Amanida refrescant amb salsa de menta i coco

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Aquesta recepta tan senzilla d'elaborar permet variacions segons la temporada, així que podem fer servir la imaginació i modificar algun ingredient ajustant-nos a l'estació de l'any i aquí, el cogombre, n'és el protagonista!

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 1h de repòs

Ingredients

  • Un grapat de ruca
  • Un grapat de canonges
  • 2 cogombres
  • ½ ceba vermella petita
  • 4 tomàquets xerri
  • 5 fulles de menta trossejades
  • 1 culleradeta de sal de sèsam
  • Pebre negre al gust
  • ½ culleradeta de flocs de bitxo
  • Una mica de romaní
  • Oli d’oliva verge extra de PPF

Per a la salsa de menta

  • 100 ml de llet de coco cremosa especial per cuinar
  • 6 fulles de menta
  • Suc de ½ llima
  • ½ culleradeta de sal marina sense refinar
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra

Per al acompanyament

  • 1 panotxa ecològica cuita
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 1 grapadet de germinats de llenties

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Amanida refrescant amb salsa de menta i coco

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 1h de repòs

Aquesta recepta tan senzilla d'elaborar permet variacions segons la temporada, així que podem fer servir la imaginació i modificar algun ingredient ajustant-nos a l'estació de l'any i aquí, el cogombre, n'és el protagonista!


Ingredients

  • Un grapat de ruca
  • Un grapat de canonges
  • 2 cogombres
  • ½ ceba vermella petita
  • 4 tomàquets xerri
  • 5 fulles de menta trossejades
  • 1 culleradeta de sal de sèsam
  • Pebre negre al gust
  • ½ culleradeta de flocs de bitxo
  • Una mica de romaní
  • Oli d'oliva verge extra de PPF

Per a la salsa de menta

  • 100 ml de llet de coco cremosa especial per cuinar
  • 6 fulles de menta
  • Suc de ½ llima
  • ½ culleradeta de sal marina sense refinar
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra

Per al acompanyament

  • 1 panotxa ecològica cuita
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 1 grapadet de germinats de llenties

Elaboració

  1. Talleu els cogombres, els tomàquets i la ceba a daus petits.
  2. Poseu-ho en un recipient de vidre amb les fulles de menta, trossejades prèviament, i afegiu-hi la sal de sèsam, el pebre, els flocs de bitxo, el romaní i l'oli.
  3. Barregeu-ho tot molt bé i deixeu reposar. (Si és possible, 1 hora fora de la nevera.)
  4. Mentrestant, tritureu la salsa: poseu els 100 ml de llet de coco cremosa ecològica especial per cuinar amb les fulles de menta, el suc de mitja llima, la sal i l'oli. Reserveu-ho en un bol. Si voleu que la salsa sigui més refrescant la podeu guardar a la nevera fins que sigui l'hora de servir.
  5. Talleu els espàrrecs verds per la meitat i salteu-los durant uns 5-7 minuts (o feu-los al vapor durant 3-5 minuts). Reserveu.
  6. Unteu d'oli i sal la panotxa i col·loqueu-la en una altra paella. Com que ja està cuita, només s’ha de tenir al foc fins que els grans de blat de moro es comencin a torrar.
  7. En un plat col·loqueu la base de fulles verdes, la barreja de cogombre, ceba i tomàquets, els espàrrecs, els germinats de llenties i regueu-ho amb la salsa. En un racó del plat poseu-hi la panotxa sencera.
  8. A gaudir i a deixar el plat ben net! I recordeu sempre a practicar el “mindfulleating” (alimentació conscient i plena) i mastegueu a consciència per tenir una bona digestió.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Talleu els cogombres, els tomàquets i la ceba a daus petits.
  2. Poseu-ho en un recipient de vidre amb les fulles de menta, trossejades prèviament, i afegiu-hi la sal de sèsam, el pebre, els flocs de bitxo, el romaní i l’oli.
  3. Barregeu-ho tot molt bé i deixeu reposar. (Si és possible, 1 hora fora de la nevera.)
  4. Mentrestant, tritureu la salsa: poseu els 100 ml de llet de coco cremosa ecològica especial per cuinar amb les fulles de menta, el suc de mitja llima, la sal i l’oli. Reserveu-ho en un bol. Si voleu que la salsa sigui més refrescant la podeu guardar a la nevera fins que sigui l’hora de servir.
  5. Talleu els espàrrecs verds per la meitat i salteu-los durant uns 5-7 minuts (o feu-los al vapor durant 3-5 minuts). Reserveu.
  6. Unteu d’oli i sal la panotxa i col·loqueu-la en una altra paella. Com que ja està cuita, només s’ha de tenir al foc fins que els grans de blat de moro es comencin a torrar.
  7. En un plat col·loqueu la base de fulles verdes, la barreja de cogombre, ceba i tomàquets, els espàrrecs, els germinats de llenties i regueu-ho amb la salsa. En un racó del plat poseu-hi la panotxa sencera.
  8. A gaudir i a deixar el plat ben net! I recordeu sempre a practicar el “mindfulleating” (alimentació conscient i plena) i mastegueu a consciència per tenir una bona digestió.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat