Los peligros de la leche

Al nostre entorn cada vegada que hi ha més gent que deixa de consumir llet de vaca perquè no la digereix bé, perquè li provoca mucositat, perquè té al•lèrgies, etc. Quines bases científiques té aquest fet? Podem viure sense llet de vaca, un aliment natural i indispensable per a molts?

1 de maig 2013 | Actualitzat el 3 d'octubre 2016
Los peligros de la leche


Editorial
Pàgs.:
Preu:
Comprar

En pocs dies, m’han arribat diferents fonts científiques que argumenten que la llet de vaca no és bona. Primer, vam penjar al Facebook d’Etselquemenges la notícia que l’Escola de Harvard ha eliminat la llet i altres lactis de la guia d’alimentació saludable; ho justifica perquè “un consum alt d’aquests aliments augmenta significativament els riscos de tenir càncer de pròstata i càncer d’ovari”. Després, vaig localitzar aquest llibre –novetat editorial– , que explica les intoleràncies, al•lèrgies i malalties causades per la llet i els productes lactis.

Es presenta així: “hi ha una bibliografia científica extensa pel que fa a aquests trastorns, però mai fins ara s’havia reunit en forma de llibre un nombre tan alt de proves sobre els perills de la llet per a l’ús del lector no especialitzat”. Desgrana capítol a capítol els motius i les conseqüències, amb exemples de casos clínics .

Així és com ens parla de problemes de permeabilitat intestinal, diabetis, al·lèrgies, otitis, còlics, sinusitis, urticària, trastorns del sistema vascular, osteoporosi, trastorns hormonals i altres alteracions a llarg termini. La clau està en els processos que passa la llet comercial: quan la llet bovina es desnaturalitza a través de la pasteurització, les proteïnes làcties –sobretot la caseïna- es deterioren pel tractament tèrmic, i aquesta mala descomposició es tradueix en un excés de components per al nostre organisme (fenilalanina, fosfat, etc.).

El llibre també conté una secció dedicada a les proves d’al•lèrgia i d’intolerància, i una altra de receptes alternatives amb llet d’ametlles, de coco, d’arròs i altres vegetals.

Si vols llegir més informació sobre la intolerància a la lactosa, navega pel nostre portal:

PUBLICITAT

portada  —  amunt