Amanida vegana de patata

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Cuideu la vostra microbiota intestinal gràcies al midó resistent de la patata bullida amb pell i refrigerada a la nevera.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts + 12h refrigeració

Ingredients

  • 7 patates petites-mitjanes
  • ½ tassa d’api tallat ben petit
  • 1 ceba tendra tallada ben petita
  • ½ pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • Aigua de qualitat
  • Aigua de mar

Per a la salsa

  • ¾ de tassa d’oli d’oliva verge extra
  • ¾ de tassa de llet de coco
  • 1 c de mostassa Vigean
  • Suc de mitja llimona
  • Pebre negre
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Amanida vegana de patata

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts + 12h refrigeració

Cuideu la vostra microbiota intestinal gràcies al midó resistent de la patata bullida amb pell i refrigerada a la nevera.


Ingredients

  • 7 patates petites-mitjanes
  • ½ tassa d’api tallat ben petit
  • 1 ceba tendra tallada ben petita
  • ½ pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • Aigua de qualitat
  • Aigua de mar

Per a la salsa

  • ¾ de tassa d’oli d’oliva verge extra
  • ¾ de tassa de llet de coco
  • 1 c de mostassa Vigean
  • Suc de mitja llimona
  • Pebre negre
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. El dia anterior cal bullir la patata: posar les patates senceres i sense pelar en una olla, cobrir-les amb aigua i sal marina. Opcional: fer servir 1/3 d’aigua de mar i no posar sal marina. Quan arrenqui el bull, deixar coure aproximadament 20 minuts.
  2. Escórrer les patates, refredar-les una estona a temperatura ambient i després deixar-les refredar a la nevera (entre uns 4º i 6º), perquè el midó es torni resistent, que és la gràcia d’aquesta recepta, perquè sigui ben saludable per als intestins i el pes corporal.
  3. Rentar les diferents verdures i tallar-les ben petites, de manera que tinguin totes més o menys la mateix mida.
  4. Barrejar les patates amb les verdures.

Per a la salsa

  1. Triturar tots els ingredients de la salsa excepte l’oli d’oliva i anar afegint l’oli a poc a poc. Es tracta de fer-ho com si fos salsa maionesa.
  2. Rectificar de sal perquè quedi forta de sabor, ja que la patata queda bona si està al punt de sal.
  3. Anar posant salsa a l’amanida fins que es vegi que està tot ben sucat. La gràcia d’aquesta amanida és la salsa, així que ens hem d’assegurar que la intensitat de sabor ha quedat bé i que tota la patata n’ha agafat el suc.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. El dia anterior cal bullir la patata: posar les patates senceres i sense pelar en una olla, cobrir-les amb aigua i sal marina. Opcional: fer servir 1/3 d’aigua de mar i no posar sal marina. Quan arrenqui el bull, deixar coure aproximadament 20 minuts.
  2. Escórrer les patates, refredar-les una estona a temperatura ambient i després deixar-les refredar a la nevera (entre uns 4º i 6º), perquè el midó es torni resistent, que és la gràcia d’aquesta recepta, perquè sigui ben saludable per als intestins i el pes corporal.
  3. Rentar les diferents verdures i tallar-les ben petites, de manera que tinguin totes més o menys la mateix mida.
  4. Barrejar les patates amb les verdures.

Per a la salsa

  1. Triturar tots els ingredients de la salsa excepte l’oli d’oliva i anar afegint l’oli a poc a poc. Es tracta de fer-ho com si fos salsa maionesa.
  2. Rectificar de sal perquè quedi forta de sabor, ja que la patata queda bona si està al punt de sal.
  3. Anar posant salsa a l’amanida fins que es vegi que està tot ben sucat. La gràcia d’aquesta amanida és la salsa, així que ens hem d’assegurar que la intensitat de sabor ha quedat bé i que tota la patata n’ha agafat el suc.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat