Llibres

NOVETAT DE LA SETMANA

Comer para no morir

Michael Greger

Ed. Paidós
Pàgs. 688
Preu 32.30 €

El gran llibre de referència per combatre les quinze primeres causes de mort prematura (malalties cardiovasculars, diferents tipus de càncer, diabetis, Parkinson o hipertensió arterial, entre d’altres). El doctor Michael Greger, expert en nutrició i metge de fama mundial i director i fundador de www.NutritionFacts.org, ens explica que els petits canvis d’alimentació i d’estil de vida poden ser més eficaços que les pastilles o altres tractaments farmacològics i quirúrgics. Ens dóna una sèrie de consells senzills, fàcils d’aplicar i sustentats per la ciència nutricional més innovadora. Descobrirem quins aliments hem de consumir i quins canvis d’estil de vida hem d’aplicar si volem allargar l'esperança de vida.

ampliar

Menja’t el tarro

Marta Vergés Viñals

Ed. Cossetania
Pàgs. 208
Preu 16.06 €

Marta Vergés, nutricionista i xef de cuina natural ens presenta Menja’t el tarro, un llibre amb seixanta receptes de tarros saludables per endur on vulguis. Una innovadora i divertida manera de menjar de carmanyola que revoluciona els Estats Units. Coneguts com els mason jars, aquests pots de vidre porten aliments naturals, vitals, ecològics i convenients, els que vénen directament de la terra. Un estil d’alimentació sense gluten que ens allibera de les toxines acumulades al llarg dels anys, i ens ajuda a nodrir i enfortir les cèl·lules. Una cuina acolorida, vibrant, creativa i sostenible, que propugna el respecte pels animals, l’agricultura local i la vida mateixa. Menja’t el tarro inclou receptes saludables, molt ben combinades, que en donaran marxa durant el dia i faran que no ens adormim davant de l’ordinador!

ampliar

L’agenda de l’ets

L’agenda de l’ets

Núria Coll

Ed. Zaghorí de ideas
Pàgs.
Preu 15 €

Si sou uns apassionats de l’alimentació saludable no us perdeu l’ agenda de l’Ets! Un llibre/agenda amb un gran contingut de trucs per dur un estil de vida saludable i els secrets més ben guardats de la directora d’Etselquemenges, Núria Coll. És molt més que una agenda,  ja que a banda de que hi podreu escriure totes les vostres activitats diàries, a més, aprendreu el concepte més pur del que significa menjar sa. Cada pàgina està dedicada a un aliment de temporada, ja sigui amb una elaboració culinària, o el truc de com cuinar-lo per obtindre’n  el màxim partit o els beneficis que ens aporta pel nostre organisme. A més a més també us ofereix una sèrie d’extres; fires i esdeveniments d’alimentació saludable, calendari estacional de fruites i verdures, informació sobre fires i mercats, guia de peixos i de pesticides, recomanacions de webs,... i moltes coses més! Trucs que perduren de per vida, una agenda per guardar. Compra-la a aquí.

ampliar

Secretos. Relatos de mucha gente pequeña

Gustavo Duch

Ed. El Tinter
Pàgs. 140
Preu 10.45 €

Una visió poètica de la vida i l'alimentació.

ampliar

Cuina feliç

Cuina feliç

Anna Garcia

Ed. Grup 62
Pàgs. 160
Preu 17,90 €

Receptes sanes i refrescants per encarar la vida amb energia.

ampliar

Alimentación sana vs. transgénicos, aditivos y nanotecnología

Jeanette Jaime, Albert Roland

Ed. Ediciones Obelisco
Pàgs. 268
Preu 14.25 €

El coneixement ens farà lliures. També alimentàriament.

ampliar

Aceite de coco

Josefina Llargués

Ed. Obelisco
Pàgs. 192
Preu 10.45 €

Si encara no fas servir l'oli de coco per a tot, continua llegint.

ampliar

Postres crudiveganos

Emily von Euw / Trad. Núria Caminero

Ed. Juventud
Pàgs. 224
Preu 23.75 €

100 receptes de postres crudiveganes i sense gluten

ampliar

Vegana i catalana

Marta Castells

Ed. Viena Edicions
Pàgs. 208
Preu 16.15 €

La cuina de tota la vida sense ingredients d'origen animal.

ampliar

El método Food Babe

Vani Hari

Ed. Edaf
Pàgs. 432
Preu 20.90 €

Una lectura que empodera per fer un consum més conscient.

ampliar

Eat and Run

Olga Brunner

Ed. Comanegra
Pàgs. 148
Preu 13.30 €

Begudes i barretes bioenergètiques per a esportistes i gent activa.

ampliar

Paleo dieta para deportistas

Marc Vergés

Ed. Amat Editorial
Pàgs. 168
Preu 15,15 €

La guia de Marc Vergés engloba tot aquest estil de vida d'alimentació evolutiva.

ampliar

Aguas detox

Sílvia Sanjosé

Ed. Comanegra
Pàgs. 120
Preu 13.30 €

L'aigua de sempre, però encara més bona i saludable.

ampliar

La dieta paleo

Robb Wolf

Ed. Timun Mas
Pàgs. 368
Preu 16.10 €

Best-seller del New York Times per canviar de dieta en trenta dies.

ampliar

Les herbes aromàtiques

Glòria Baliu

Ed. SD Ediciones
Pàgs. 20
Preu 4.63 €

Un llibre d'aquells que, amb el pas dels anys, trobareu ple de llenties i masegat al prestatge de la cuina. Perquè fa falta, i perquè és de confiança.

ampliar

Cocinar

Michael Pollan

Ed. Debate
Pàgs. 480
Preu 21.75 €

Un llibre per reflexionar.

ampliar

Raw Food Anti-aging

Consol C. Rodríguez

Ed. Urano
Pàgs. 355
Preu 33.25 €

Alguns el consideren ja la bíblia del moviment crudivegà

ampliar

Comer sano para vivir más y mejor

Jose Enrique Campillo Alvarez

Ed. Destino
Pàgs. 320
Preu 7,55 €

Si esperes la clàssica guia de receptes i gastronomia, aquest no és el llibre que busques.

ampliar

Atlas ilustrado de la cocina sana y creativa

Diversos

Ed. Susaeta
Pàgs. 256
Preu 15,15 €

Si ets dels que penses que seguir una dieta és avorrit i repetitiu, fes un cop d’ull a aquest llibre!

ampliar

Cocina vegana mediterránea

Laura Kohan

Ed. RBA
Pàgs. 160
Preu 19.00 €

Podem seguir una dieta sana a llarg termini si només mengem vegetals? Yes, we can!

ampliar

Macrobiótica moderna

Simon G. Brown

Ed. Gaia
Pàgs. 159
Preu 17,10 €

Coneixes la dieta macrobiòtica? Et presento l’enciclopèdia d’aquesta filosofia de vida.

ampliar

Cocina energética y saludable

Diversos autors

Ed. Tikal
Pàgs. 191
Preu 4,70 €

Un llibre que ajuda a mantenir l'equilibri per tenir més energia!

ampliar

Slow fast food

Josefina Llargués

Ed. Editorial Comanegra
Pàgs. 256
Preu 15.20 €

Alimentar el cos i les emocions. Consumir d'una manera responsable.

ampliar

Breakfast love

David Bez

Ed. Salamandra
Pàgs. 192
Preu 20.90 €

Esmorzars avorrits? Mai més!

ampliar

Paleo receptes

Eudald Carbonell i Cinta S. Bellmunt

Ed. Cossetània
Pàgs. 144
Preu 17,05 €

El conegut arqueòleg Eduald Carbonell i l'escriptora Cinta Bellmunt ens parlen de la dieta paleo.

ampliar

Mi primer libro de cocina vegana

Sue Quin

Ed. Lunwerg
Pàgs. 256
Preu 21.76 €

Amb 140 receptes, és el manual perfecte per iniciar-se en el veganisme. Útil per a tothom que vulgui incorporar més aliments d'origen vegetal a la dieta.

ampliar

Proteínas vegetales: 66 recetas antioxidantes

Fern Green

Ed. Lunwerg
Pàgs. 160
Preu 11,95 €

66 receptes amb alt valor proteic, sense afegir-hi carn!

ampliar

Mis sopas y cremas favoritas de invierno

Mis sopas y cremas favoritas de invierno

Lala Kitchen - Elka Mocker

Ed. http://www.lalakitchen.com/
Pàgs.
Preu 10,00 €

Culleres a punt, sopers!

ampliar

Superfoods

Carla Zaplana

Ed. Planeta
Pàgs. 230
Preu 17,01 €

Descobreix la història personal de Carla Zaplana amb els superfoods.

ampliar

Mis recetas vegetarianas

Alba Juanola

Ed. Salsa Books
Pàgs. 208
Preu 14,20 €

Idees delicioses per a tota la família, explicades per una mare de família.

ampliar

Be real, not perfect

Miriam Albero

Ed. Planeta
Pàgs. 240 €
Preu 17,00 €

Amb poc més de 20 anys, Miriam Albero és una de les esportistes més seguides a Instagram gràcies als seus consells de vida sana. Aquest és el seu primer llibre.

ampliar

El libro de la macrobiótica: Completo tratado sobre dieta y ejercicios macrobióticos

El libro de la macrobiótica: Completo tratado sobre dieta y ejercicios macrobióticos

Michio Kushi

Ed. Edaf
Pàgs. 272
Preu 21,00 €

La guia per entendre la macrobiòtica com un estil de vida.

ampliar

Flexivegetarianos

Ana Moreno

Ed. Obelisco
Pàgs. 240
Preu 12.59 €

Aquest llibre defensa que no cal ser 100 % vegetarià per mantenir una constitució sana.

ampliar

El gran llibre dels llegums

El gran llibre dels llegums

Anna Garcia

Ed. Cossetània
Pàgs. 240
Preu 22,90 €

La bíblia dels amants dels llegums.

ampliar

Sport & Cook

Astrid Barqué

Ed. Viena
Pàgs. 160
Preu 23.75 €

Menjar natural per a esportistes. I amb pròleg de Gemma Mengual.

ampliar

Espiritual Chef

Javier Medvedovsky i Becky Lawton

Ed. Urano
Pàgs. 240
Preu 22.80 €

Aliments essencials de l'ànima.

ampliar

Cuina sana en 10 minuts

Isma Prados

Ed. Amat Editorial
Pàgs. 112
Preu 9,45 €

Ens cuidem amb el cuiner Isma Prados.

ampliar

Detox SEN

Núria Roura

Ed. Urano
Pàgs. 287
Preu 21,85 €

Sans per dins i per fora.

ampliar

Menús conscientes

Suzanne Powell

Ed. Sirio
Pàgs. 128
Preu 9.50 €

Com seguir les regles bàsiques d’una dieta dissociada.

ampliar

Deliciously Ella

Ella Woodward

Ed. Simon & Schuster
Pàgs. 256
Preu 18.05 €

Llibre en anglès de la coneguda blogger Ella Woodward. Tracta la nutrició i la vida saludable des d'una perspectiva pràctica, pràctica.

ampliar

Davinia’s 5 weeks to sugar-free

Davinia’s 5 weeks to sugar-free

Davina McCall

Ed. Orion
Pàgs. 224
Preu 23,00 €

Llibre (en anglès) per deixar de ser un addicte al sucre.

ampliar

Salud óptima con la Paleo Dieta

Claire Yates

Ed. Gaia Ediciones
Pàgs. 352
Preu 23.75 €

Claus, consells i 100 receptes.

ampliar

Masas madre – Sourdough

Francisco Javier Antoja Guiralt

Ed. Montagud Editores SA
Pàgs. 256
Preu 37.53 €

La massa mare està de moda. "Back to basics", que deia la cançó.

ampliar

Zumoterapia para las cuatro estaciones

Leire Piriz

Ed. Planeta
Pàgs. 232
Preu 15.20 €

Teràpia amb sucs? A casa? Sí. Aquí tenim el manual.

ampliar

Todas las madres tienen leche

Paola Negri

Ed. Ediciones DeFabula
Pàgs. 232
Preu 15.20 €

Un al·legat en defensa de la lactància materna i de la criança natural. Per raons ecològiques, econòmiques però, sobretot, de salut.

ampliar

Transforma tu alimentación con Montse Bradford

Montse Bradford

Ed. Paidos Iberica
Pàgs. 220
Preu 17.96 €

Consells i receptes senzilles perquè puguis canviar els teus hàbits alimentaris.

ampliar

Mama, em pica!

Núria Canturri

Ed. Angle Editorial
Pàgs. 160
Preu 14,16 €

Manual de supervivència per a pares novells en al•lèrgies i intoleràncies als aliments.

ampliar

Vacunas, las justas

Miguel Jara

Ed. Ediciones Península
Pàgs. 288
Preu 17,01 €

No és un llibre que rebutgi la vacunació. És un llibre per reflexionar.

ampliar

Remedios naturales para una infancia saludable

Lourdes Prat

Ed. Cuadrilátero de libros
Pàgs. 192
Preu 15,11 €

Aprenem a tractar els trastorns habituals de salut dels nostres fills amb remeis naturals, en paral•lel amb la medicina convencional: homeopatia, elixirs florals, cromoteràpia, musicoteràpia, quiropràctica, etc.

ampliar

El vinagre astuto

Michel Droulhiole

Ed. La esfera de los libros
Pàgs. 168
Preu 16,06 €

El vinagre és un aliment que fem servir habitualment... però també pot servir per fer marxar els insectes o per netejar.

ampliar

RohVegan

Christine Mayr i Pau Esculies

Ed. At Verlag
Pàgs. 285
Preu 27.60 €

Cent receptes de cuina crua acompanyades de fotografies fetes pel fotògraf d'Etselquemenges Pau Esculies.

ampliar

Power Explosive

Power Explosive

David Marchante

Ed. Luhu Editorial
Pàgs. 200
Preu 24.94 €

Us heu apuntat mil cops el gimnàs i no heu obtingut els resultats que esperàveu? El més probable és que els exercicis que fèieu no fossin els millors per a vosaltres...

ampliar

Tu cuerpo: manual de instrucciones

Juan Antonio Corbalan

Ed. Espasa Libros
Pàgs. 320
Preu 18,90 €

Instruccions per gaudir del cos completament.

ampliar

Recetas para mejorar tus enzimas

Beatriz Troyano

Ed. Aguilar
Pàgs. 176
Preu 8.50 €

Un vida sense cafè, lactis, tabac ni gent negativa.

ampliar

Candidiasis: prevención, diagnosis y tratamiento

Philipe-Gaston Besson

Ed. Robinbook
Pàgs. 176
Preu 13.30 €

Guia pràctica per entendre i prevenir la candidiasi.

ampliar

El sentimiento del intestino

Leonor Martín Monge

Ed. Ediciones Invisibles
Pàgs. 128
Preu 15.20 €

Un mètode de desintoxicació per al benestar corporal i emocional.

ampliar

Somos lo que comemos

Peter Singer i Jim Maison

Ed. Paidós Ibérica
Pàgs. 384
Preu 23.75 €

El preu, la presentació... són, sovint, motius que influeixen en la nostra decisió sobre el que hem de menjar. Pensem en les qüestions ètiques i morals?

ampliar

Cuinar per a celíacs

Sílvia Vicent

Ed. Pagès Editors
Pàgs. 324
Preu 27.55 €

Guia completa amb consells i receptes a dojo per als celíacs grans i petits.

ampliar

Smoothie: la revolución verde

Victoria Boutenko

Ed. Gaia
Pàgs. 191
Preu 9,03 €

Per a algunes persones menjar vegetals pot ser un repte difícil. Els batuts verds poden ser la solució.

ampliar

Comer animales

Jonathan Safran Foer

Ed. Seix Barral
Pàgs. 432
Preu 8.50 €

Molta gent menja carn de manera habitual... però, quines conseqüències té això? Quins són els efectes econòmics, socials i ambientals de consumir-la?

ampliar

Alimentación consciente

Suzanne Powell

Ed. Sirio
Pàgs. 168
Preu 9.50 €

Un llibre per descobrir com seguir una dieta equilibrada i divertida.

ampliar

¡Cuidado con el azúcar!

Hans-Ulrich Grimm

Ed. Obelisco
Pàgs. 251
Preu 13.30 €

Tothom, conscientment o inconscientment, menja algun tipus de sucre diàriament… però sabeu quins riscos comporta consumir-ne?

ampliar

Sucs verds

Carla Zaplana

Ed. Cossetània
Pàgs. 128
Preu 12,26 €

Trenta receptes de sucs verds per ajudar a cuidar-se.

ampliar

Menjar bé, una qüestió d’intel·ligència

Pilar Senpau

Ed. Ed. Pòrtic
Pàgs. 128
Preu 13,29 €

A vegades sentim que ens fallen les defenses o que simplement no ens trobem bé. Sabeu que això pot ser degut a un dèficit nutricional?

ampliar

El método clean

Alejandro Junger

Ed. Oniro
Pàgs. 368
Preu 17,00 €

Com desintoxicar el cos en 21 dies.

ampliar

Secretos de la gente sana

Maria Jose Mateu i Julio Basulto

Ed. DeBolsillo
Pàgs. 240
Preu 8,50 €

Idees pràctiques per prendre consciència de la nostra salut, conservar-la i millorar-la. En cinc passos. Amè i imprescindible.

ampliar

Alimentación inteligente, cocina saludable

Antonio Palomar

Ed. TXALAPARTA
Pàgs. 440
Preu 19.95 €

Canviar els hàbits de vida no és una qüestió fàcil, per això en aquest llibre trobareu els trucs per saber què cuinar i, sobretot, com cuinar-ho, i així aconseguir els màxims nutrients de cada aliment.

ampliar

Herbes a la Carta

Montserrat Enrich i Elisenda Carballido

Ed. Cossetània Edicions
Pàgs. 208
Preu 14,16 €

Tots hem anat a horts, camps o jardins i hem vist plantes, però... i si algunes d’elles fossin comestibles? Coneixes quines són les seves propietats, quan s’han de collir i com cuinar?

ampliar

El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?

Esther Vivas

Ed. Icaria Editorial
Pàgs. 216
Preu 16.15 €

En un món tan industrialitzat, sabem que alguns dels aliments que mengem han hagut de fer milers de quilòmetres abans d’arribar a les nostres llars, però...per què?

ampliar

Las maravillas de la flora

Margarida Mas; Judit Mascó

Ed. Amat Editorial
Pàgs. 228
Preu 14,20 €

Tant si voleu cuidar la flora intestinal com si sou fans de la Judit Mascó, aquest llibre fa per a vosaltres.

ampliar

Bienestar intestinal: cómo sentirse bien comiendo

Bienestar intestinal: cómo sentirse bien comiendo

Veronique Liegeois

Ed. Obelisco
Pàgs. 224
Preu 12,00

Si teniu restrenyiment, colitis o inflor, aquest llibre us serà molt interessant!

ampliar

Comer sano para vivir más y mejor

Jose Enrique Campillo Álvarez

Ed. Destino
Pàgs. 250
Preu 7.55 €

El millor antienvelliment que hi pot haver és una alimentació saludable.

ampliar

La Filomena els fogons remena

Josefina Llargués

Ed. Cossetània
Pàgs. 84
Preu 12,25€

Ets pare i estàs preocupat per l’alimentació dels teus fills? Cal que els nens aprenguin a alimentar-se bé, a gaudir del menjar i també a divertir-se cuinant. 

ampliar

La alimentación: la tercera medicina

Jean Seignalet

Ed. RBA Libros
Pàgs. 656
Preu 23.75 €

Per què molts metges recomanen no prendre cereals o llet actualment? Són modes? No. És perquè el cos no digereix bé certs aliments que s'han modificat amb el pas del temps.

ampliar

L’enzim mediterrani

Montse Folch

Ed. Planeta
Pàgs. 208
Preu 8.50 €

Teniu al·lèrgia, acidesa gàstrica, cansament i gasos després de menjar...? Alerta, pot ser un dèficit d'enzims.

ampliar

Tú eliges lo que comes

Carlos Casabona

Ed. Autoedició
Pàgs. 174
Preu 23,66 €

El meu nen no està gros, està fort i molt maco.....però el pediatre no hi està d'acord. Potser ens hem acostumat a racions massa grans ? Potser l'Industria alimentària ens ha acostumat...

ampliar

Aprende a combinar alimentos: guía para una nutrición saludable

Julie Davenport

Ed. Robinbook
Pàgs. 192
Preu 15.43 €

Un llibre per reflexionar sobre el nostre dia a dia alimentari i reeducar el paladar.

ampliar

Quan la vida puja a la bàscula

Pilar Senpau

Ed. Pòrtic
Pàgs. 160
Preu 8,50 €

L'estrès engreixa. No, no són imaginacions vostres: per perdre pes és tan important el que mengem com el que sentim.

ampliar

No más dieta

Julio Basulto

Ed. De Bolsillo
Pàgs. 304
Preu 9,95 €

Volem menjar sa però no tenim temps. Solució: dietes miracle! De debò, duros a quatre pessetes?

ampliar

40 recetas para 40 semanas de embarazo

40 recetas para 40 semanas de embarazo

Diversos

Ed. Fetal Medicine Barcelona
Pàgs. 120
Preu 9,90 €

Receptes per a embarassades de cuiners com Albert Adrià, Raül Balam, Carles Gaig, Ada Parellada, Nandu Jubany... 36 estrelles Michelin per a un llibre solidari. Perquè el que es menja durant l'embaràs influeix en la salut dels nostres fills.

ampliar

¡Siéntete radiante!

Pilar Benítez

Ed. Planeta
Pàgs. 368
Preu 15.20 €

Canvis d'humor, menopausa amb complicacions, sobreprès, digestions complicades, mala qualitat del son... Aquests són alguns dels problemes femenins comuns que aborda aquest llibre. L'alimentació i la gestió de les emocions són dues de les claus d'aquest manual de salut natural per a dones, on la nutrició energètica hi és molt present.

ampliar

La revolución de la autosalud

J. Michael Zenn

Ed. Ediciones B
Pàgs. 256
Preu 14.25 €

"Pensava que em moriria". Així comença aquest llibre sobre com tenir una vida més saludable, explicat en primera persona per l'autor mateix. La idea és fer córrer el missatge i començar una autèntica revolució saludable.

ampliar

Les espècies

Núria Duran, Teresa Correig, Mònica Pascual

Ed. Cossetània
Pàgs. 208
Preu 14,16 €

Vuitanta receptes d'aquí i de tot arreu amb dinou espècies diferents, a càrrec de tres autores ben diferents, però totes enamorades de la cuina: una biòloga, una geòloga i una arquitecta.

ampliar

Dime qué comer si tengo diabetes

Elaine Magee

Ed. Obelisco
Pàgs. 248
Preu 11.40 €

"Un 91% de casos de diabetis de tipus 2 podrien haver-se evitat amb certs canvis en l'estil de vida". "Quan es té diabetis el risc de tenir una malaltia cardiovascular és quatre vegades superior". Dos arguments clau per posar atenció a la dieta quan es té diabetis.

ampliar

El gran libro de la cocina ácido-alcalina

Bonnie Ros

Ed. Obelisco
Pàgs. 312
Preu 13.55 €

Una guia pràctica per equilibrar el pH del cos. Notareu ràpidament que teniu més energia (i sense prendre cafè!), i us ajudarà a evitar malalties.

ampliar

Vivir sin tóxicos: cómo ganar bienestar y salud para tu familia

Vivir sin tóxicos: cómo ganar bienestar y salud para tu familia

Elisabet Silvestre

Ed. RBA Libros
Pàgs. 224
Preu 20.00 €

Els petits canvis són poderosos. Amb quatre idees podem aconseguir una llar més sana i lliure de tòxics. Perquè la contaminació no només és a fora al carrer!

ampliar

Alimentación viva: manual para una cocina sin cocina

Alimentación viva: manual para una cocina sin cocina

Nestor Palmetti

Ed. Kier
Pàgs. 206
Preu 22.00 €

Cuinar sense cuina. I menjar menjar viu. Una moda passatgera que beu del new age o una forma d'alimentació que ha vingut per quedar-se?

ampliar

Deliciosa natura

Marc Estevez Casabosch

Ed. Cossetània
Pàgs. 253
Preu 20.81 €

Un llibre llaminer, en la forma i el contingut, perquè aprenguem a recollir flors, herbes i fruits silvestres.

ampliar

Virtudes curativas de la cebolla

Jorge Sintes Pros

Ed. Obelisco
Pàgs. 160
Preu 8.50 €

Un aliment imprescindible que podríem considerar gairebé un medicament: la ceba.

ampliar

El milagroso suplemento mineral del siglo XXI

El milagroso suplemento mineral del siglo XXI

Jim V. Humble

Ed. http://jhbooks.org/
Pàgs. 311
Preu 17,98 $

El descobridor del famós MMS n'explica totes les propietats amb aquest llibre.

ampliar

Pagesos de ciutat

Ester Casanovas

Ed.
Pàgs. 208
Preu 18.91 €

Hi ha molts motius per fer un hort urbà en testos, jardineres i taules. Un, és que és bonic; l'altre és que et fa modern i a la moda. Però, sobretot, i sense fer broma, és que és molt sa.

ampliar

Hongos medicinales

Josefina Llargués

Ed. Ediciones Obelisco
Pàgs. 144
Preu 9.45 €

Descobrim els fongs medicinals, un aliment clau pel seu paper quimioprotector.

ampliar

La verdad sobre los transgénicos

Corinne Lepage

Ed. Icaria
Pàgs. 112
Preu 11.40 €

L'eurodiputada i exministra francesa Corinne Lepage denuncia en aquest llibre la indústria transgènica. La nostra salut està en joc, adverteix l'autora, i també l'agricultura. Una 'rara avis': una política que critica la política.

ampliar

Cómo cura la avena

Miquel Pros

Ed. RBA Libros
Pàgs. 144
Preu 11.40 €

Si hi ha un superaliment per excel·lència, és la civada. Tan intel·ligent que ens engreixa o ens aprima segons el que necessitem. I ens fa més guapos, i serens, i amb menys colesterol... No entenc com és que encara no han fet un anunci que digui: "Si vols lligar més, pren civada!". Temps al temps!

ampliar

El factor microbio y las enzimas sanadoras

Hiromi Shinya

Ed. Aguilar
Pàgs. 288
Preu 16.15 €

Hiromi Shinya ens proposa viure amb salut lluny de medicaments i d'operacions, traient partit als bacteris "bons" que tenim al cos.

ampliar

Intestinos saludables

Nestor Palmetti

Ed. Kier
Pàgs. 120
Preu 42.10 €

Flatulències, celiaquia, còlon irritable... Cada vegada hi ha més malalties relacionades amb els intestins. I a la televisió no paren de dir-nos que hem de cuidar la flora amb iogurts i begudes preparades en un laboratori. Descobrim alternatives saludables!

ampliar

La granada

La granada

Robert Newman

Ed. Sirio
Pàgs. 176
Preu 9,95 €

La magrana ha estat un aliment 'trending topic' al llarg de la nostra història (una mostra: és el símbol de moltes associacions mèdiques). Però, en algunes èpoques, l’hem ignorada. Amb aquest llibre, recupera l’estrella de la fama gastronòmica.

ampliar

Peligro. Los aditivos alimentarios

Peligro. Los aditivos alimentarios

Corinne Gouget

Ed. Obelisco
Pàgs. 128
Preu 9,00 €

Voleu que els vostres fills no consumeixin la mitjana de cent additius diferents al dia que pren la majoria? Sou dels que aneu al súper i llegiu les etiquetes del menjar? Busqueu codis misteriosos com l'E-951? Aquest llibre és per a vosaltres, perquè no us enverinin més.

ampliar

Las cosechas del futuro

Marie-Monique Robin

Ed. Península
Pàgs. 400
Preu 22.71 €

Fertilitzants, pesticides, interessos empresarials, legislació laxa... Tots aquests 'ingredients' acaben al nostre plat. Parlem d'alternatives: l'agroecologia, una nova manera de fer agricultura.

ampliar

La dieta según las 4 estaciones

Maria Tránsito López

Ed. Oceano Ambar
Pàgs. 208
Preu 13.78 €

Si ets dels que creuen en els productes de proximitat i de temporada, aquest és el teu llibre. Aprendràs què és millor menjar a cada estació i et sentiràs millor. Fes cas a la natura.

ampliar

La buena cocina

Harold McGee

Ed. Debate
Pàgs. 608
Preu 37.91 €

Amb pocs anys s'ha convertit en un clàssic que ajuda a entendre tot el que passa a la cuina a professionals i aficionats. El toc diferencial? Harold McGee convida a adaptar qualsevol recepta al gust de cadascú, i convida a improvisar sense seguir cap recepta. Creativitat i experimentació a la cuina!

ampliar

Vinos naturales en España

Joan Gómez Pallarès

Ed. RBA Integral
Pàgs. 224
Preu 17.10 €

No parlem d'un llibre tècnic. Aquestes pàgines són per ser degustades amb una bona copa de vi a la mà i per descobrir quins són els vins més naturals i, sobretot, els noms propis que els fan possibles. Si sou uns professionals del sector, també us agradarà.

ampliar

Dime qué comer si soy celíaco

Kimberly A. Tessmer

Ed. Obelisco
Pàgs. 240
Preu 11.40 €

Si sou celíacs o teniu algun trastorn que us obliga a fer una dieta sense gluten, aquesta guia us anirà molt bé per aprendre a portar una bona alimentació en el dia a dia. També és útil per a metges (la celiaquia és una de les malalties més mal diagnosticades!), dietistes, xefs...

ampliar

Leche que no has de beber

David Román

Ed. Mandala Ediciones
Pàgs. 280
Preu 17.10 €

Leche que no has de beber

ampliar

Nutrición y bromatología

Claudia Kuklinski

Ed. Omega
Pàgs. 432
Preu 42.75 €

Si estudieu farmàcia, ciència i tecnologia dels aliments, medicina... heu de llegir aquest llibre. Aglutina tota la informació del món mundial sobre la nutrició i els aliments des de tots els punts de vista.

ampliar

El mono obeso

Jose Enrique Campillo Alvarez

Ed. Planeta
Pàgs. 256
Preu 15.11 €

Estar gras és una malaltia actual. Fa només vuit mil anys que hi ha grassos! En el moment que l'ésser humà va començar a dominar l'agricultura i la ramaderia i, per tant, a fer menys exercici físic per córrer darrere de les bèsties, va ser quan va aparèixer l'obesitat.

ampliar

El estudio de China

T. Colin Campbell

Ed. Sirio
Pàgs. 560
Preu 12.54 €

Se n'ha fet la pel·lícula ('Forks Over Knives'), se n'han venut més de cinquanta milions d'exemplars arreu del món... I fins i tot vosaltres, lectors, ens n'heu demanat la ressenya! Aquest llibre és la recopilació de vint anys d'investigació entre la Xina i els Estats Units sobre els efectes del consum de proteïnes animals en la salut.

ampliar

Knowcosters. Cuando el low cost es el mal

Knowcosters. Cuando el low cost es el mal

Miguel Conde Lobato

Ed. Netbiblo
Pàgs. 208
Preu 20,00 €

Ets el que menges. Ets el que consumeixes. Això és el que explica aquest llibre sobre el nostre comportament com a consumidors. Perquè escollir un producte és gairebé com votar i comporta tota una reacció en cadena.

ampliar

Libérese de la proteinomanía

Libérese de la proteinomanía

Marc Ams

Ed. Cedel. Cuadernos de biocultura e higienismo
Pàgs. 76
Preu --

El cos necessita només de 25 a 35 grams de proteïnes, explica aquest llibre. Però en general en mengem el doble o el triple! Això pot ser la causa de moltes malalties.

ampliar

La cocina y los alimentos

Harold Mcgee

Ed. Debate
Pàgs. 960
Preu 42.66 €

Un clàssic. Una bíblia. Hi trobareu tot el que cal saber a la cuina: ingredients, tècniques, temperatures, receptes... Organitzat com un diccionari i amb molts quadres explicatius.

ampliar

El equilibrio a través de la alimentación: sentido común, ciencia y filosofia oriental

El equilibrio a través de la alimentación: sentido común, ciencia y filosofia oriental

Olga Cuevas

Ed. Autopublicació
Pàgs. 384
Preu 20,00 €

Un llibre sobre la manera de treure partit a la nostra alimentació, amb una visió integrativa de l'individu. Sí, pot semblar complicat, però perdeu-vos entre les pàgines d'Olga Cuevas i veureu com tot es fa senzill.

ampliar

La antropología de la alimentación

Alícia Guidonet

Ed. Editorial UOC
Pàgs. 180
Preu 10.40 €

Quedem per dinar amb la família o per celebrar alguna cosa amb els amics; pensem què mengem per estar sans i –de vegades massa– per estar guapos. Certament la cuina forma part de la nostra identitat. Aquest llibre aborda l’alimentació des del vessant de les ciències socials, i deixa de banda la nutrició i la dietètica.

ampliar

Cocina para tu mente

Perla Kaliman i Miguel Aguilar

Ed. Editorial Blume
Pàgs. 168
Preu 18,00 €

Te verd, cúrcuma, aranyons, sèsam... són alguns dels aliments ens ajuden a protegir la salut del cervell. Quins altres hi ha? Com els hem de cuinar? La neurociència forma part –gairebé sense ni adonar-nos-en– de la nostra dieta diària; així doncs, una científica i un cuiner ens ho expliquen en aquest llibre, perquè puguem ajudar a prevenir, així, malalties com l’Alzheimer.

ampliar

Una dolça revolució

Josep Pàmies

Ed. Dolça Revolució
Pàgs. 300
Preu 15,00 €

Primer llibre de l’agricultor Josep Pàmies, en què explica, a través de la seva pròpia experiència, el vessant ocult i els interessos que a vegades s’amaguen rere l’agricultura convencional.

ampliar

Alimentación vegana

Ruediger Dahlke

Ed. Integral
Pàgs. 352
Preu 19,00 €

Ruediger Dahlke és una autora supervendes que, en aquest llibre, fa un enfocament holístic de la dieta vegana. Explica que moltes malalties estan associades amb el patiment que viuen els animals quan els sacrifiquen.

ampliar

Menjar per ser millors

Adam Martín

Ed. Random House Mondadori
Pàgs. 432
Preu 17.96 €

De vegades no és fàcil compatibilitzar el ritme de vida actual amb una dieta saludable per a tota família. I, sovint, tenim dilemes, com ara si hem de beure llet o no, si comprem menjar ecològic o no... Per tot això, l’Adam Martín, periodista, cofundador d’Etselquemenges i pare de tres criatures, ha escrit aquest llibre.

ampliar

Guía completa de aditivos alimentarios

Manuel Nuñez i Claudina Navarro

Ed. Integral
Pàgs. 208
Preu 13.30 €

Fa anys, el cuiner Santi Santamaria va aixecar polèmica amb un debat sobre l’ús dels additius a la cuina. Són perjudicials per a la salut? Per què additius que fa anys eren legals ara ja no ho són?

ampliar

Alimentos que curan: Nutrición energética para tu cuerpo, tu mente y tus emociones

Jorge Pérez-Calvo i Pilar Benítez

Ed. Oniro terapias naturales
Pàgs. 192
Preu 7.55 €

Sabem que som el que mengem i que els aliments estan vinculats a la salut, l’estat emocional i, també, la sexualitat. Una temàtica que el doctor Jorge Pérez-Calvo aborda ara acompanyat de Pilar Benítez.

ampliar

Márketing de alimentos ecológicos

Ana Clara Minetti

Ed. Pirámide
Pàgs. 272
Preu 20,00 €

Aquest llibre parla de tu i de mi; del perfil de consumidors que, com tu i com jo, volem cuidar-nos; dels productes ecològics que mengem, del mercat –del qual formem part– i de les estratègies de màrqueting que es fan servir per fomentar la compra eco.

ampliar

Cocina vegana mediterránea

Laura Kohan

Ed. Libros Integral
Pàgs. 160
Preu 19.00 €

Aquest és un d’aquells llibres imprescindibles –de fet, és una reedició– en qualsevol cuina saludable. Independentment que siguem vegans o no, hi trobarem receptes saboroses amb ingredients típics mediterranis classificats per estacions i graelles amb els valors nutricionals dels diferents aliments, entre molta d’altra informació.

ampliar

Cáncer, un enfoque bio-lógico

Juan Serrano Gandía

Ed. Autoedició
Pàgs. -
Preu 18.95 €

Parlar de càncer mai no és agradable, però, si ho fa un investigador i científic com Juan Serrano Gandía en forma de conte, tot és diferent. En aquest llibre trobarem la conversa d’un nét i d’un avi arran d’un càncer de mama familiar. Es plantejaran diferents dubtes fins a arribar a l’aposta per l'oncologia integrativa.

ampliar

Ayudas naturales para el riñón. Guía práctica de terapias convencionales y complementarias

Dr. Rich Snyder

Ed. Integral
Pàgs. 256
Preu 16,00 €

“Aquest llibre inclou tot el que has de saber sobre la salut i la malaltia dels ronyons. Però el coneixement és només el primer pas; ara has d’entrar en acció”. Així acaba aquesta guia –pràctica i directa, com il·lustra aquesta frase–, que repassa, també, la importància d’una bona alimentació.

ampliar

¡Revitalízate!

Jorge Pérez-Calvo

Ed. Integral
Pàgs. 264
Preu 25.00 €

Fa calor, us sentiu xafats i no sabeu què podeu menjar. Les receptes revitalitzants del doctor Jorge Pérez-Calvo us poden anar bé! Arriba la reedició d’un clàssic.

ampliar

Ayudas naturales para el corazón. Superalimentos, dieta y estilo de vida cardiosaludable

Patrick Holford

Ed. Integral
Pàgs. 160
Preu 14,00 €

Sabies que les malalties cardiovasculars comencen a l’úter, segons la nutrició que rep el fetus? Com podem disminuir el nivell de colesterol i la hipertensió sense fàrmacs? O com podem recuperar-nos més ràpidament d’un infart? Aquest llibre publica el resultat d'investigacions científiques que demostren que petits canvis en la dieta i en l’estil de vida poden prevenir, evitar i controlar els problemes de cor.

ampliar

El tratamiento natural de las alergias. Los factores que las originan y las soluciones naturales para combatirlas

Rosa Guerrero

Ed. RBA
Pàgs. 160
Preu 13.30 €

Primavera, ulls vermells i esternuts. Diagnòstic? Al·lèrgia. I, ràpidament, ens recepten remeis i pal•liatius de tot tipus. Per què no busquem l’origen, les raons, d’aquestes al·lèrgies? Amb tants medicaments, el cos perd la capacitat desintoxicadora i, fins i tot, pot generar reaccions noves. Amb aquest llibre descobrim tractaments naturals per evitar-ho.

ampliar

Mis Recetas Anticáncer: Alimentación y Vida Anticáncer

Dra. Odile Fernández Martínez

Ed. Editorial Urano
Pàgs. 544
Preu 20,00 €

Obro el Facebook i veig que una de les meves amistats ha compartit la imatge d’una llimona. Al text hi diu que, en casos de càncer, beure cada dia aigua amb llimona i bicarbonat és molt més potent que la quimioteràpia. Pot ser cert? Busco més informació i trobo aquest llibre de la doctora Odile Fernández, que acaba de sortir al mercat.

ampliar

Cuerpo de mujer, sabiduría de mujer

Christiane Northrup

Ed. Ediciones Urano
Pàgs. 1056
Preu 27.08 €

Un llibre que es considera una autèntica bíblia per molts motius. El primer, i més obvi, pel volum: té més de mil pàgines. En segon lloc, perquè és un clàssic revisat i reeditat moltes vegades i, també, perquè és una guia de salut exhaustiva per a dones que busquen una visió més holística, ja que aglutina coneixements molt diversos de manera molt entenedora.

ampliar

Cultiva tus remedios

Mariano Bueno

Ed. Integral
Pàgs. 192
Preu 22.80 €

Plats vistosos, gustosos i saludables; i una farmaciola econòmica, sana i alegre. Això és el que aconseguim si plantem plantes medicinals a l’hort, al balcó o a l’ampit de la finestra. I si ets dels que –com a mi– se’t moren les plantes, estem de sort: necessiten poques atencions i poc reg. De fet, com més dures són les condicions en què creixen, més concentració de principis actius medicinals i terapèutics tenen. Bingo!

ampliar

Sano y salvo (y libre de intervenciones médicas innecesarias)

Juan Gérvas i Mercedes Pérez Fernández

Ed. Los libros del lince
Pàgs. 320
Preu 20.81 €

No et controlis el colesterol, sigues feliç, perquè els tractaments per abaixar-lo només són eficaços en persones que ja tenen problemes coronaris; per a la resta, el tractament és inútil i perjudicial. Aquest és un dels consells d’aquest llibre, escrit per un matrimoni format per dos doctors, que posa en dubte la medicina preventiva.

ampliar

Comer puede matar

Isabelle Saporta

Ed. Debate
Pàgs. 208
Preu 16,06 €

«Mai és tard per viure d'una altra manera», sentencia Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública, a l'epíleg d’aquest llibre. Una publicació amb títol incendiari que retrata el sistema de producció i consum actual. Tecnofòbia i quimiofòbia... o realitat?

ampliar

Cómo cultivar una lechuga y comer sano

Hortensia Lemaître i José T. Gállego

Ed. Lectio
Pàgs. 208
Preu 16.43 €

"En un mundo urbano completamente alejado del campo, las hortalizas pueden resultar más exóticas que muchas plantas ornamentales importadas de países lejanos". La introducció d'aquest llibre té conya, però és ben certa.

ampliar

El detective en el supermercado

Michael Pollan

Ed. Temas de hoy
Pàgs. 288
Preu 7,95 €

Estic dinant davant de l’ordinador quan el mòbil s’il·lumina. És la Montse Vallory recordant-me que hi ha maneres de menjar que tampoc alimenten. “Descobreix com la ciència de la nutrició i la publicitat ens han fet més grassos i malaltissos”.

ampliar

El poder curativo de los alimentos

Annemarie Colbin

Ed. Robin Book
Pàgs. 352
Preu 18.90 €

Per què, malgrat els avanços mèdics, tenim encara tantes malalties greus? Aquest llibre analitza els pros i contres de totes les dietes des de la idea holística que cal escoltar el cos.

ampliar

Alimenta tu cerebro

Ingrid Kiefer i Udo Zifko

Ed. Obelisco
Pàgs. 152
Preu 14.25 €

Què tenen en comú l’all, el rovell d’ou i el salmó? Doncs que són aliments que ens ajuden a potenciar el rendiment mental. Vaja, que influeixen en el funcionament del nostre cervell. Parlem d’un llibre que explica les claus de la dieta neurosaludable.

ampliar

Los peligros de la leche

Lorenzo Acerra

Ed. Obelisco
Pàgs. 232
Preu 11.40 €

Al nostre entorn cada vegada que hi ha més gent que deixa de consumir llet de vaca perquè no la digereix bé, perquè li provoca mucositat, perquè té al•lèrgies, etc. Quines bases científiques té aquest fet? Podem viure sense llet de vaca, un aliment natural i indispensable per a molts?

ampliar

Cocina cruda creativa

Mercè Passola i Edgard Viladevall

Ed. Océano Ambar
Pàgs. 226
Preu 28.41 €

Fem reunió d’Etselquemenges en un restaurant crudivegà i al•lucino amb un plat d’espaguetis de carbassó: no hi ha gens de pasta, sinó que són carbassons tallats amb una mena de maquineta de fer punxa, com la dels llapis.

ampliar

Cocina vegetariana para niños… y para toda la familia

Mercedes Blasco

Ed. Océano Ambar
Pàgs. 300
Preu 23.75 €

Un nen pot ser vegetarià des que neix? Mercedes Blasco ho ha viscut així amb els seus fills, des del deslletament fins a l’adolescència –moment en què poden aparèixer desequilibris alimentaris.

ampliar

La enzima prodigiosa

Hiromi Shinya

Ed. Aguilar
Pàgs. 224
Preu 16.15 €

Ets el que menges: sense un bon funcionament gastrointestinal mai estaràs bé. Però hi ha molts aliments aparentment sans que no ho són i malmeten els nostres enzims.

ampliar

Nuestro veneno cotidiano

Marie-Monique Robin

Ed. Península
Pàgs. 672
Preu 23.28 €

Com s'examinen, avaluen i reglamenten els productes químics que s'introdueixen a la nostra cadena alimentària, des de l’hort (pesticides) fins al plat (additius i plàstics alimentaris)? Hi ha relació entre l'exposició a aquestes substàncies i l'augment de malalties?

ampliar

Kalanchoe

Adolfo Perez

Ed. Obelisco
Pàgs. 96
Preu 7,55 €

Hem recomanat llibres sobre l’àloe, el te... i avui és el torn del kalanchoe, que s’associa sovint amb la prevenció i curació del càncer.

ampliar

El aceite del árbol del té

Sven-Jörg Buslau i Gisela Schreiber

Ed. Obelisco
Pàgs. 128
Preu 8,25 €

Repasso el títol del llibre amb el dit: “L’oli de l’arbre del te”. A què em recorda? Podria ser el nom d’una novel·la.

ampliar

Áloe vera

Iona Purtí

Ed. Obelisco
Pàgs. 128
Preu 4,50 €

L’àloe vera està de moda. Una planta que porta tota la vida amb nosaltres i ara sembla que sigui la panacea.

ampliar

Salud pura

Irina Matveikova

Ed. La esfera de los libros
Pàgs. 376
Preu 9.41 €

«Ensenyar als professionals sanitaris i als pacients a depurar l'organisme pot ajudar a descongestionar el sistema nacional de salut». Així parla la doctora Irina Matveikova, defensora de la medicina natural, preventiva, personalitzada i pacient.

ampliar

La sal cristalina del Himalaya

Jürgen Weihofen

Ed. Obelisco
Pàgs. 96
Preu 5.70 €

La sal té mala premsa. Però a mi, que sóc una persona amb la tensió molt baixa, em cau bé. Per això topar-me amb aquest llibre ha estat perfecte per trobar arguments per tornar-la a posicionar on es mereix.

ampliar

Mood food: la cocina de la felicidad

Miguel Ángel Almodóvar

Ed. Anaya multimedia
Pàgs. 224
Preu 18.95 €

Hi ha llibres que donen bon rotllo. I aquest, pel títol, ja el trobo suggeridor. Però si el comencem a fullejar descobrim, a més, que hi ha grans xefs a darrere. Una delícia.

ampliar

La milagrosa dieta del ph

Robert i Shelley Young

Ed. Obelisco
Pàgs. 512
Preu 18.95 €

Diuen que prejutjar no és bo. Però obro aquest llibre amb dues idees preconcebudes al cap.

ampliar

Salud interior

Jordina Casademunt

Ed. Océano-Ambar
Pàgs. 272
Preu 17,00 €

Recomanar un llibre que ha escrit una companya de l’equip d’Etselquemenges no és una feina fàcil, perquè pots caure en el risc de ser massa benèvola, que se’t vegi el llautó. Així que no us parlaré del llibre de la Jordina. Us parlaré d’ella.

ampliar

Nueva gastronomía macrobiótica

Bernard Benbassat

Ed. Integral
Pàgs. 256
Preu 24,00€

L’alimentació macrobiòtica és una manera de menjar basada en l’equilibri del yin i el yang. Dit així, pot sonar pretensiós, complicat, o exclusiu. Però Bernard Benbassat ens ho fa fàcil i pròxim, amb ingredients que tots tenim al nostre abast (no goso dir “ingredients que tots tenim a la nevera”, perquè ell sovint argumenta que als supermercats es fa terrorisme alimentari, fruit d’una tria de productes impregnada de màrqueting i de voluntats empresarials).

ampliar

Descubrir el cochayuyo: la alga que limpia y nutre el organismo

Pedro Ródenas

Ed. Autoedició
Pàgs. 286
Preu 39,00 €

Ródenas ens explica la història del cochayuyo, el seu valor nutritiu, els efectes sobre la salut que té, etc. A més a més, hi ha receptes variades (es pot menjar en amanides, guisats, amb samfaina, etc.) i dietes depuratives i per aprimar-se.

ampliar

Los secretos de la alimentación vital

Jacques-Pascal Cusin

Ed. RBA Libros S.A.
Pàgs. 256
Preu 17.10 €

L’autor defensa una alimentació ecològica, sana i gustosa, basant-se majoritàriament en aliments vegetals, crus.

ampliar

Sanando con alimentos integrales

Paul Pitchford

Ed. Gaia Ediciones
Pàgs. 803
Preu 23.75 €

Tot en aquesta vida és una prova Per veure el que faràs. En equivocar-te davant del que veus Has de començar un cop més!

ampliar

Beber agua de mar

Francisco Martín

Ed. Obelisco
Pàgs. 168
Preu 10,45 €

Beure aigua de mar? Sí, sí, nosaltres ja fa temps que apostem per això (https://etselquemenges.cat/alternativa/laigua-de-mar-cura-tots-els-mals-de-lhome-2523/), i Francisco Martín també defensa com n’és de beneficiosa aquesta pràctica per nodrir el cos i desintoxicar-lo, i també prevenir i curar malalties i molèsties.

ampliar

Tratamientos naturales al alcance de todos

Olga Cuevas i Lucía Redondo Cuevas

Ed. Cenadiher
Pàgs. 150
Preu 20.90 €

Amb l’Olga Cuevas vam aprendre que és bo que evitem beure durant els àpats (https://etselquemenges.cat/especialista/olga-cuevas/recomanacions-per-afavorir-la-digestio/). O que el pollastre i el peix són bons per a la memòria i el rendiment escolar (https://etselquemenges.cat/especialista/olga-cuevas/alimentacio-i-rendiment-escolar/).

ampliar

Comida sana, comida rica. Recetas de cocina saludable, sencilla y sabrosa

Comida sana, comida rica. Recetas de cocina saludable, sencilla y sabrosa

Marisa Fernández

Ed. Obelisco
Pàgs. 136
Preu 16,00 €

Showcookings, classes… Marisa Fernández té un bagatge pedagògic ampli relacionat amb la cuina natural.

ampliar

Receptes antiaging

Carme Ruscalleda, Raül Balam, Manuel Sánchez

Ed. Columna
Pàgs. 200
Preu 23.75 €

Fa temps us parlàvem del Menú antiaging (https://etselquemenges.cat/restaurants/menu-antiedat-al-moments-6174/) del restaurant Moments, signat per la família Ruscalleda amb l’assessorament del doctor Manuel Sánchez. Una composició bona, saludable i atraient alhora.

ampliar

El gran libro de los cereales

Esmeralda Berbel, Rut Muñoz

Ed. Obelisco
Pàgs. 288
Preu 14.25 €

L’any 1995 Esmeralada Berbel publicava El gran libro de los cereales per tornar a posar en relleu aquest aliment a vegades oblidat.

ampliar

Nutrición energética para la salud del sistema digestivo

Dr. Jorge Pérez-Calvo

Ed. Edaf
Pàgs. 176
Preu 14.25 €

Segur que heu comprovat que, si feu una bona digestió, esteu més desperts i teniu el cap més clar. O, fins i tot, que us és més fàcil prendre decisions.

ampliar

El recetario mágico

Desiree Arancibia

Ed. Play Attitude
Pàgs. 120
Preu 18.91 €

La Desiree Arancibia és il·lustradora de llibres infantils i mare. S’interessa pel món de la nutrició i l’alimentació i ara ha unit totes les seves facetes en l’elaboració d’un llibre il·lustrat amb més de quaranta receptes per a nens a partir de dos anys.

ampliar

Kéfir un yogur para rejuvenecer

Kéfir un yogur para rejuvenecer

Mercedes Blasco

Ed. Océano Ambar
Pàgs. 96
Preu 5,50 €

A l’etselquemenges hem parlat sovint del quefir (recordeu l’article “Un de més a la família: les nenes i el quefir” (https://etselquemenges.cat/fills/un-de-mes-a-la-familia-les-nenes-i-el-quefir-12180/), un aliment que actua com a remei natural contra qualsevol al·lèrgia i que és un fort antibiòtic natural sense efectes secundaris.

ampliar

Las 100 recetas más rápidas de la cocina vegetariana

Mª Pilar Ibern

Ed. Plataforma
Pàgs. 136
Preu 16.15 €

La Maria Pilar Ibern ens va captivar en aquesta entrevista (https://etselquemenges.cat/convidat/maria-pilar-ibern-gavina-escriptora-i-professora-dalimentacio-vegetariana-10386/) per la seva energia i la manera planera i entenedora d’explicar-se a la cuina.

ampliar

La Filomena llaminera

Josefina Llargues

Ed. Cossetània
Pàgs. 120
Preu 12.83 €

Arriba la continuació de La Filomena els fogons remena, doblement premiat pels Gourmand International World Cookbook Awards 07 com a «millor llibre de cuina per a nens i família en català» i «millor llibre de cuina vegetariana en català».

ampliar

La batalla de l’ou

Joan de Déu Domènech

Ed. Pòrtic
Pàgs. 248
Preu 16.62 €

Durant la guerra, per resoldre la greu crisi alimentària, la Generalitat va proposar que tots els ciutadans criessin gallines a casa. El nom oficial de la campanya va ser «La batalla de l’ou».

ampliar

Inteligencia digestiva

Irina Matveikova

Ed. La esfera de los libros
Pàgs. 280
Preu 8.55 €

La por, els nervis, la falta d’autoestima… totes aquestes emocions tenen repercussió en el nostre sistema digestiu.

ampliar

Nueva cocina vegetariana

Nueva cocina vegetariana

Adriana Ortemberg

Ed. Oceano Ambar
Pàgs. 250
Preu 36.53 €

La naturòpata Adriana Ortemberg ens mostra com fer una bona dieta vegetariana, sana, variada i gustosa.

ampliar

El aspartamo y otros edulcorantes

Jena-Luc Darrigol

Ed. Obelisco
Pàgs. 128
Preu 7,55 €

A l’etselquemenges hem parlat sovint dels mals de l’aspartam.

ampliar

* Envieu-nos les novetats literàries sobre alimentació saludable a info@etselquemenges.cat

amunt

PUBLICITAT

Apunta't a la xerrada de dimarts 17 d'en Marc Vergés on parlarem de la gran estafa del colesterol