La Nena, el bar més sa de tots

CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
Xocolata a la tassa.

Apte per No serveixen alcohol

Preu mitjà carta
4 euros

Contacte
c/ Ramon i Cajal, 36-38 Barcelona
Tel.: 93 285 14 76.
Facebook


La Nena, el bar més sa de tots

L’entrada de la Xocolateria La Nena, a tocar de la plaça Revolució del barri de Gràcia, es veu de lluny gràcies als cotxets de les mares que s’hi concentren cada matí. A La Nena els petits es distreuen amb jocs i colors mentre les mares -pocs pares- esmorzen i fan petar la xerrada. “A vegades al menjador del fons veig vint pits fora de cop i volta donant de mamar. Vénen grups de mares proalletament i és normal”. Sobre l’elevada concentració de nens, cotxets i xumets en faig broma amb en Pep Cañameras, el propietari de La Nena, que m’explica orgullós com un negoci amb només vuit anys de vida s’ha convertit en un referent. “Quan vaig obrir me n’anava pel barri i convidava les àvies que vinguessin a la xocolateria. Posàvem tangos i ballàvem”. Ara hi ha un espai amb tauletes i cadiretes, jocs i colors perquè els nens es distreguin.

La Nena, el bar més sa de tots

La xocolata a la tassa és l’estrella de La Nena. “Som els únics que fem xocolata a la tassa a la manera tradicional catalana i amb llet fresca”. Tot i que la xocolata és el producte estrella, el passat vegetarià d’en Pep l’ha acabat convertint en un reducte únic pels amants de la cuina sana i natural. De sobte a les paraules d’en Pep només hi falta una banda sonora de fons. M’imagino com debia ser el barri de Gràcia on ens trobem. Com deuria ser aquest local avui decorat amb tant gust i que sempre fa una olor dolça que hipnotitza.“Jo sóc meitat francès meitat català. A París vaig treballar en diversos restaurants vegetarians i a Barcelona vaig venir per encarregar-me’n del Restaurant Biocenter que vam obrir l’any 84. Va ser el primer buffet lliure d’amanides vegetarià i ja des dels anys 80 oferíem tofu, seitan. tempeh…Venien en Cesc Gelabert, en Lluís Llach”. Al principi no servia Coca-cola però vaig acabar incorporant-la. No es pot ser al 100% com tu ets perquè no te’n surts.” Avui a La Nena pots demanar un entrepà de tofu, llets vegetals i sucs de fruites biològiques, cafè de cereals, quefir, pastissos casolans de pastanaga fets amb farina també ecològica o uns saníssims batuts de pastanaga, remolatxa, api i gingebre fresc. O musli!

La Nena, el bar més sa de tots

Alhora a La Nena també pots menjar dolços convencionals: magdalenes casolanes, croissants, xocolata a la tassa amb llet fresca, pa amb tomàquet, quiches, torrades de pa artesà amb embotit i formatge, gelats artesanals. La carta és extensa i sorprenent: hi ha mate perquè vénen molts argentins, xurros, plumcake, codony o mel i mató. A La Nena hi ha tota la premsa del dia. Com s’agraeix que els bars comprin els diaris! I a vegades has d’esmorzar o berenar a la barra i esperar que algú se’n vagi. El més recomanable és anar-hi quan no és hora punta. A més, al costat hi tens una botiga de menjar sa i a pocs metres hi tens la nova gelateria ecològica Bodevici. La veritat és que el barri de Gràcia és el més prolífic de negocis d’aquest tipus: hi ha restaurants de cuina sana i natural, botigues, bars, i una excel·lent xarxa de cooperatives d’alimentació sana, ecològica i de comerç just.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll