Bacallà amb salsa de tomàquet i tàperes

Plat principal, Condiments i salses  |  María Albero

Una forma deliciosa de menjar bacallà. Les tàperes aporten un sabor especial i és una combinació molt saborosa i també saludable!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 4 talls de bacallà (1 per persona)
  • 500 g de tomàquet triturat en llauna o natural (*)
  • 1 ceba
  • 3 c.s. de tàperes + 1 c.s. per decorar
  • 1 caiena (opcional)
  • Julivert picat
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust

(*) si el tomàquet el tritureu vosaltres tindreu una opció sense gluten. Si el compreu, llegiu l’etiqueta perquè sigui lliure de gluten.

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
María Albero

María Albero
Cuina mediterrània amb receptes fàcils per a cada dia

saboreanda.com @saboreanda
 

Bacallà amb salsa de tomàquet i tàperes

Plat principal, Condiments i salses  |  María Albero

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Una forma deliciosa de menjar bacallà. Les tàperes aporten un sabor especial i és una combinació molt saborosa i també saludable!


Ingredients

  • 4 talls de bacallà (1 per persona)
  • 500 g de tomàquet triturat en llauna o natural (*)
  • 1 ceba
  • 3 c.s. de tàperes + 1 c.s. per decorar
  • 1 caiena (opcional)
  • Julivert picat
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust
(*) si el tomàquet el tritureu vosaltres tindreu una opció sense gluten. Si el compreu, llegiu l'etiqueta perquè sigui lliure de gluten.

Elaboració

  • En una olla baixa o paella, daureu la ceba ben picada amb l’oli d’oliva a foc mitjà durant 4-5 minuts i també afegiu-hi la caiena si ho voleu un punt picant.
  • Piqueu les 3 cullerades de tàperes, i afegiu-les a la ceba quan estigui daurada, cuineu 2 minuts i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu cuinar a foc mitjà 20-25 minuts, fins que redueixi, s’evapori l’aigua del tomàquet i aquest es cuini bé.
  • Una vegada passat el temps, tasteu-ho i poseu-hi més sal si cal, afegiu-hi les rodanxes de bacallà i cobriu bé amb la salsa de tomàquet. Cuineu 7-8 minuts, fins que el bacallà estigui al punt.
  • Serviu amb una mica de julivert picat i unes tàperes senceres per sobre.
  • Notes: A més de la ceba, hi podeu posar altres verdures, com carbassó, pebrot, albergínia i fer una base més semblant a la samfaina.
  • La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: lluç, salmó o verat, per exemple.
  • Es pot preparar amb antelació i guardar a la nevera un màxim de 2 dies. Escalfeu el plat en una olla abans de tornar-lo a consumir.

María Albero
Cuina mediterrània amb receptes fàcils per a cada dia

www.saboreanda.com @saboreanda

Elaboració

  • En una olla baixa o paella, daureu la ceba ben picada amb l’oli d’oliva a foc mitjà durant 4-5 minuts i també afegiu-hi la caiena si ho voleu un punt picant.
  • Piqueu les 3 cullerades de tàperes, i afegiu-les a la ceba quan estigui daurada, cuineu 2 minuts i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu cuinar a foc mitjà 20-25 minuts, fins que redueixi, s’evapori l’aigua del tomàquet i aquest es cuini bé.
  • Una vegada passat el temps, tasteu-ho i poseu-hi més sal si cal, afegiu-hi les rodanxes de bacallà i cobriu bé amb la salsa de tomàquet. Cuineu 7-8 minuts, fins que el bacallà estigui al punt.
  • Serviu amb una mica de julivert picat i unes tàperes senceres per sobre.
  • Notes: A més de la ceba, hi podeu posar altres verdures, com carbassó, pebrot, albergínia i fer una base més semblant a la samfaina.
  • La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: lluç, salmó o verat, per exemple.
  • Es pot preparar amb antelació i guardar a la nevera un màxim de 2 dies. Escalfeu el plat en una olla abans de tornar-lo a consumir.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat