CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT


Plat estrella
Lassanya i canelons vegetarians

Apte per
Amants del picant i el menjar vegetarià
No se serveix alcohol.

Amaltea
c/Diputació, 164
Barcelona
Telf: 93 454-86-13
Menú Migdia: 10,70€

Govinda
Plaza Vila de Madrid, 4
Barcelona
Telf: 93 318-77-29
Menú migdia: 10′,50€


El Govinda i l’Amaltea són dos restaurants vegetarians amb un sol cap: en Mario Condón. Natural de Huesca, als 18anys va marxar de casa amb “la inquietud de trobar respostes a les grans preguntes. Havia llegit molt sobre el budisme, sobre pràctiques espirituals, sobre els valors del vegetarianisme, el respecte a la vida, la meditació i el contacte amb Déu”. L’Índia era el seu referent i un cop establert a Barcelona es va dedicar, durant un temps, a comercialitzar objectes d’artesania de l’Índia. Anys més tard, avui ja en fa 16, va agafar les regnes del Govinda, que ja existia. El Govinda és un restaurant de cuina hindú-vegetariana. “És un vegetarià universal, és a dir, la gent pot menjar una paella vegetariana, pasta, pizza, crepes, amanides, samoses, thalis, dhal, arrossos, etc. Hi ha el bo i millor de moltes cuines en especial la hindú i la mediterrània”.

L’Amaltea té 13 anys de vida i en fa 5 que és propietat d’en Mario. A diferència del Govinda, l’Amaltea és un restaurant ovolacteovegetarià que basa els seus plats amb productes més naturals i sense espècies. La carta està més orientada a clientela que busca alternatives a la proteïna animal i està acostumada a menjar seitán, tofu, tempeh, llegums, cereals integrals, etc. El plat estrella és la lassanya i els canelons i també tenen molta sortida els burritos mexicans. Tant el Govinda com l’Amaltea són restaurants “de batalla”: ofereixen menú de migdia i la carta té uns preus molt ajustats. De fet, bona part dels clients d’ambdós restaurants no són vegetarians sinó gent que treballa a prop i que sap que aquell dia, anant al Govinda o a l’Amaltea, farà bondat. Els plats estan elaborats sovint amb algues tot i que en posen massa a cada plat i no és necessari.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll