La dieta té un paper rellevant tant en la prevenció de la cel·lulitis com en la millora de la circulació sanguínia. Per això, el primer que hem de fer és evitar consumir substàncies tòxiques per a l’organisme. Per altra banda, també interessa utilitzar una sèrie de cosmètics que ajudin a millorar la qualitat i textura de la pell. A continuació us proposem una sèrie de passos:

Primer: prepareu la pell amb un exfoliant natural

L’exfoliant corporal prepara la pell perquè pugui beneficiar-se dels tractaments posteriors. L’exfoliació elimina les cèl·lules mortes, activa la renovació cel·lular i potencia els efectes dels altres cosmètics naturals. Un exemple d’exfoliant pot ser la sal de laminària d’Essential Arôms. És recomanable aplicar l’exfoliant un cop per setmana amb massatges circulars suaus per ajudar a activar la circulació.

Segon: feu un massatge

El massatge activa la circulació sanguínia, relaxa el teixit conjuntiu i ajuda a desfer els nòduls de greix al mateix temps que estimula la circulació limfàtica. Dediqueu cinc minuts al dia a fer-vos un massatge amb un guant de crin. Feu moviments circulars i en direcció cap al cor. Després apliqueu la crema –com la d’algues d’Essential Arôms– o l’oli anticel·lulític –el de bedoll de Weleda, per exemple– fent un massatge suau amb moviments circulars. Fer un massatge regular amb un oli anticel·lulític o amb una crema anticel·lulítica retorna elasticitat i fermesa a la pell.

Tercer: feu exercici

L’exercici físic diari té un paper fonamental a l’hora de prevenir i de reduir la pell de taronja. És bàsic per mantenir el sistema circulatori en bon estat, afavorir el sistema limfàtic i eliminar toxines. Si caiem en el sedentarisme, la circulació sanguínia no treballa prou, i també afavorim que l’organisme acumuli toxines.

Quart: respireu

Respirar correctament afavoreix l’oxigenació de tots els teixits. Per això recomanem la pràctica d’exercicis de respiració, ja sigui a través del ioga, del tai-txi o d’altres disciplines que ajudin a prendre consciència de la respiració.

Els olis essencials que ajuden a activar la zona on s’acumula més greix

A l’hora de buscar una crema anticel·lulítica, heu de mirar que contingui olis vegetals de primera premsada en fred de sèsam, macadàmia, gira-sol, per exemple, barrejats amb olis essencials que afavoreixen l’activació de la circulació i que ajuden a netejar, com poden ser els d’aranja, de rusc o de xiprer, que potencien l’efecte tonificant de la crema.

Cada cas és un món

Tot això és una pauta bàsica, però, tal com ens comenta la Francina del centre Holistic Experience, cada persona és un món, i els tractaments anticel·lulítics són únics per a cada persona. La Francina ens explica el cas de la Ivette, que no és típic perquè la cel·lulitis que té no està associada amb l’obesitat. A més, és esportista, però té problemes circulatoris que li vénen de família i sovint es nota les cames pesades i fins i tot adolorides. Tenia una cel·lulitis incipient en començar el tractament, i el seu objectiu era aturar l’avanç de la pell de taronja: primer li van fer un qüestionari exhaustiu per detectar els punts febles dels seus hàbits de vida. Era una persona molt nerviosa, menjava malament, i l’esport que practicava és molt intens cardiovascularment, però no afavoreix la circulació de retorn. A partir d’aquí, li van suggerir que modifiqués alguns hàbits: evitar els sucres, sal i greixos saturats. Després, per ajudar a eliminar l’excés de toxines i millorar la circulació, li van recomanar prendre un complement fitoteràpic de castany d’Índies, rusc i bedoll. Van planificar un tractament inicial de xoc per millorar el malestar a les extremitats inferiors i, al cap de dos mesos, van seguir amb un manteniment regular més espaiat.

El tractament de cabina va consistir en sessions combinades de massatge antiestrès, massatge circulatori i drenant, benes fredes, embolcalls d’argiles amb principis actius naturals (olis essencials bio, extractes de plantes medicinals…), i tractament de la pell amb cremes i olis naturals, fets a mida per a ella. A més, practica exercicis de tonificació a casa, cada dia fa servir els guants de crin per activar la circulació de les cames i s’aplica el gel fred amb olis essencials que li van preparar al centre per activar la circulació i millorar l’estat de la pell. Gràcies a la constància i força de voluntat ha deixat de tenir molèsties a les cames, i la cel·lulitis li va marxant a poc a poc. El més important és que ella se sent més lleugera i que la cel·lulitis ha estat l’excusa per millorar hàbits de vida.

GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER

Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.

L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.

Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.

Pregunta: Explica’ns el teu ritual de cosmètica bio per preparar la pell per al sol.

Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat

Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.

Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic