Barquetes de poma i pera amb xucrut rosa, feta i nous

Aperitius  |  Cristina Arroyo

Vols aprendre a fer xucrut a casa? Amb aquesta recepta tens l'èxit assegurat, només cal seguir al peu de la lletra cadascun dels passos. Ja veuràs que la proposta de les barquetes de poma i pera que ens fa la Cristina Arroyo és ideal per a festes i per a dies assenyalats.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    Xucrut: 1 setmana / Barquetes: 15 minuts

Ingredients

Per al xucrut

  • 1/2 col llombarda de 500 g aprox.
  • 1 c.p. de sal marina
  • 1 c.p. de llavors de fonoll
  • 1 c.p. de llavors d’anís verd
  • 4 claus d’olor

Per a les barquetes

  • 1 pera
  • 1 poma
  • Formatge feta
  • Nous picades
  • Oli de sèsam torrat

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Vegana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Barquetes de poma i pera amb xucrut rosa, feta i nous

Aperitius  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    Xucrut: 1 setmana / Barquetes: 15 minuts

Vols aprendre a fer xucrut a casa? Amb aquesta recepta tens l'èxit assegurat, només cal seguir al peu de la lletra cadascun dels passos. Ja veuràs que la proposta de les barquetes de poma i pera que ens fa la Cristina Arroyo és ideal per a festes i per a dies assenyalats.


Ingredients

Per al xucrut

  • 1/2 col llombarda de 500 g aprox.
  • 1 c.p. de sal marina
  • 1 c.p. de llavors de fonoll
  • 1 c.p. de llavors d’anís verd
  • 4 claus d’olor

Per a les barquetes

  • 1 pera
  • 1 poma
  • Formatge feta
  • Nous picades
  • Oli de sèsam torrat

Elaboració

Per al xucrut

  1. Abans de començar, renteu-vos bé les mans i també els estris de cuina. Retireu les fulles externes de la col i reserveu-les ben netes per al final.
  2. Talleu la col en 4 trossos, retireu el tronc central (reserveu-lo) i feu-ne tires molt fines amb un ganivet o amb una mandolina. Aneu-les posant en un bol gran i alterneu la sal per capes perquè quedi ben distribuïda.
  3. Feu massatges amb les mans a les tires de col durant uns 10 minuts perquè deixin anar el suc. Deixeu que reposin 30 minuts.
  4. Afegiu a la col la poma amb pell (si és eco) tallada fina o ratllada i les espècies. Barregeu-ho tot bé.
  5. Poseu la barreja en un pot de vidre per capes per poder anar pressionant bé amb les mans cada vegada i que no quedi aire entremig.
  6. Al final, cobriu tota la superfície amb les fulles de col netes reservades. Pressioneu bé perquè el líquid pugi i passi uns 2-3 dits per sobre de la col.
  7. Poseu-hi algun tros del tronc de la col perquè exerceixi pressió quan tanqueu el pot amb la tapa.
  8. Poseu el pot sobre un plat fons i en un lloc fosc (un armari) perquè no hi entri la llum i a una temperatura mitjana d’uns 18 ºC. A l’estiu, el xucrut estarà a punt abans i, a l’hivern, si no s’arriba a aquesta temperatura, trigarà més temps.
  9. Durant el temps de fermentació, en els 2-3 primers dies és important anar alliberant pressió del pot (aixecant la tapa del pot amb la punta d’un ganivet) a poc a poc. Que surti líquid durant els primers dies és normal i que faci una olor una mica forta, també.
  10. El xucrut estarà a punt a partir d’una setmana, però si el deixem més temps no passa res. L’ideal és anar-lo tastant i, un cop estigui al punt, guardar-lo a la nevera per anar consumint.

Per a les barquetes

  1. Renteu i traieu el cor de la pera i de la poma. No les peleu si són eco.
  2. Talleu làmines fines de la fruita i prepareu les barquetes posant-hi a sobre una mica de xucrut, formatge feta esmicolat i nous trossejades. Regueu amb oli de sèsam torrat.
 

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per al xucrut

  1. Abans de començar, renteu-vos bé les mans i també els estris de cuina. Retireu les fulles externes de la col i reserveu-les ben netes per al final.
  2. Talleu la col en 4 trossos, retireu el tronc central (reserveu-lo) i feu-ne tires molt fines amb un ganivet o amb una mandolina. Aneu-les posant en un bol gran i alterneu la sal per capes perquè quedi ben distribuïda.
  3. Feu massatges amb les mans a les tires de col durant uns 10 minuts perquè deixin anar el suc. Deixeu que reposin 30 minuts.
  4. Afegiu a la col la poma amb pell (si és eco) tallada fina o ratllada i les espècies. Barregeu-ho tot bé.
  5. Poseu la barreja en un pot de vidre per capes per poder anar pressionant bé amb les mans cada vegada i que no quedi aire entremig.
  6. Al final, cobriu tota la superfície amb les fulles de col netes reservades. Pressioneu bé perquè el líquid pugi i passi uns 2-3 dits per sobre de la col.
  7. Poseu-hi algun tros del tronc de la col perquè exerceixi pressió quan tanqueu el pot amb la tapa.
  8. Poseu el pot sobre un plat fons i en un lloc fosc (un armari) perquè no hi entri la llum i a una temperatura mitjana d’uns 18 ºC. A l’estiu, el xucrut estarà a punt abans i, a l’hivern, si no s’arriba a aquesta temperatura, trigarà més temps.
  9. Durant el temps de fermentació, en els 2-3 primers dies és important anar alliberant pressió del pot (aixecant la tapa del pot amb la punta d’un ganivet) a poc a poc. Que surti líquid durant els primers dies és normal i que faci una olor una mica forta, també.
  10. El xucrut estarà a punt a partir d’una setmana, però si el deixem més temps no passa res. L’ideal és anar-lo tastant i, un cop estigui al punt, guardar-lo a la nevera per anar consumint.

Per a les barquetes

  1. Renteu i traieu el cor de la pera i de la poma. No les peleu si són eco.
  2. Talleu làmines fines de la fruita i prepareu les barquetes posant-hi a sobre una mica de xucrut, formatge feta esmicolat i nous trossejades. Regueu amb oli de sèsam torrat.

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat