Els aparells i estris de cuina són uns dels regals estrella del Nadal. Us presentem els que estan despuntant a les xarxes i que segur que us serviran d’inspiració per a aquestes festes, tant si heu de fer un regal com si els voleu apuntar a la llista de desitjos.

Panificadora

1-Motlles per a dònuts

Instagram és ple de receptes delicioses que imiten la famosa forma rodona i amb un forat al mig dels coneguts dònuts. Podríem fer la mateixa recepta amb un motlle de magdalena, però la il·lusió de poder menjar un dònut saludable és una temptació massa gran per poder-nos-hi resistir.

Com sempre, hem de vigilar la qualitat i és important triar-lo de silicona de platí, com, per exemple, el de Silikomart o de Lekué, que en té un amb ones. Quan tingueu el motlle, heu de preparar tant sí com no aquesta recepta de dònuts de pastanaga de My Healthy Bites!

Donuts pastanaga

Dònuts de pastanaga i gingebre de Gina Estapé, MyHealthyBites

2-Fregidora d’aire

Hi ha modes que van i venen i la fregidora d’aire n’és una. Després d’uns anys al mercat, es tornen a comprar per poder fer fregits sense oli.

Avui en dia, però, ja tenim superades les patates fregides, i també es cuinen xips de moniato, carbassa, pastanaga, carbassó o xirivia, entre d’altres. Potser influenciadors com la BlancaNutri, que comparteix les receptes que fa, també hi deuen tenir una mica a veure.

3-Olla multifunció

Després que fa uns tres anys ens van enamorar de les olles de cocció lenta tipus Crockpot per fer guisats de xup-xup deliciosos i brou d’ossos de 24 o 48 hores sense haver d’apagar el foc de nit, arriben les olles multifunció. Hi ha moltes marques, però és important assegurar-nos que la cubeta és d’acer inoxidable com la de l’Instant Pot, ja que moltes són antiadherents i poden desprendre tòxics.

La funció principal d’aquestes olles és que cuinen a pressió o exprés. Això permet fer un brou d’ossos en dues hores i mitja o un guisat de pollastre en 15 minuts. També poden cuinar al vapor, saltar i fer cocció lenta. Tot en un!

Molta gent s’ha decantat per comprar-ne una perquè és molt versàtil i, en gran part, en té la culpa la Laura Garcia, la nostra xef de receptes paleo per a socis, que n’és una gran fan. La darrera versió puja una mica més de preu, però també té una tapa que permet acabar les coccions amb grill i es pot fer servir com a fregidora d’aire i per deshidratar fruita.

Gadgets cuina per regalar

4-Cafetera

Deixem enrere les típiques cafeteres de càpsules, que generen molts residus, i recuperem la cultura del cafè en gra. Una bona marca és Incapto Coffee, que ha entrat al mercat de manera potent amb una cafetera superautomàtica que mol el cafè al moment i el prepara en mig minut. A més, el cafè el compren directament als productors d’origen i s’asseguren que és de comerç just i de molt bona qualitat.

5-Panificadora

Un dels grans clàssics que també van i venen. Després de la fal·lera de fer pa durant el confinament, molta gent vol mantenir aquest hàbit amb l’ajuda d’una panificadora. La clau és que no tinguin tefló i que el motlle i les pales siguin d’acer inoxidable. Algunes marques de confiança són Sana o Unold. De fet, n’hi ha una de la marca Sana que, a banda de pastar, té un programa de fins a 60 hores de fermentació que permet fer massa mare i també altres fermentats com iogurt, tempeh o natto.

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista