Amanida de bròquil, alvocat i tomàquets

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Avui tenim com a protagonista l’alvocat, que no només ens ajuda a saciar-nos, sinó que també regula les pujades i baixades de glucosa a la sang i, per tant, durant hores no necessitarem menjar res més ni desitjarem coses dolces.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 1 bròquil petit
  • 15 tomàquets xerri (aprox.)
  • ½ alvocat
  • ½ llimona
  • 2 culleradetes de cafè d’oli d’oliva
  • Un polsim de sal rosa de l’Himàlaia
  • 1 cullerada sopera de pipes de gira-sol i carbassa (torrades prèviament amb vinagre d’umeboshi, opcional)

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Amanida de bròquil, alvocat i tomàquets

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Avui tenim com a protagonista l’alvocat, que no només ens ajuda a saciar-nos, sinó que també regula les pujades i baixades de glucosa a la sang i, per tant, durant hores no necessitarem menjar res més ni desitjarem coses dolces.


Ingredients

  • 1 bròquil petit
  • 15 tomàquets xerri (aprox.)
  • ½ alvocat
  • ½ llimona
  • 2 culleradetes de cafè d'oli d’oliva
  • Un polsim de sal rosa de l’Himàlaia
  • 1 cullerada sopera de pipes de gira-sol i carbassa (torrades prèviament amb vinagre d’umeboshi, opcional)

Elaboració

  • Ompliu un bol gran amb aigua de qualitat que estigui ben freda.
  • Poseu aigua abundant a bullir.
  • Mentrestant, prepareu les flors de bròquil i renteu-les molt bé.
  • Un cop l’aigua bulli, poseu una mica de sal i afegiu-hi el bròquil. Deixeu que bulli 5 minuts com a màxim.
  • Netegeu els tomàquets xerri i l’alvocat.
  • Prepareu la vinagreta barrejant mitja llimona, les culleradetes d’oli i un polsim de sal. Tasteu-ho i rectifiqueu al gust.
  • Traieu el bròquil del foc, escorreu-lo i poseu-lo al bol amb l’aigua ben freda per tallar-ne la cocció. Poseu el bròquil en el plat de servir.
  • Talleu l’alvocat per la meitat; amb l’alvocat a la mà feu talls en horitzontal i vertical, i després amb una cullera traieu-ne la carn. Poseu-lo sobre el bròquil.
  • Afegiu els tomàquets xerri al plat i les pipes de gira-sol i carbassa.
  • El plat ja es pot amanir amb la vinagreta i és a punt per gaudir-ne.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  • Ompliu un bol gran amb aigua de qualitat que estigui ben freda.
  • Poseu aigua abundant a bullir.
  • Mentrestant, prepareu les flors de bròquil i renteu-les molt bé.
  • Un cop l’aigua bulli, poseu una mica de sal i afegiu-hi el bròquil. Deixeu que bulli 5 minuts com a màxim.
  • Netegeu els tomàquets xerri i l’alvocat.
  • Prepareu la vinagreta barrejant mitja llimona, les culleradetes d’oli i un polsim de sal. Tasteu-ho i rectifiqueu al gust.
  • Traieu el bròquil del foc, escorreu-lo i poseu-lo al bol amb l’aigua ben freda per tallar-ne la cocció. Poseu el bròquil en el plat de servir.
  • Talleu l’alvocat per la meitat; amb l’alvocat a la mà feu talls en horitzontal i vertical, i després amb una cullera traieu-ne la carn. Poseu-lo sobre el bròquil.
  • Afegiu els tomàquets xerri al plat i les pipes de gira-sol i carbassa.
  • El plat ja es pot amanir amb la vinagreta i és a punt per gaudir-ne.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat