Amanida de col llombarda i colinap amb vinagreta de tahina

Condiments i salses  |  Laura Garcia

Durant l’hivern gaudeix amb aquesta amanida de col llombarda i colinap tan plena de color. Com més colors, més nutrients diferents!

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 1/4 de col llombarda (250 g aprox.)
  • 1 colinap (280 g aprox.)
  • 6 o 7 branques de julivert fresc (8 g aprox.), o al gust
  • 50 g d’anacards crus
  • Sal
  • El suc i la ratlladura d’una llimona mitjana (80 g aprox.)

Per a la vinagreta

  • 1 c.s. de tahina torrada
  • 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Amanida de col llombarda i colinap amb vinagreta de tahina

Condiments i salses  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Durant l’hivern gaudeix amb aquesta amanida de col llombarda i colinap tan plena de color. Com més colors, més nutrients diferents!


Ingredients

  • 1/4 de col llombarda (250 g aprox.)
  • 1 colinap (280 g aprox.)
  • 6 o 7 branques de julivert fresc (8 g aprox.), o al gust
  • 50 g d’anacards crus
  • Sal
  • El suc i la ratlladura d’una llimona mitjana (80 g aprox.)

Per a la vinagreta

  • 1 c.s. de tahina torrada
  • 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Descarteu les fulles exteriors de la col llombarda que siguin lletges i talleu-la a tires molt fines amb l’ajuda d’un ganivet o una mandolina.
  2. Peleu la colinap i talleu-la també a tires fines.
  3. Barregeu en un bol gros la col llombarda i la colinap.
  4. Piqueu el julivert ben fi i afegiu-lo al bol.
  5. Poseu-hi la ratlladura de la llimona i barregeu-ho tot.
  6. Torreu els anacards a foc lent en una paella sense oli.
  7. Afegiu els anacards torrats al bol de l’amanida i serviu-la amb la vinagreta.

Per a la vinagreta de tahina

  1. Mentre s'estan torrant els anacards, feu la vinagreta en un bol combinant el suc de llimona amb la tahina torrada.
  2. Quan hagin format una pasta, afegiu-hi l’oli d’oliva a poc a poc. També s’hi pot posar una mica d’aigua perquè la textura sigui més lleugera.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Descarteu les fulles exteriors de la col llombarda que siguin lletges i talleu-la a tires molt fines amb l’ajuda d’un ganivet o una mandolina.
  2. Peleu la colinap i talleu-la també a tires fines.
  3. Barregeu en un bol gros la col llombarda i la colinap.
  4. Piqueu el julivert ben fi i afegiu-lo al bol.
  5. Poseu-hi la ratlladura de la llimona i barregeu-ho tot.
  6. Torreu els anacards a foc lent en una paella sense oli.
  7. Afegiu els anacards torrats al bol de l’amanida i serviu-la amb la vinagreta.

Per a la vinagreta de tahina

  1. Mentre s’estan torrant els anacards, feu la vinagreta en un bol combinant el suc de llimona amb la tahina torrada.
  2. Quan hagin format una pasta, afegiu-hi l’oli d’oliva a poc a poc. També s’hi pot posar una mica d’aigua perquè la textura sigui més lleugera.

Els apunts de la Laura García

  • Si us costa menjar-vos la col llombarda crua, penseu que s’estova una mica amb el temps, així que potser voleu preparar aquesta amanida el dia abans. Només cal que hi afegiu els anacards torrats a última hora per evitar que quedin remullats. Un altre truc és tallar la col molt fina.
  • Feu servir sempre colinap fresca. Si fa setmanes que corre per casa, és possible que per fora faci bona cara, però que per dins estigui deshidratada, amb una textura molt porosa. Quan la peleu, assegureu-vos que no queda gens ni mica de pela, que és força gruixuda.
  • Podeu acompanyar l’amanida amb la vinagreta que us proposo aquí, però també queda la mar de bé amb maionesa casolana o una vinagreta de mostassa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat