CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
El pastissos

Apte per
tothom

Contacte
Plaça de les Dones del 36, local 7. Barcelona.

Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 13’30 i de 16’30 a 20h.
Telf: 664-263-838


La barreja és habitual en negocis del nord d’Europa, i l’Ingrid Bolívar, la responsable de La Ludoteka, ho veu en els viatges que fa sovint a Berlín i a Colònia, on hi té familiars. “Aquí pots venir amb el teu fill de 0 a 5 anys i juga en un espai ampli on hi ha jocs, cadiretes, una pisarra que ocupa una paret sencera, o també pots deixar que juguin entre ells mentre prens una consumició a l’espai de cafeteria des d’on els veus, és a dir, hi ha pares que s’estan tota l’estona amb els nanos, sobretot quan són bebès, i quan ja es distreuen amb altres nens, tu pots fer petar la xerrada amb altres pares”.

La cafeteria

Hem decidit ressenyar La Ludoteka a etselquemenges perquè l’Ingrid ha obert un negoci amb una filosofia amb la qual ens sentim molt reflectits: “Oferim sucs de fruita 100% naturals, tes orgànics, infusions biològiques i un càtering del mateix barri, El Catering de la Bibi, que ens serveix els dolços fets amb ingredients ecològics i sense additius, com ara el pastís de pastanaga amb avellanes, el d’ametlles o les magdalenes integrals de taronja, xocolata o amb pinyons”. També hi ha potets Hipp, una coneguda marca Alemanya que elabora barreges de verdures sense gluten, ni ou, ni lactis. També serveixen sucs infantils d’Isola Bio, i els plats i els bols són reciclables.

L’estrella és el pastís de Sacher que els pares deboren amb passió; uns pares que es troben a La Ludoteka perquè necessiten tenir espais diferents per distreure els nens i distreure’s ells mateixos més enllà de casa seva o el parc. Aquí tenen un espai ampli on, a més, els pares s’acaben coneixent.

La roba de segona mà

Just fa dos mesos que La Ludoteka ha començat a funcionar a la plaça de les Dones del 36 del barri de Gràcia, i mares i pares ja truquen per demanar informació sobre la roba que s’hi ven. Aquí la gent no té costum d’entrar en una ludoteca i comprar roba, però al nord és molt habitual. La roba és de segona mà, però ningú ho diria. “Agafem roba infantil dels fills dels mateixos usuaris de La Ludoteka, però només la que està en bon estat, la rentem, l’assequem, la reetiquetem i sempre agafem allò que ens fa falta. Ara hi ha roba d’hivern de totes les talles”. I en puc donar fe: sembla nova! A Catalunya no tenim el costum de comprar roba de segona mà per als nostres fills, i l’Ingrid nota que els pares compren alguna peça com un gest excepcional. En canvi, els estrangers que viuen a Barcelona vénen aquí a fer la compra de tota la roba que porten els seus fills. I, una dada: a La Ludoteka, la roba es ven a pes i surt molt a compte.

El medi ambient

L’Ingrid ha obert un negoci amb el qual creu més enllà del fet que pugui tenir un bon rendiment. El seu objectiu és que La Ludoteka sigui un espai que tingui un absolut respecte pel medi ambient. Per això tot es recicla, els nens saben on han de llençar un got de plàstic i als tallers, les pintures, els papers i les cartolines són també reciclats. La Ludoteka és signant de l’Agenda 21 local, el programa de l’ONU que promou el desenvolupament sostenible. “Som una empresa innòcua, que no produeix residus, tot es recicla i ara, com que a la plaça de les Dones del 36 hi tenim espai verd, volem crear un hort urbà i cuidar plantes aromàtiques amb els papes i els nens”. Aquest interès ha portat l’Ingrid i els seus col·laboradors a crear en paral·lel L’AFSI, associació pel foment de la sostenibilitat entre els infants. Els clients que es fan socis de l’associació tenen descomptes en les consumicions de La Ludoteka i també en els tallers, un altre dels eixos del negoci.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll