Patates “braves” prebiòtiques amb romesco

Aperitius, Condiments i salses  |  Gina Estapé

Des d’Etselquemenges hem parlat moltes vegades de la importància dels probiòtics i prebiòtics per mantenir una bona salut intestinal. Aquestes patates braves amb midó resitent t'ajudaran a alimentar la teva microbiota!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h + 24 de refrigeració

Ingredients

  • 250 g de patates
  • 3 tomàquets
  • 1 cabeça d’alls
  • 35 g d’avellanes torrades i pelades
  • 35 g d’ametlles torrades i pelades
  • 1 nyora
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 ml de vinagre de poma
  • 1 c.p. de sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Patates “braves” prebiòtiques amb romesco

Aperitius, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 h + 24 de refrigeració

Des d’Etselquemenges hem parlat moltes vegades de la importància dels probiòtics i prebiòtics per mantenir una bona salut intestinal. Aquestes patates braves amb midó resitent t'ajudaran a alimentar la teva microbiota!


Ingredients

  • 250 g de patates
  • 3 tomàquets
  • 1 cabeça d’alls
  • 35 g d’avellanes torrades i pelades
  • 35 g d’ametlles torrades i pelades
  • 1 nyora
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 ml de vinagre de poma
  • 1 c.p. de sal marina

Elaboració

El dia anterior

  1. Feu bullir aigua en una olla mitjana.
  2. Peleu i talleu les patates a trossos mitjans i bulliu-les durant 10 minuts (han de quedar cuites però sense que es desfacin). Coleu les patates i deixeu-les refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera durant 24 h.
  3. Poseu la nyora seca en un bol amb aigua i deixeu que s’hidrati fins l’endemà.

Per a preparar la salsa romesco

  1. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Renteu els tomàquets i col·loqueu-los en una safata de forn, amb la cabeça d’alls; unteu-los bé amb oli d’oliva verge extra. Cuineu al forn durant 30 minuts. Retireu i deixeu refredar.
  3. Peleu els tomàquets i els alls i poseu-los dins una batedora o processador d’aliments.
  4. Talleu la nyora per la meitat i, amb l’ajuda d’una cullera o ganivet, retireu-ne la polpa interior (no en surt gaire, no us preocupeu!).
  5. Afegiu la polpa de la nyora a la batedora amb la resta d’ingredients.
  6. Tritureu a màxima potència fins a obtenir una salsa homogènia.

Per servir

  1. Si no voleu menjar-vos les patates fredes de la nevera o a temperatura ambient, podeu escalfar-les uns minuts al forn a menys de 100 ºC o donar-los un toc d’escalfor amb la paella, a foc baix.
  2. Serviu les patates amb salsa romesco al gust.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

El dia anterior

  1. Feu bullir aigua en una olla mitjana.
  2. Peleu i talleu les patates a trossos mitjans i bulliu-les durant 10 minuts (han de quedar cuites però sense que es desfacin). Coleu les patates i deixeu-les refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera durant 24 h.
  3. Poseu la nyora seca en un bol amb aigua i deixeu que s’hidrati fins l’endemà.

Per a preparar la salsa romesco

  1. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Renteu els tomàquets i col·loqueu-los en una safata de forn, amb la cabeça d’alls; unteu-los bé amb oli d’oliva verge extra. Cuineu al forn durant 30 minuts. Retireu i deixeu refredar.
  3. Peleu els tomàquets i els alls i poseu-los dins una batedora o processador d’aliments.
  4. Talleu la nyora per la meitat i, amb l’ajuda d’una cullera o ganivet, retireu-ne la polpa interior (no en surt gaire, no us preocupeu!).
  5. Afegiu la polpa de la nyora a la batedora amb la resta d’ingredients.
  6. Tritureu a màxima potència fins a obtenir una salsa homogènia.

Per servir

  1. Si no voleu menjar-vos les patates fredes de la nevera o a temperatura ambient, podeu escalfar-les uns minuts al forn a menys de 100 ºC o donar-los un toc d’escalfor amb la paella, a foc baix.
  2. Serviu les patates amb salsa romesco al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat