: altavallcarca@gmail.com

L’Esplet, Sant Joan Despí

La cooperativa l’Esplet està formada per un grup de persones amb l’objectiu de poder alimentar-se amb productes locals i ecològics així com ajudar els pagesos i els ramaders en el seu esforç a l’hora de cultivar aliments de manera tradicional.

Aquesta petita comunitat la formen veïns i veïnes de Sant Joan Despí que treballen de manera autogestionada per poder posar a taula aliments propers, ecològics, ètics i socials.

Carrer Baltasar d’Espanya 4, Sant Joan Despí
Web: https://cooperativaesplet.wordpress.com/
Correu electrònic: consum.verd.stjoan@gmail.com

L’Estrella, Mataró

L’Estrella és una cooperativa de productes ecològics que neix de la intenció de respectar l’entorn i la salut fomentant el consum del comerç just i responsable. El projecte de l’Estrella es basa en cinc eixos: la compra col·lectiva, la difusió de l’opció de consum de productes ecològics, la coordinació amb d’altres grups del Maresme, l’activitat política i el treball compartit.

Can Fugarolas, Carrer Toló 8-18, Mataró
Web: http://lestrella.org

mengemBages, Manresa

Cooperativa d’iniciativa social sense afany de lucre. mengemBages ven productes agroalimentaris del Bages (verdura, carn fresca, pasta, lactis, vi, mel, etc.), amb una línia especial per a l’ecològic. Productes seleccionats amb criteris de proximitat o valor social.

Ctra. del Pont de Vilomara, 122                                                                                                                                                    08241 Manresa
Telèfon: 938 770 355 – 689 489 410
Web: www.mengembages.coop
Correu electrònic: mengembages@xarxagedk

Mespilus, Barcelona

Mespilus és una societat cooperativa de consum ecològic i responsable que té per objectiu oferir béns alimentaris de caràcter ecològic, artesanal i solidari. També ofereix altres serveis relacionats amb la salut, com ara activitats de formació, divulgació i defensa dels drets dels consumidors.

C/ Venero 12, 08005 Poblenou (Barcelona)
Web: https://sites.google.com/a/mespilus.org/web/home

Remenant les cireres, Sabadell

Està formada per famílies atrafegades que volen organitzar conjuntament les compres per tal de poder consumir de manera responsable. Per això, es realitza una comanda d’una setmana per l’altra mitjançant una cistella oberta, és a dir, escollint els productes que individualment cada família desitja. Cada setmana es va ampliant la llista dels productes per a poder arribar a gran varietat de productes: verdures, fruites, llegums, fruita seca, embotits, lactis, carn, conserves, melmelades, pa i productes de fleca, pasta, arròs, sucs. Els trobareu els dijous de 17 a 21 h, al local del carrer Vapor.

Carrer Vapor, 1
08202 Sabadell
Web: www.remenantlescireres.wordpress.com

Rocaguinarda, Barcelona

Cooperativa cultural del Guinardó en què es fomenta la lectura i el coneixement d’obres i autors. També tenen el projecte EcoRocaguinarda, en el qual es redistribueixen verdures i hortalisses cultivades de forma natural servides directament del pagès, com també altres productes elaborats i obtinguts directament de l’obrador. La cooperativa també té, a més, el projecte MamaG, per tal de facilitar la reflexió personal pròpia en l’àmbit de l’educació i la criança des de la base de l’empatia i l’amor cap als nens i nenes.

Carrer Xiprer, 13
08041 Barcelona
Web: www.bloc.rocaguinarda.org

Thau Ecosalut, Vic

Thau Ecosalut és una cooperativa de treball, un equip de professionals que treballen conjuntament en el món de la salut integral, l’alimentació, l’ecologia i la formació, sota una visió holística, global i integradora. A la botiga hi ha productes respectuosos amb el medi ambient i productes de proximitat, el centre mèdic i terapèutic ofereix tractaments d’homeopatia i teràpies complementàries, també s’organitzen cursos, xerrades i tallers i, a l’Espai Dona, es fan diverses activitats com ara ioga per a embarassades, massatge per a nadons o altres.

Carrer Arquebisbe Alemany, 33
08500 Vic
Telèfon: 93 889 19 29
Correu electrònic: info@thauecosalut.com

l’Egarenca

L’Egarenca és l’ecobotiga cooperativa de Terrassa. Som una associació sense ànim de lucre que fomenta el consum responsable des de l’any 2001. La formem un grup de famílies que ens organitzem per aconseguir aliments i altres productes seguint criteris de sostenibilitat, de proximitat i socials.

Adreça, Carrer del Nord, 105, 08221 Terrassa, Barcelona
Telèfon: 611 10 37 66
Web: www.egarenca.cat/
Correu electrònic: info@egarenca.cat

Travalera, Castelldefels

C/ Rafael Cassanova, 08860 Castelldefels

Web: www.travalera.org

Telèfon: 669 10 16 29

Correu electrònic: travalera@gmail.com

Xarxa de consum solidari, Barcelona

Xarxa de consum solidari és una associació, amb presència a diversos barris de Barcelona, enfocada a treballar per assolir la sobirania alimentària.

Plaça Agustí Vell 15, Barcelona
Telèfon: 93 268 22 02
Web: xarxaconsum.org
Correu electrònic: grupsconsum@xarxaconsum.org

Girona

Agrària La Baixa Tordera, SCCL, Tordera

L’Agrobotiga de l’Agrària La Baixa Tordera comercialitza olis de Les Garrigues, Siurana i vins de l’Empordà, pa ecològic de Tordera, llegums i verdures de la cooperativa de Tordera i carn i embotits de la plana de Vic.

Carrer del Camí Ral, 13
08490 Tordera
Telèfon: 93 764 18 25
Web: www.cooperativaagrariatordera.cat
Correu electrònic: agraria@cooperativaagrariatordera.cat

Lleida

Lo fato, Lleida

Lo fato són un conjunt de persones que han decidit no consumir de manera convencional. Volen uns productes ecològics, de qualitat, de la terra i que hagin estat produïts en unes condicions justes i dignes per als productors i per a la terra. Si produeixes algun tipus de producte ecològic i comparteixes la seva filosofia et pots posar en contacte amb ells.

Carrer Doctor Combelles, 48
25003 Lleida
Cada dimarts de 19.00 a 21.00 h
Web: www.bloglofato.wordpress.com

Tarragona

Campdelasort, Bonastre

Campdelasort és una associació sense ànim de lucre dedicada al foment de la sobirania alimentària, a través dels productes naturals i ecològics, i l’agroecologia en la pagesia catalana. Podeu comprar fruita i verdura de temporada i de producció ecològica subscrivint-vos al butlletí de Campdelasort.

Cal Passafora, ctra TV-2041, km 8,9 Bonastre 43884 Tarragona
Telèfon: 644447975
Web: www.campdelasort.cat
Correu electrònic: web@campdelasort.cat

El Brot SCCL, Reus

Cooperativa de consumidors de productes agroecològics i d’ús casolà creada a Reus l’any 1979 i preocupada pels nivells de contaminació que començava a patir el territori. Formalitzada legalment el 1987, ara continua organitzada dins l’activisme social i la intercooperació. Com a empresa té la botiga oberta comercialment al carrer, amb quatre treballadores i un centenar de persones associades.

Pròsper de Bofarull, 26, baixos
43202 Reus
Telèfon: 97 733 16 47
Web: www.elbrot.cat
Correu electrònic: elbrotcr@yahoo.es