Amanida depurativa de carxofa i carbassó

Plat principal  |  Núria Roura

La primavera és l’època de l’any ideal per depurar el cos, eliminar toxines i netejar el fetge; així que aquesta recepta està pensada per fer una posada a punt del cos i perdre el greix acumulat durant l’època de més fred.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 4 carxofes petites
  • 1 pastanaga
  • 1 carabassó petit
  • Fulles d’un manat de remolatxa
  • Suc de mitja llimona
  • Germinats d’all negre
  • 1 c.p. de xucrut
  • 1 c.p. de flocs d’alga nori
  • 1 c.p. de llavors de cànem

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Amanida depurativa de carxofa i carbassó

Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La primavera és l’època de l’any ideal per depurar el cos, eliminar toxines i netejar el fetge; així que aquesta recepta està pensada per fer una posada a punt del cos i perdre el greix acumulat durant l’època de més fred.


Ingredients

  • 4 carxofes petites
  • 1 pastanaga
  • 1 carabassó petit
  • Fulles d’un manat de remolatxa
  • Suc de mitja llimona
  • Germinats d’all negre
  • 1 c.p. de xucrut
  • 1 c.p. de flocs d’alga nori
  • 1 c.p. de llavors de cànem

Elaboració

  1. Posar dos dits d’aigua a bullir.
  2. Pelar les carxofes i tallar-les a trossos petits traient els “pèls” del cor. Posar-hi una mica de suc de llimona perquè no es tornin negres i bullir-les 7 minuts amb tapa i foc mitjà.
  3. Ratllar, tallar amb juliana o fer espaguetis de la pastanaga i el carbassó i macerar-los amb suc de llimona. Reservar.
  4. Rentar bé les fulles del manat de remolatxa, tallar-les i macerar-les amb una mica de suc de llimona en un plat.
  5. Afegir la pastanaga i el carbassó al plat de les fulles de la remolatxa, col·locant-ho al mig.
  6. Posar les carxofes al voltant del plat.
  7. Afegir en el moment de menjar els germinats, l’alga nori, el xucrut i les llavors de cànem disposant-los d’una manera que sigui atractiva a la vista.
  8. Si volem podem afegir una mica més de llimona, o vinagre de poma, o una mica d’oli d’oliva ecològic –o de lli, sèsam, cànem o alvocat– i fins i tot una cullerada de llevat nutricional.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Posar dos dits d’aigua a bullir.
  2. Pelar les carxofes i tallar-les a trossos petits traient els “pèls” del cor. Posar-hi una mica de suc de llimona perquè no es tornin negres i bullir-les 7 minuts amb tapa i foc mitjà.
  3. Ratllar, tallar amb juliana o fer espaguetis de la pastanaga i el carbassó i macerar-los amb suc de llimona. Reservar.
  4. Rentar bé les fulles del manat de remolatxa, tallar-les i macerar-les amb una mica de suc de llimona en un plat.
  5. Afegir la pastanaga i el carbassó al plat de les fulles de la remolatxa, col·locant-ho al mig.
  6. Posar les carxofes al voltant del plat.
  7. Afegir en el moment de menjar els germinats, l’alga nori, el xucrut i les llavors de cànem disposant-los d’una manera que sigui atractiva a la vista.
  8. Si volem podem afegir una mica més de llimona, o vinagre de poma, o una mica d’oli d’oliva ecològic –o de lli, sèsam, cànem o alvocat– i fins i tot una cullerada de llevat nutricional.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat