Per segon any consecutiu, Etselquemenges i l’empresa de productes biològics Biocop farem possible la Ruta del cereal bio, una iniciativa única –no tenim coneixement que es faci enlloc més– que vol mostrar que hi ha tot un món per descobrir quan diem “cereal” i que va més enllà dels Kellogg’s. Una de les voluntats de l’ETS, des que vam néixer ara fa tres anys, ha estat explicar amb tota mena de detall què són els cereals, quins beneficis extraordinaris aporten i de quines varietats en trobem. I sobretot, com es poden cuinar! En aquest aspecte, la Montse Vallory ha estat clau: amb ella hem pogut posar negre sobre blanc i, ara, els socis de la revista, ja s’emporten l’Ipad a la cuina per tenir a la vista tots els trucs de la Montse.

Enguany estem entusiasmats de tornar a organitzar la ruta amb Biocop, amb qui tenim una gran relació. Durant quinze dies, alguns dels millors restaurants que tenim a Barcelona i que aposten per una alimentació ecològica i saludable s’afegiran a la iniciativa. Què preferiu: fer proves a casa amb la sèmola de blat de moro (polenta), o que l’Ada Parellada, al Semproniana, us la cuini amb coco i unes verduretes? També podeu anar al Teresa Carles i degustar una hamburguesa, com si fóssiu al burger més ianqui del món, però que estigui feta de civada i remolatxa.

A la Ruta experimentem i ho fem amb els restaurants amics de l’ETS de sempre, com el Miquetes Màgiques, L’Hortet, El Gat Blau, el Gut, l’Hàbaluc, el Nonono i acompanyats de restaurants nous com l’Hisop, recomanat per a tothom i amb una merescuda estrella Michelin; el Tòpik, de l’Adelf Morales, establiment que la revista Time Out considera un dels deu millors menús de Barcelona pel que fa a la relació qualitat-preu; el Cafè Blue Project, el primer raw de Barcelona, obert al Born des de fa pocs mesos i que ofereix un “bon rotllo de carbassó farcit de quinoa, tomàquets secs, olives, pesto, fulles verdes i pa germinat de fajol, pastanaga i ceba” del xef Javier Medvedovksy; i la quarta incorporació d’enguany, el Barraca, el flamant restaurant d’arrossos de la Barceloneta capitanejat per en Xavier Pellicer, el més conscienciat en alimentació ecològica i biodinàmica. No m’oblido del Mordisco, del grup Tragaluz, que cada vegada incorpora més plats saludables a la carta i que, ara, amb la ruta, n’oferirà un que ja té habitualment: l’hamburguesa veggie de quinoa.

Podeu triar i remenar i tastar arròs, quinoa, polenta, civada, cuscús i mill, tot bio i tot de Biocop, marca que podreu comprar a moltíssims establiments d’arreu de Catalunya.

Si tasteu un plat de la ruta, us farem socis d’Etselquemenges, entrareu gratis a Biocultura i participareu en un sorteig de productes Biocop per valor de 500 euros!

Participar a la Ruta, aquest any, té premi

Enguany, com a gran novetat, tastar un plat de la Ruta us donarà regals directes, com per exemple, ser socis d’Etselquemenges durant 6 mesos gratis. Només caldrà que ens envieu una foto del tiquet de la Ruta, segellat amb un tampó que tindran els restaurants, a info@larutadelcerealbio.cat. Enviant aquest tiquet també entrareu en el sorteig de 4 vals de productes Biocop valorats en 500 euros! El sorteig es farà durant la Fira Biocultura a l’estand de Biocop. Però no s’acaba aquí: si entregueu el tiquet a les taquilles de Biocultura, us donaran una entrada gratis per accedir a la Fira, que es farà del 9 a l’11 de maig.

Ens farà molt feliços que, del 28 d’abril a l’11 de maig, aneu als nostres restaurants preferits, que sabem que també són els vostres, i tasteu aquests plats fets amb tant d’art, tanta cura i coccions tan sanes. Que comenci el recorregut! I ja ho sabeu: porteu amics, que un plat de cereal combina fàcilment amb qualsevol altre plat i, en alguns, hi trobareu incorporada la proteïna i no només la vegetal! I, si no, mireu quina blanqueta d’ànec mut del Penedès que ha preparat el Nonono confitat amb oli de cúrcuma i cuscús o quin rossejat de galeres amb escórpora que ha preparat l’Hisop.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll