Rap al gingebre i llimona

Inici  ›  Receptes 30 de juliol 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Rap al gingebre i llimona

6 racions

Llest en 30 minuts

Cost: 25 euros

Ingredients

  • 6 filets de rap de 200 g
  • 100 g de suc de llimona
  • la ratlladura d’1 llimona
  • 30 g de gingebre fresc ratllat
  • 60 g de tamari
  • 60 g de concentrat d’atzavara
  • 60 g d’oli d’oliva

Elaboració

  1. Macereu els filets de rap en el suc de llimona, la ratlladura de la llimona, el gingebre fresc ratllat i el tamari, durant un parell d’hores.
  2. Escorreu els filets i traieu-ne l’excés d’aigua amb paper de cuina.
  3. Poseu a bullir l’atzavara en una paella antiadherent. Quan comenci a agafar una mica de color, poseu-hi els filets i continueu caramel·litzant l’atzavara, sense parar de moure els filets; gireu-los per les dues bandes.
  4. Al cap de 8 minuts de cocció en moviment, retireu els filets i manteniu-los calents.
  5. Afegiu la maceració a la paella. Reduïu-la a un terç i emulsioneu-la amb l’oli d’oliva.
  6. Talleu els filets de rap per la meitat. Napeu el fons dels plats de servei amb reducció emulsionada i dipositeu-hi les dues meitats de filet de rap a sobre.
  7. Serviu-ho calent.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt