Lagrimus és un projecte que recupera la tradició pirinenca vinculada a la resina o trementina de l’avet. El xarop d’avet s’elabora macerant les pinyes, brots i branques de l’avet (Abies alba) amb sucre ecològic. Entre els mesos d’agost i octubre es recol·lecten les pinyes verdes, i es trien les més grans i les que han rebut més el sol, que normalment són a uns quaranta metres d’alçada. Per poder-les macerar es traslladen al magatzem, es barregen amb sucre ecològic i es deixen reposar entre vuit i deu mesos en cubells. Aquest procés permet obtenir el xarop, que una vegada macerat caldrà filtrar de manera manual. El Lagrimus és molt útil per a tot tipus de problemes respiratoris ja que ajuda a expectorar millor.

lagrimusEl lot inclou:

– 1 xarop de pinyes d’avet
– 1 sabó d’avet
– 1 ampolla de crema d’avet
– 1 xarop de pròpolis
– 1 ampolla de cervesa d’avet
– 1 bossa de caramels d’avet

Com participar al concurs

  • Per participar al concurs has de ser soci o fer-te’n aquesta setmana.
  • I què heu de fer? Heu de deixar un comentari sota d’aquest article (heu d’estar loguejats) i explicar-nos quin és el vostre arbre preferit. Teniu temps fins dimarts vinent, 11 de novembre, dia que farem el sorteig.
  • Què tens si ets soci d’etselquemenges? Els socis gaudeixen de les receptes setmanals de la Montse Vallory, dels més de 100 descomptes a botigues, restaurants, centres mèdics saludables, sortejos exclusius com aquest cada setmana! i tenen un preu gairebé simbòlic per a fer consultes mèdiques en línia.
Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll