Arròs basmati saltat amb bròquil i tofu fumat

Plat principal, Condiments i salses  |  Isa Gil

Recepta ràpida i senzilla, perfecta per a un sopar saludable i ple de sabors, que incorpora una bona proteïna vegetal repleta de propietats beneficioses per a la salut i que agradarà als petits i grans de la casa.  

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 - 35 minuts

Ingredients

  • 1 tassa d’arròs basmati integral1 i 3/4 tasses d’aigua mineral
  • 2 c.s. d’OOVE (dividides) i més per afegir al final
  • 250 g de tofu fumat
  • 300 g de flors de bròcoli
  • 2 c.s. d’aigua
  • 3/4 de c.p. de pebre vermell de la Vera fumat
  • 1 c.p. d’herbes provençals
  • 1 o 2 grapats d’ametlles (torrades o no, al gust)

Per a preparar la salsa

  • 1 tassa de tomàquet triturat
  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 / 2 ceba
  • 2 c.p. de sucre de coco (segons de l’acidesa dels tomàquets)

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Isa Gil

Isa Gil
Autora del llibre "Delícies Kitchen" i especialitzada en cuina vegetariana

deliciaskitchen.com @deliciaskitchen
 

Arròs basmati saltat amb bròquil i tofu fumat

Plat principal, Condiments i salses  |  Isa Gil

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 - 35 minuts

Recepta ràpida i senzilla, perfecta per a un sopar saludable i ple de sabors, que incorpora una bona proteïna vegetal repleta de propietats beneficioses per a la salut i que agradarà als petits i grans de la casa.  


Ingredients

  • 1 tassa d’arròs basmati integral1 i 3/4 tasses d’aigua mineral
  • 2 c.s. d’OOVE (dividides) i més per afegir al final
  • 250 g de tofu fumat
  • 300 g de flors de bròcoli
  • 2 c.s. d’aigua
  • 3/4 de c.p. de pebre vermell de la Vera fumat
  • 1 c.p. d’herbes provençals
  • 1 o 2 grapats d’ametlles (torrades o no, al gust)

Per a preparar la salsa

  • 1 tassa de tomàquet triturat
  • 3 c.s. d’OOVE
  • 1 / 2 ceba
  • 2 c.p. de sucre de coco (segons de l’acidesa dels tomàquets)

Elaboració

  1. Renteu bé l’arròs, coleu-lo i poseu en una olla amb les tasses d’aigua i una mica de sal. Porteu a ebullició i coeu-lo mig tapat a foc baix fins que l’aigua es consumeixi. Apagueu el foc i deixeu l’olla tapada.
  2. Mentrestant, en una paella poseu 1 de les 2 c.s. d’OOVE i, quan estigui calent, incorporeu el tofu tallat a daus petits. Daureu-los i reserveu-los.
  3. A la mateixa paella, amb l’altra cullerada d’OOVE, salteu les flors de bròquil trossejades amb una mica de sal fins que es daurin. Afegiu-hi 2 c.s. d’aigua. Coeu-lo, tapat, uns 7 o 8 minuts més, remenant de tant en tant.
  4. Prepareu la salsa mentre es fan la resta d’elaboracions. En una paella o cassó petit, poseu-hi l’oli, després la ceba picada i, quan estigui translúcida, el tomàquet triturat i el sucre. Deixeu-ho coure tot uns 8 o 10 minuts. Rectifiqueu de sucre si cal. Tritureu la salsa amb una batedora de mà per deixar-la fina. També podeu fer servir la salsa de tomàquet que més us agradi.
  5. Poseu l’arròs a la paella del bròquil, remeneu-ho tot, afegiu-hi la salsa de tomàquet, el pebre vermell, les herbes provençals, i el tofu. Rectifiqueu de sal i serviu amb ametlles picades per sobre i un bon raig d’OOVE per fer el plat més suculent i saborós.

Isa Gil
Autora del llibre "Delícies Kitchen" i especialitzada en cuina vegetariana

www.deliciaskitchen.com @deliciaskitchen

Elaboració

  1. Renteu bé l’arròs, coleu-lo i poseu en una olla amb les tasses d’aigua i una mica de sal. Porteu a ebullició i coeu-lo mig tapat a foc baix fins que l’aigua es consumeixi. Apagueu el foc i deixeu l’olla tapada.
  2. Mentrestant, en una paella poseu 1 de les 2 c.s. d’OOVE i, quan estigui calent, incorporeu el tofu tallat a daus petits. Daureu-los i reserveu-los.
  3. A la mateixa paella, amb l’altra cullerada d’OOVE, salteu les flors de bròquil trossejades amb una mica de sal fins que es daurin. Afegiu-hi 2 c.s. d’aigua. Coeu-lo, tapat, uns 7 o 8 minuts més, remenant de tant en tant.
  4. Prepareu la salsa mentre es fan la resta d’elaboracions. En una paella o cassó petit, poseu-hi l’oli, després la ceba picada i, quan estigui translúcida, el tomàquet triturat i el sucre. Deixeu-ho coure tot uns 8 o 10 minuts. Rectifiqueu de sucre si cal. Tritureu la salsa amb una batedora de mà per deixar-la fina. També podeu fer servir la salsa de tomàquet que més us agradi.
  5. Poseu l’arròs a la paella del bròquil, remeneu-ho tot, afegiu-hi la salsa de tomàquet, el pebre vermell, les herbes provençals, i el tofu. Rectifiqueu de sal i serviu amb ametlles picades per sobre i un bon raig d’OOVE per fer el plat més suculent i saborós.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat