Amanida de quinoa amb salsa verda

Plat principal  |  Maria Llamas

Una de les coses més importants d’una bona amanida és la textura; que sigui cruixent però que també tingui un toc cremós! Aquesta amanida ho compleix i està deliciosa; és una espècie de tabule amb quinoa, amb moltes herbes fresques.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

Per a la quinoa

  • 200 g de quinoa rentada
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols
  • 400 ml d’aigua
  • Un pessic de sal

Per a l’amanida

  • 1 pebrot vermell, trossejat a daus
  • 4 ravenets, tallats a làmines fines
  • 1 grapat de julivert fresc, picat
  • 2 grapats de festucs, torrats i pelats

Per a la salsa

  • 1/2 c.p. de coriandre mòlt
  • 1 c.p. de comí mòlt
  • ½ c.p. de pebre negre mòlt
  • 1 bitxo
  • 3 grapats d’espinacs baby
  • 1 all tendre, trossejat
  • 1 trosset de gingebre fresc (3 g aproximadament)
  • 1 c.p. de cúrcuma mòlta
  • Suc de ½ llimona
  • 4 c.s. d’oli d’oliva

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Amanida de quinoa amb salsa verda

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Una de les coses més importants d’una bona amanida és la textura; que sigui cruixent però que també tingui un toc cremós! Aquesta amanida ho compleix i està deliciosa; és una espècie de tabule amb quinoa, amb moltes herbes fresques.


Ingredients

Per a la quinoa

  • 200 g de quinoa rentada
  • ½ c.p. de cúrcuma en pols
  • 400 ml d’aigua
  • Un pessic de sal

Per a l’amanida

  • 1 pebrot vermell, trossejat a daus
  • 4 ravenets, tallats a làmines fines
  • 1 grapat de julivert fresc, picat
  • 2 grapats de festucs, torrats i pelats

Per a la salsa

  • 1/2 c.p. de coriandre mòlt
  • 1 c.p. de comí mòlt
  • ½ c.p. de pebre negre mòlt
  • 1 bitxo
  • 3 grapats d’espinacs baby
  • 1 all tendre, trossejat
  • 1 trosset de gingebre fresc (3 g aproximadament)
  • 1 c.p. de cúrcuma mòlta
  • Suc de ½ llimona
  • 4 c.s. d’oli d’oliva

Elaboració

  1. Renteu la quinoa amb aigua freda, escorreu-la i torreu-la en una olla a foc mitjà uns 2 minuts.
  2. Afegiu-hi la cúrcuma, l’aigua i la sal i deixeu que bulli. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu-la i deixeu que cogui uns 15 minuts o fins que l’aigua s’hagi absorbit. Retireu-la del foc, destapeu-la i deixeu que reposi uns 15 minuts.
  3. Per a la salsa verda poseu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora elèctrica i tritureu fins a formar una salsa espessa. Afegiu-hi més oli o suc de llimona si voleu que la textura sigui més líquida.
  4. En un recipient gros, afegiu-hi la quinoa freda i la resta d’ingredients de l’amanida i, finalment, la salsa. Barregeu-ho tot bé i decoreu-ho amb festucs i julivert picat.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

  1. Renteu la quinoa amb aigua freda, escorreu-la i torreu-la en una olla a foc mitjà uns 2 minuts.
  2. Afegiu-hi la cúrcuma, l’aigua i la sal i deixeu que bulli. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu-la i deixeu que cogui uns 15 minuts o fins que l’aigua s’hagi absorbit. Retireu-la del foc, destapeu-la i deixeu que reposi uns 15 minuts.
  3. Per a la salsa verda poseu tots els ingredients en un processador d’aliments o batedora elèctrica i tritureu fins a formar una salsa espessa. Afegiu-hi més oli o suc de llimona si voleu que la textura sigui més líquida.
  4. En un recipient gros, afegiu-hi la quinoa freda i la resta d’ingredients de l’amanida i, finalment, la salsa. Barregeu-ho tot bé i decoreu-ho amb festucs i julivert picat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat