“Arròs” de coliflor amb verdures

Plat principal  |  Iosune Robles i Alberto Aragón

Aquest és un plat únic ideal per a aquests dies que preferim prendre alguna cosa lleugera, encara que es pot acompanyar amb llegums o hidrats perquè sigui un plat més complet i saciant.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 450 g de coliflor crua (1/2 peça)
  • 1 pastanaga
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba vermella o blanca
  • 1/2 carbassó
  • Llavors de sèsam negre (opcional)

Per a la salsa

  • 2 cullerades de tamari o salsa de soja
  • 2 cullerades de mantega de cacauet o de l’oli que vulgueu
  • 1 cullerada de xarop d’atzavara
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1/2 culleradeta d’all en pols
  • 1/4 culleradeta de gingebre en pols

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Iosune Robles i Alberto Aragón

Iosune Robles i Alberto Aragón
Health coach i fotògraf i estilista culinari.

danzadefogones.com @danzadefogones
 

“Arròs” de coliflor amb verdures

Plat principal  |  Iosune Robles i Alberto Aragón

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Aquest és un plat únic ideal per a aquests dies que preferim prendre alguna cosa lleugera, encara que es pot acompanyar amb llegums o hidrats perquè sigui un plat més complet i saciant.


Ingredients

  • 450 g de coliflor crua (1/2 peça)
  • 1 pastanaga
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba vermella o blanca
  • 1/2 carbassó
  • Llavors de sèsam negre (opcional)

Per a la salsa

  • 2 cullerades de tamari o salsa de soja
  • 2 cullerades de mantega de cacauet o de l’oli que vulgueu
  • 1 cullerada de xarop d'atzavara
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1/2 culleradeta d'all en pols
  • 1/4 culleradeta de gingebre en pols

Elaboració

  1. Renteu la coliflor, retireu les fulles i trossegeu-la. Poseu en un processador d'aliments i bateu durant uns segons fins a obtenir una consistència similar a la de l'arròs. Podeu fer servir un ratllador o un ganivet.
  2. Salteu l'arròs de coliflor en una paella durant 5 minuts a foc mitjà-alt, remenant de tant en tant. Podeu posar-hi un rajolí d'oli si ho voleu. Reserveu.
  3. Mentrestant, trossegeu les verdures i cuineu al vapor durant 5 o10 minuts. També podeu saltar-les en una paella amb una mica d'oli o aigua.
  4. Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients fins que estiguin ben integrats.
  5. Poseu a la paella l’"arròs" de coliflor, les verdures i la salsa, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu i decoreu amb llavors de sèsam negre.
  7. Podeu guardar l’"arròs" de coliflor amb verdures a la nevera en un recipient hermètic durant 3 o 4 dies.

Iosune Robles i Alberto Aragón
Health coach i fotògraf i estilista culinari.

www.danzadefogones.com @danzadefogones

Elaboració

  1. Renteu la coliflor, retireu les fulles i trossegeu-la. Poseu en un processador d’aliments i bateu durant uns segons fins a obtenir una consistència similar a la de l’arròs. Podeu fer servir un ratllador o un ganivet.
  2. Salteu l’arròs de coliflor en una paella durant 5 minuts a foc mitjà-alt, remenant de tant en tant. Podeu posar-hi un rajolí d’oli si ho voleu. Reserveu.
  3. Mentrestant, trossegeu les verdures i cuineu al vapor durant 5 o10 minuts. També podeu saltar-les en una paella amb una mica d’oli o aigua.
  4. Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients fins que estiguin ben integrats.
  5. Poseu a la paella l’”arròs” de coliflor, les verdures i la salsa, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
  6. Serviu i decoreu amb llavors de sèsam negre.
  7. Podeu guardar l’”arròs” de coliflor amb verdures a la nevera en un recipient hermètic durant 3 o 4 dies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat