Las cosechas del futuro

Fertilitzants, pesticides, interessos empresarials, legislació laxa... Tots aquests 'ingredients' acaben al nostre plat. Parlem d'alternatives: l'agroecologia, una nova manera de fer agricultura.

Inici  ›  Llibres  16 de febrer 2014 | Actualitzat el 3 d'octubre 2016

Las cosechas del futuro


Editorial
Pàgs.:
Preu:
Comprar

A grans trets, podem dir que el sistema de producció alimentari actual, l’agroindústria, es basa en monocultius, producció a gran escala i l’ús de pesticides i fertilitzants. Els qui el defensen argumenten que, així, s’aconsegueixen preus més baixos.

Tenen raó?

Robin apunta que el preu que paguem al supermercat no és real, perquè cal afegir-hi els costos derivats de la contaminació que genera aquest tipus d’agricultura al sòl i a les aigües subterrànies, i el pagament de les taxes per l’efecte hivernacle. Per no parlar dels beneficis d’intermediaris i finalistes… I també cal sumar-hi el cost de la sanitat: amb aquest tipus d’agricultura augmenten les malalties, relacionades amb el mengem, i ens han de fer proves i més proves i receptar-nos tot tipus de medicaments (obrim els ulls: les hormones sintètiques presents en els fertilitzants i pesticides –molt perilloses per a la salut– no solen detectar-se en les anàlisis toxicològiques).

Robin ens presenta en aquest llibre l’agroecologia, l’alternativa ecològica a l’agricultura actual.

 

Un altre llibre de la guardonada documentalista i periodista Marie-Monique Robin: Nuestro veneno cotidiano

PUBLICITAT

portada  —  amunt