CARACTERÍSTIQUES DEL RESTAURANT

Plat estrella
El peix i el marisc

Apte per
tothom

Preu mig carta
Menú Antiaging: 59 euros (sense begudes)

Contacte
Passeig de Gràcia, 38-40. Barcelona
Telf: 93/151-87-81


És divendres i decideixo visitar el Moments per tastar el Menú Antiaging. M’expliquen que tots els plats que provaré en aquest menú garanteixen les vitamines, els minerals, els oligoelements, els greixos, els hidrats i les proteïnes necessaris en un àpat per mantenir un equilibri saludable i alentir l’envelliment. Com que fa pocs dies que he visitat el Sant Pau, molts plats em recorden el menú degustació de Sant Pol. El salmorejo es converteix, al Menú Antiaging, en un ajoblanco amb figues i pernil Joselito que a ca la Ruscalleda es menja amb un caneló vegetal. Igual de deliciós, però més suau de gust. Aquest és l’objectiu. Al Moments es fa realitat: el menjar saludable pot ser exquisit. Abans, però, tastareu una bomba de patata i gamba, i així quedaran representats els hidrats de carboni i la proteïna, que es repetirà més endavant amb el calamar d’ham farcit de vegetals (carbassó, ceba tendra i porro tendre) i ceps.

El menú finalitza amb una coca d’albergínia. “A casa sempre hem cuinat molt l’albergínia. Hem creat un plat de postres dolç fet amb albergínia perquè volíem trobar algun ingredient per al final del Menú Antiaging que fos encara menys pesat que la poma”, diu en Raül. El resultat és lleuger tot i la base de coca i el toc final del gelat de vainilla. I encara hi ha una concessió final, “una rebosteria molt lleugera, com aquesta gelatina de moscatell, maduixa i pistatxo, però com que aquest menú el servim per dinar entre setmana, oferim també la galeta del Moments–el dibuix de la imatge del restaurant–, que ajudarà a tenir energia si cal continuar treballant a la tarda”. Pel que fa a la beguda, el doctor Manuel Sánchez recomana el vi negre pel seu poder antioxidant, que ajuda a combatre els radicals lliures, causa de l’envelliment. “Les dones n’han de prendre una copa i els homes, dues”. Són recomanacions del doctor que us explicarà i recordarà també en Jordi Ciuraneta, director del restaurant Moments, que us acompanyarà en aquest recorregut pels sentits, un plaer doble: pel gust i perquè serà saludable.

Al Moments, per cert, també podeu tastar el menú degustació convencional, la majoria dels plats del qual són comuns al del Sant Pau. “La diferència és que els aperitius de temporada, aquí s’estrenen un mes més tard que al Sant Pau, i això també passa a Tòquio, és a dir, ara al Sant Pau estan oferint els aperitius inspirats en el color violeta, i Tòquio i nosaltres, l’estrenarem el mes vinent”, ens explica un Raül tan entregat i agradable com la seva mare. El Doctor Manuel Sánchez ha estat assessorant la família Ruscalleda durant vuit mesos per trobar un menú que no es configuri de restriccions. L’única restricció, diu el doctor, és la quantitat. Per acabar, per cert, recomana un te verd, que ens regenerarà l’ADN, i no pas cafè.

El Menú va canviant. Per això a les fotografies en veureu d’altres que no vaig tastar.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll