Amanida verda amb flors i “dip” de mango i maduixots

Plat principal  |  Consol Rodríguez

L'amanida és el plat de crus més important de cada àpat; ens assegura una aportació important de clorofil·la, vitamines, minerals, omegues i proteïnes. No us perdeu aquesta recepta amb flors de temporada que podeu trobar a l'ETS paper nº 1.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

Per a l’amanida

  • Fulla tendra al gust (per a la foto s’ha fet servir fulla de rave, espinacs baby, cor de col xinesa i fulles tendres d’escarola)
  • Brots al gust (per a la foto s’han fet servir brots de ravenets i de blat de moro, però se n’hi poden posar d’alfals, de remolatxa, de col…)
  • Flors de temporada (per a la foto s’han fet servir pensaments i violetes)
  • 4 raves
  • 4 maduixots grans
  • 12 móres

Per al dip

  • 1 mango gros ben madur
  • 4 maduixots
  • 2 c.s. d’oli de llavors de cànem

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Amanida verda amb flors i “dip” de mango i maduixots

Plat principal  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

L'amanida és el plat de crus més important de cada àpat; ens assegura una aportació important de clorofil·la, vitamines, minerals, omegues i proteïnes. No us perdeu aquesta recepta amb flors de temporada que podeu trobar a l'ETS paper nº 1.


Ingredients

Per a l'amanida

  • Fulla tendra al gust (per a la foto s’ha fet servir fulla de rave, espinacs baby, cor de col xinesa i fulles tendres d'escarola)
  • Brots al gust (per a la foto s'han fet servir brots de ravenets i de blat de moro, però se n’hi poden posar d'alfals, de remolatxa, de col...)
  • Flors de temporada (per a la foto s'han fet servir pensaments i violetes)
  • 4 raves
  • 4 maduixots grans
  • 12 móres

Per al dip

  • 1 mango gros ben madur
  • 4 maduixots
  • 2 c.s. d'oli de llavors de cànem

Elaboració

  1. Talleu els raves a rodanxes ben fines amb un ganivet o amb l'ajut d'una mandolina i reserveu.
  2. Trossegeu els maduixots per a l'amanida a quadrats petits i reserveu.
  3. Combineu els maduixots i el mango per al dip en una batedora de vas i bateu fins a obtenir una crema molt suau.
  4. Serviu en bols individuals i decoreu amb l'oli de llavors de cànem, que aportarà un extra d'omega-3.
  5. En bols, col·loqueu les fulles alternant-les amb les rodanxes de rave, els maduixots tallats i les móres.
  6. Decoreu amb les flors.
  7. Acompanyeu-ho amb maduixots extra sense tallar i el dip de mango i maduixots.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Talleu els raves a rodanxes ben fines amb un ganivet o amb l’ajut d’una mandolina i reserveu.
  2. Trossegeu els maduixots per a l’amanida a quadrats petits i reserveu.
  3. Combineu els maduixots i el mango per al dip en una batedora de vas i bateu fins a obtenir una crema molt suau.
  4. Serviu en bols individuals i decoreu amb l’oli de llavors de cànem, que aportarà un extra d’omega-3.
  5. En bols, col·loqueu les fulles alternant-les amb les rodanxes de rave, els maduixots tallats i les móres.
  6. Decoreu amb les flors.
  7. Acompanyeu-ho amb maduixots extra sense tallar i el dip de mango i maduixots.

Els apunts de la Consol Rodríguez

Acostumar els nens de ben petits a prendre una bona amanida per començar cada àpat és la millor inversió que podem fer per a la seva salut a través de l’alimentació.

Si les fem amb molt de color, ens assegurem una gran varietat de fitonutrients, nutrients i antioxidants. Feu servir fruita de color intens i fosc, que és la que més beneficis atresora; afegiu arrels de color intens tallades ben finetes o ratllades al moment, decoreu amb brots i flors quan sigui temporada. La fulla tendra és més agradable de mastegar per als nens; més sucosa i dolça.

Convidar els nens sempre que puguem a preparar l’amanida és, sense dubte, un acte que els ajudarà a prendre consciència de la importància del que mengem cada dia. Fer servir la imaginació i la creativitat serà un estímul interessant per als sentits i un atractiu extra per atreure el seu interès.

També poden escollir els ingredients naturals que més els agradin, que segurament són els aliments que se’ls posen més bé. A banda, preparar un plat que, com el de la recepta que proposo, es pugui menjar amb les mans els donarà seguretat, diversió i informació extra sobre els aliments que menjaran.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat