Cocina cruda creativa

Fem reunió d’Etselquemenges en un restaurant crudivegà i al•lucino amb un plat d’espaguetis de carbassó: no hi ha gens de pasta, sinó que són carbassons tallats amb una mena de maquineta de fer punxa, com la dels llapis.

Inici  ›  Llibres  18 d'abril 2013 | Actualitzat el 3 d'octubre 2016

Cocina cruda creativa


Editorial
Pàgs.:
Preu:
Comprar

A més d’original, és saludable: ja ho dèiem al Rebost que si mengem el carbassó cru o molt poc cuit evitem perdre vitamina C durant la cocció.

M’entra la curiositat pel menjar cru –raw food, com està de moda dir-ne entre els foodies− més enllà de les amanides que a tots ens vénen al cap, i trobo així el llibre Cocina cruda creativa, que ja porta diferents edicions i que està escrit per una mare i el seu fill.

Fullejant –i mastegant alhora− corroboro que el menjar cru permet assaborir els gustos més essencials, sense emmascarar-los, amb textures molt més àmplies de les que m’imaginava. Perquè no tot passa per la cocció a la cuina: també podem liquar, tallar, macerar, germinar, fermentar i deshidratar els aliments, que és el que t’ensenya aquest llibre.

Així doncs, deixem de banda el forn i els fogons, i ens abastim de mandolines com la dels espaguetis de carbassó, molinets per fer espècies, exprimidors, liquadores…

Omplo el rebost, òbviament, de fruites i verdures, però també de fruita seca, llavors, grans germinats, algues, bolets, herbes aromàtiques i espècies.

I preparo una crema de mango, una amanida de raves i espinacs, carxofes marinades, pizza deshidratada, maionesa d’anacards per sucar en crackers (galetetes), farcellets d’ametlla amb dàtils i poma, etc. Vaja, que el menjar cru, a més, no requereix tenir els coneixements d’un cuiner Michelin!

Si vols conèixer més de prop el menjar cru i crudivegà, fes un cop d’ull a aquests articles de l’Etselquemenges: Pipa de Calabaza i CRUA raw gourmet cuisine.

PUBLICITAT

portada  —  amunt

EBOOK GRATIS:
"21 Aliments claus per una vida healthy"

Gaudeix cada setmana de les nostres NEWS