Aquí explicarem què estem cuinant –mai més ben dit–, quins temes, activitats i iniciatives ens ocupen, quins criteris alimentaris creiem que són els més irrefutables per tenir una bona salut amb l’esperit crític, periodístic i divulgatiu que hem tingut des que vam engegar ara fa tres anys i mig. Amb tot, som conscients que sovint hem de ser el policia dolent que no deixa que somiem amb la gastronomia només entesa des dels plaers organolèptics, i hem de situar el lector perquè conegui les conseqüències d’un model alimentari i uns hàbits de consum que, alhora, creiem que van a la baixa, per fi. Però som aquí justament per exercir aquesta funció que, per nosaltres, fins ara no feia ningú i necessitem que ens expliquin els perills dels nostres gestos, tal com es fa en àmbits com el del medi ambient i la sostenibilitat.

image001Comencem el 2014 amb una proposta. L’ETS organitza a partir del 13 de gener (des d’avui ja es poden fer les inscripcions), un programa per desintoxicar-nos que hem anomenat “Programa Desintoxica’t” (cliqueu a sobre per veure el mètode) us ajudarà a desfer-vos dels excessos nadalencs i a fer una posada a punt eliminant totes les toxines que ens genera l’estrès, l’alimentació i el sedentarisme, principalment. Molts de vosaltres esteu familiaritzats amb conceptes mèdics alternatius que parlen de fetges i ronyons saturats, intoxicats, carregats. Amb aquest programa volem ajudar-vos a seguir un procés desintoxicant i depuratiu eficaç durant dues setmanes amb aliments i menús planificats i l’acompanyament de la nutricionista Carla Zaplana, que té la mà trencada a fer processos com aquest a través de la xarxa. Per això hem creat un grup privat de Facebook i farem un seguiment personalitzat per Skype i sessions grupals per anar seguint i complint els passos que la Carla marqui. El més important és que, després d’aquestes dues setmanes, tindreu eines, pautes, menús i informació per poder adaptar i incorporar alguns dels consells i aliments en el dia a dia, i adquirir uns hàbits que, si ho voleu, ja no perdreu mai més i us serviran per a tota la vida. Aprofitem les festes de Nadal per motivar-vos a desintoxicar-vos; això us ajudarà, també, a perdre greix i líquid retingut i, per tant, pes, i alhora a trobar-vos millor, comprovar com desapareixen algunes molèsties que ja són habituals i sentir-vos més lleugers i més animats. En aquest procés de desintoxicació, sovint, els pacients, noten com revifen, com s’omplen d’energia.

Per a aquest programa, així com per a totes les nostres iniciatives, els socis d’Etselquemenges tenen un descompte. D’aquesta manera volem agrair i promoure que, si us feu socis de l’ETS, podreu gaudir del món saludable sempre amb avantatges i descomptes i podreu accedir a les receptes de la Montse Vallory, que són úniques i autèntiques revelacions gustatives i saludables.

Tenim molts projectes per a aquest 2014 tant per a Etselquemenges com per a Soycomocomo, i serà un plaer compartir-lo. Si avui som aquí és gràcies a vosaltres; vosaltres heu fet que puguem continuar divulgant salut i que les empreses ecològiques i saludables del sector tinguin interès a acompanyar-nos en aquest camí sense retorn i que cada dia té més adeptes: el de l’alimentació saludable de veritat.

Bon any 2014
Salut i bons aliments!

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll