CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Amanides i postres

Apte per a tothom

Preu mitjà carta
Menús entre 5 i 12 euros

Contacte
c/Santa Tecla, 8. Barcelona
De dilluns a divendres de 9 a 16 i de 19 a 21h i els dissabtes d’11 a a 15h.
Telf: 93/368-31-48.

Més informació a : www.daqui.es i a www.facebook.com/daquibcn


La Cécile va deixar la ciutat de l’amor per amor. Fa sis anys que va canviar la seva París natal per un home, també francès. Viu al barri de Gràcia i no sembla que res la faci enyorar la seva terra. A França havia treballat en producció de publicitat però quan va arribar a Catalunya tenia ganes de canviar de sector: volia trobar una sortida professional que “m’acostés més a la gent i que fos menys superficial”. El resultat és Daqui, un petit local on serveix esmorzars, dinars i berenars. A Daqui només hi ha un parell de taules perquè també està concebut per, si ho vols, emportar-te el menjar.

I de la publicitat al plat

Els meus avis eren agricultors i la meva mare cuinava cada dia per a set persones, és a dir, que podríem dir que era una xef! He viscut la sensibilitat per la terra i per la cuina. Elaborem els plats amb productes biològics i locals perquè em sembla lògic: menys contaminació a l’aire, menys transports, millor per la terra i pel nostre cos”.

D’aquesta manera la Cécile va concèbre com havia de ser el negoci, va contractar en David, un cuiner format a l’escola Hofmann i es va proposar fer plats casolans cada dia amb productes bons i ecològics i que a les 13’30h estiguessin llestos perquè “la gent no té temps però n’hi ha que volen menjar bé i sa cada dia!”. I tot i que sembli mentida a Barcelona i a Catalunya no hi ha competència amb menjar eco per emportar i això malauradament ens acaba de confirmar que som un gran país exportador de productes ecològics però que estem a les beceroles de fer un canvi de mentalitat definitiu que sobretot si ho comparem amb Alemanya, Suïssa o França. I per una francesa com la Cécile va ser, lògicament, el més natural del món i ara pels seus fidels clients, també!

A les 10h del matí a www.daqui.es pots trobar el menú del migdia. Cada dia s’elaboren cinc amanides variades (quinoa, verdura, búrgul, pasta fresca, etc.), quatre quiches diferents,”rendez-vous” pels clients: els dimarts sempre hi ha peix i els dijous paella o fideuà.

La Cécile treballa amb tres productors catalans que, a banda de la fruita i la verdura, també li serveixen la llet, els iogurts i els ous ecològics. A primera hora del matí la Cécile prepara la fruita, els pastissos i el cafè també ecològic. Asseguda davant la pantalla d’un lluent portàtil va rebent les comandes dels clients. Al web pots demanar un dels 5 menús diferents que hi ha i que van des dels 5 euros (quiche/amanida, gaspatxo i beguda) fins als 12 ( quiche/amanida/gaspatxo, plat del dia, beguda i postres). Als plats del dia ara ja hi comença a haver carn ecològica com les broquetes de vedella amb ratatouille que encara he de tastar! I si sou llaminers, insisteixo, no podreu passar per alt la secció de postres casolanes: cake i iogurts de pistatxo, pera, melmelada de gerds…

La comanda la pots encarregar al mateix local, per telèfon o per internet i la pots recollir in situ o fer que te la portin a casa per 6 euros. Daqui distribueix sobretot a l’Eixample, Sarrià, Gràcia i Sant Gervasi i si les distàncies són molt llargues, utilitzen una moto elèctrica. No podia ser d’una altra manera.

Un consell: pels que us estigueu introduint en el món de la cuina saludable i encara estigueu verds amb la cocció de cereals com la quinoa, Daqui és un bon lloc per tastar-la i comprovar que ben cuinada (amb menta i fruits secs) és boníssima. 

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll