El mono obeso

Estar gras és una malaltia actual. Fa només vuit mil anys que hi ha grassos! En el moment que l'ésser humà va començar a dominar l'agricultura i la ramaderia i, per tant, a fer menys exercici físic per córrer darrere de les bèsties, va ser quan va aparèixer l'obesitat.

16 de desembre 2013 | Actualitzat el 3 d'octubre 2016
El mono obeso


Editorial
Pàgs.:
Preu:
Comprar

Som fills de la fam, ja que la nostra espècie va haver-se d’adaptar a centenars de milers d’anys de penúria alimentària. Així és com vam mutar i vam adquirir el genotip estalviador. Uns gens que, actualment, en una època d’abundància permanent, poden ser responsables de l’obesitat que tanta gent té i de moltes altres malalties de l’opulència.

Ja veieu que aquest llibre ens adverteix de quin mal hem de morir (bé, és una manera de dir-ho…). Campillo ens explica d’on venim i cap on anem, i retrata l‘evolució humana i l’evolució de les malalties.

El disseny del nostre organisme s’adiu amb l’estil de vida actual? Quin paper tenen els nostres gens en l’aparició de determinades malalties? Diabetis, hipertensió, arteriosclerosi, càncer són, com afirma Campillo, “malalties de l’opulència”?

Tenim clar que a la prehistòria no hi havia ni estrès, ni tabac, ni alcohol… Potser, després de la lectura de Campillo, haurem de recuperar idees d’aquell estil de vida.

Llegeix més articles sobre obesitat.

PUBLICITAT

portada  —  amunt