Amanida d’alga wakame, cogombre i sèsam

Plat principal  |  Sara Gómez

L'alga wakame és molt fàcil d'aconseguir, deshidratada i també salada. Es pot menjar seca, rehidratada, cuinada... És important tallar-la a trossos abans de cuinar-la, ja que amb la cocció augmentarà fins a 3-4 vegades de mida.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • Alga wakame deshidratada (uns 15 g)
  • Un cogombre petit
  • Llavors de sèsam
  • Vinagre d’arròs
  • Salsa de soja
  • Suc de llimona
  • Sucre morè ecològic
  • Un bitxo petit (es pot utilitzar també Caiena).

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Sara Gómez

Sara Gómez

 

Amanida d’alga wakame, cogombre i sèsam

Plat principal  |  Sara Gómez

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

L'alga wakame és molt fàcil d'aconseguir, deshidratada i també salada. Es pot menjar seca, rehidratada, cuinada... És important tallar-la a trossos abans de cuinar-la, ja que amb la cocció augmentarà fins a 3-4 vegades de mida.


Ingredients

  • Alga wakame deshidratada (uns 15 g)
  • Un cogombre petit
  • Llavors de sèsam
  • Vinagre d'arròs
  • Salsa de soja
  • Suc de llimona
  • Sucre morè ecològic
  • Un bitxo petit (es pot utilitzar també Caiena).

Elaboració

  1. Hidrateu l'alga wakame, tallada prèviament a tires o trossos, durant uns 20 minuts en aigua tèbia. Cal recordar que augmenta unes tres vegades de mida per calcular la quantitat d'alga. Escorreu-la, esbandiu-la amb aigua neta fresca i torneu-la a escórrer.
  2. Peleu el cogombre i talleu-lo a bastonets fins o daus petits. Aparteu-lo.
  3. Torreu lleugerament una culleradeta de llavor de sèsam i aparteu-la.
  4. Retireu les llavors del bitxo o Caiena i piqueu-les bé.
  5. Barregeu en un bol, una cullerada de vinagre d'arròs, una cullerada de soja, unes gotes del suc de llimona i una mica de sucre morè ecològic. Afegiu a la barreja el sèsam torrat i el bitxo picat.
  6. Amb aquesta barreja amaniu el cogombre i les algues barrejades. S'aconsella servir freda.

Sara Gómez

Elaboració

  1. Hidrateu l’alga wakame, tallada prèviament a tires o trossos, durant uns 20 minuts en aigua tèbia. Cal recordar que augmenta unes tres vegades de mida per calcular la quantitat d’alga. Escorreu-la, esbandiu-la amb aigua neta fresca i torneu-la a escórrer.
  2. Peleu el cogombre i talleu-lo a bastonets fins o daus petits. Aparteu-lo.
  3. Torreu lleugerament una culleradeta de llavor de sèsam i aparteu-la.
  4. Retireu les llavors del bitxo o Caiena i piqueu-les bé.
  5. Barregeu en un bol, una cullerada de vinagre d’arròs, una cullerada de soja, unes gotes del suc de llimona i una mica de sucre morè ecològic. Afegiu a la barreja el sèsam torrat i el bitxo picat.
  6. Amb aquesta barreja amaniu el cogombre i les algues barrejades. S’aconsella servir freda.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat