Tríptic de plàtan

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

3 maneres de cuinar el plàtan; 3 maneres de menjar-lo i disfrutar-lo. Aquestes són unes postres d'alta gastronomia a l'abast de tothom. Prepareu primer una bona llista per anar a comprar i ja tindreu més del 70% de l'esforç fet!

  • Racions:
    24 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

Per al pudding de plàtan i canyella

  • 6 plàtans molt madurs
  • 50 g de farina integral de blat
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de ametlla mòlta
  • 10 g de llevat
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 3 g de sal
  • 80 g d’oli de gira-sol
  • 50 g de suc de pinya
  • 60 g de concentrat d’atzavara
  • Ratlleu la pell d’una llimona
  • 15 g de gingebre fresc ratllat
  • La polpa del plàtan.

Per al gelat de plàtan

  • 40g de melassa
  • 50 g d’atzavara
  • 400 g de llet de soja
  • 10g de kuzu
  • 30g d’aigua
  • 3 plàtans rostits

Per als plàtans rostits

  • 6 plàtans madurs (en el punt just)
  • 3 llavors de cardamom.
  • Canyella mòlta
  • Pebre de Sechuan aixafat

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Bernard Benbassat

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

bernardbenbassat.com
 

Tríptic de plàtan

Postres, esmorzars i berenars  |  Bernard Benbassat

  • Racions:
    24 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

3 maneres de cuinar el plàtan; 3 maneres de menjar-lo i disfrutar-lo. Aquestes són unes postres d'alta gastronomia a l'abast de tothom. Prepareu primer una bona llista per anar a comprar i ja tindreu més del 70% de l'esforç fet!


Ingredients

Per al pudding de plàtan i canyella

  • 6 plàtans molt madurs
  • 50 g de farina integral de blat
  • 50 g de farina integral de fajol
  • 50 g de farina integral de sègol
  • 50 g de ametlla mòlta
  • 10 g de llevat
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 3 g de sal
  • 80 g d'oli de gira-sol
  • 50 g de suc de pinya
  • 60 g de concentrat d'atzavara
  • Ratlleu la pell d'una llimona
  • 15 g de gingebre fresc ratllat
  • La polpa del plàtan.

Per al gelat de plàtan

  • 40g de melassa
  • 50 g d'atzavara
  • 400 g de llet de soja
  • 10g de kuzu
  • 30g d'aigua
  • 3 plàtans rostits

Per als plàtans rostits

  • 6 plàtans madurs (en el punt just)
  • 3 llavors de cardamom.
  • Canyella mòlta
  • Pebre de Sechuan aixafat

Elaboració

Per al pudding de plàtan i canyella

  1. Escalfeu una paella antiadherent. Rostiu els plàtans per les dues cares.
  2. Poseu-los en un plat i aixafeu-los amb una forquilla.
    • 50 g de farina integral de blat
    • 50 g de farina integral de fajol
    • 50 g de farina integral de sègol
    • 50 g de ametlla mòlta
    • 10 g de llevat
    • 1 cullaradeta de canyella en pols
    • 3 g de sal
  3. Agrupeu tots els ingredientes en un bol. Barregeu. Afegiu-hi:
    • 80 g d'oli de girasol
    • 50 g de suc de pinya
    • 60 g de concentrat d'atzavara
    • Ratlleu la pell d'una llimona
    • 15 g de gingebre fresc ratllat
    • La polpa del plàtan.
  4. Remeneu sense pastar
  5. Poseu en un motlle de cake de silicona engreixat amb oli de girasol.
  6. Coueu a 180º turbo, durant 45’.
  7. Servei: Talleu a llesques de 3 mm de gruix. Feu-ne quadrícules.

Per al gelat de plàtan

  1. Caramelitzeu.
  2. Desglassegeu amb:
    • 400 g de llet de soja
  3. Remeneu fins que es desfaci el carmel. Afegiu:
    • 10g de kuzu dissolt en:
    • 30g d'aigua
  4. Remeneu fins que bulli.
  5. Coueu 3 min a foc lent. Afegiu-hi:
    • 3 plàtans rostits
  6. Tritureu amb el túrmix.

Per als plàtans rostits

  1. Aixafeu els plàtans i les llavors de cardamom.
  2. Repartiu les 3 espècies per sobre dels plàtans pelats. Torneu a cobrir-los amb la seva pell. D'aquesta manera es conserven 3 dies en perfectes condicions.
  3. Poseu els plàtans a rostir, a foc mig, tapat.
  4. Tombeu-los cap de 6 minuts. Acabeu la cocció.
  5. Aquest procediment exclou la utilització de matèria grassa i de sucre.
 

Bernard Benbassat
Xef especialitzat en macrobiòtica

http://www.bernardbenbassat.com

Elaboració

Per al pudding de plàtan i canyella

  1. Escalfeu una paella antiadherent. Rostiu els plàtans per les dues cares.
  2. Poseu-los en un plat i aixafeu-los amb una forquilla.
    • 50 g de farina integral de blat
    • 50 g de farina integral de fajol
    • 50 g de farina integral de sègol
    • 50 g de ametlla mòlta
    • 10 g de llevat
    • 1 cullaradeta de canyella en pols
    • 3 g de sal
  3. Agrupeu tots els ingredientes en un bol. Barregeu. Afegiu-hi:
    • 80 g d’oli de girasol
    • 50 g de suc de pinya
    • 60 g de concentrat d’atzavara
    • Ratlleu la pell d’una llimona
    • 15 g de gingebre fresc ratllat
    • La polpa del plàtan.
  4. Remeneu sense pastar
  5. Poseu en un motlle de cake de silicona engreixat amb oli de girasol.
  6. Coueu a 180º turbo, durant 45’.
  7. Servei: Talleu a llesques de 3 mm de gruix. Feu-ne quadrícules.

Per al gelat de plàtan

  1. Caramelitzeu.
  2. Desglassegeu amb:
    • 400 g de llet de soja
  3. Remeneu fins que es desfaci el carmel. Afegiu:
    • 10g de kuzu dissolt en:
    • 30g d’aigua
  4. Remeneu fins que bulli.
  5. Coueu 3 min a foc lent. Afegiu-hi:
    • 3 plàtans rostits
  6. Tritureu amb el túrmix.

Per als plàtans rostits

  1. Aixafeu els plàtans i les llavors de cardamom.
  2. Repartiu les 3 espècies per sobre dels plàtans pelats. Torneu a cobrir-los amb la seva pell. D’aquesta manera es conserven 3 dies en perfectes condicions.
  3. Poseu els plàtans a rostir, a foc mig, tapat.
  4. Tombeu-los cap de 6 minuts. Acabeu la cocció.
  5. Aquest procediment exclou la utilització de matèria grassa i de sucre.

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat